Hae
Outi Karita

Meidän touhukas ja monipuolinen viikonloppu!

Pitänyt pitkään tehdä sellainen kunnon my day -postaus, mutta ei vaan tule nyt aikaiseksi. Ajattelin kuitenkin jos nyt kurkataan vähän siihen mitä meidän viikonloppu sisälsi viime viikolla noin suurinpiirtein, muttei kovin tarkasti… Tästä viikosta ajattelin tehdä myös pienen koosteen, millaisia meidän päivät on ajatuksella. Viikonlopuissa parhautta on se, että on perheen yhteistä aikaa ihan kunnolla. Yleensä perjantaina käydään kaupassaja siivoillaan ns. viikkosiivous vaikkain pitkin viikkoa nyt tulee ripotellen siivoiltua. Ajatuksena kuitenkin, ettei viikonloppuna tarvi sellaisiin keskittyä ja käyttää aikaa niin paljoa ja siistissä kodissa ja täydellä jääkaapilla on ihana startata viikonloppu!

Viikonloppuaamuisin on ihanaa kun syödäänyhdessä aamupala ja jaetaan muutenkin aamutouhuja. Aamut on näin rennompia! Arkisin surautan tällä hetkellä pääsääntöisesti joka aamu smoothiet mulle ja pojalle, mutta viikonloppuisin on yleensä jotain muuta tarjolla. Lauantaiaamuna mä nousin poitsun kanssa katselemaan lastenohjelmia hetkeksi ennen aamutoimia ja aamupalaa.

Lauantaina tehtiin ekaa kertaa kirjastoreissu koko perheen kesken. Luka olikiinnostuneempi kyllä kaikesta muusta kuin kirjoista, akvaariosta, keinuhepoista ja hyllyväleistä. Kirjoja ei maltettu kuin hetki katsoa, mutta kun kotiin päästiin niinlainakirjoista löytyi heti suosikit kyllä! Kirjaston jälkeen mentiin vielä kahvilaan, jossa mä ja Riku syötiin pienet lounasvälipalat ja Lukalle oli vähän lounasevästä mukana. Piipahdettiin kaupasta hakemassa puuttuvat laskiaispullatarpeet ja suunnatiin kotiin.

Kotimatkalla Luka odotettavastikin nukahti päiväunille ja autosta siirrettiin vain rattaisiin. Riku touhusi autotallin järkkäilyn parissa, mä päivitin blogia ja järjestelin vähän. Tehtiin ruoka yhdessä ja kun poitsu reilu parin tunnin jälkeen heräsi niin syötiin, katseltiin kirjoja ja leikittiin!

Mä myös vaihdoin vähän vaatetta ja tsekkasin hoitolaukusta käsilaukkuun tarpeet äidin vapaailtaa varten  😉

Mä suuntasin alkuillasta ystävän kanssa leffaan ja siitä viinille. Käytiin katsomassa The Favourite ja se oli ihan superhyvä! Hyvin erilainen mitä oletin ja hyvin erilainen aikansa kuvauksesta, 1700-luvun Englannista ja Kuningattaren hovista. Joillekin katsojille taisi olla liikaa ns. intiimit naisrakkauskohtaukset tai mistä mä tiedän syitä, mutta ainakin niiden kohdalla kaksi hipsi pois katsomosta…

Viinilasillisilla tai kaksilla käytiin Elbassa ja saatiin siinä kyllä kulutettua vielä kolmisen tuntia ja kummatkin suunnattiin busseillakotiin ennen puoltayötä ikään kuin oltaisi Tuhkimoita, heh. Ihan sopiva illanvietto ja teki hyvää. Kotiinpäästyä mä jäin nukkumaan olkkarin sohvalle. Olihan viinikin vähän noussut päähän vaikkei kovinkaan isosti, mutta on sitä ihana silloin tällöin nukkua ihan itsekseenkin.

Sunnuntaiaamu starttasi sitten perheen yhteisellä puuroaamiaisella ja enenn sitä oli poitsu isän kanssa noussut katselemaan lastenohjelmia. Aamupäivästä suunnattiin koko perhe laskiaissunnuntaita viettämään Kirjurinluodolle leikkipuistoon ja pulkkamäkeen. Pulkkamäessä sentään oli vieläs en verran jäistä lunta, että pulkkailu onnistui! Oli vähän evästäkin pojalle mukana, muttapuistossa sitä ei maltettu syödä, mutta sentään autossa sitten ennen kun starttattiin kotiin, nimittäin Luka jälleen odotettavasti nukahti kotimatkalla…

Luka nukkui kolmisen tunnin päiväunet. Syötiin lounasvälipalaa kotona ja mä sain leivottua laskiaipullaa ja vähän blogihommia tehtyä yms. Lukan herättyä syötiin ruoka yhdessä ja illalla meillä kävi vielä Rikun anhemmat laskiaspullalla. Lukakin sai omaa pullaa, hänen pullan puoliskoilla ei ollut raesokeria päällä ja pullan kaverina toisella puoliskolla oli aidolla vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja toisella maapähkinävoita.

Äiltaankuului kirjojen katselua, leikkiäjapientä puuhailua. Illan päätteksi Lukan nukahdettua yöunille katseltiin Rikun kanssa Mad Meniä hetki.

Mitäs teidän viikonloppuun kuului?

Ja hei, ihanaa viikonstarttia!

Lue myös

Taaperon helmikuu

IG

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.