Hae
Outi Karita

Taaperon ruokapäiväkirja

Taaperon ruokapäiväkirja sisältää meidän 1v 3kk ikäisen pojan syömisiä. Yritin koota nyt muutamia hyvin erilaisia päiviä Lukan syömisten osalta. Kaikki ei aina kuvissa näy, niissä näkyy se annos minkä alkuun annan ja se joko menee kaikki tai osittain. Välillä annan lisäksi vielä jotain. Teksteistä siis parempi selko.

taaperon ruokapäiväkirja

 

Pikkuhiljaa Luka on siirtynyt sormilla syömisestä yhä enemmän lusikkaan tai haarukkaan ja nykyään meidän ehdoton minä itse sormiruokailija antaa myös syöttää itseään ja odottaakin palvelua. Hän kun kuuden kuukauden iässä ei laisinkaan suostunut syötettäväksi vaan halusi kaiken syödä nyrkin ja sormien kautta, lähempänä vuoden ikää vasta. Välillä tulee sotkua enemmän ja välillä vähemmän, välillä paljonkin enemmän….

Tällä hetkellä meillä ei maistu peruna missään muodossa eikä oikein mitkään kasvikset ja vihanneksetkaan. Vaikka ne oli aikoinaan suurta herkkua, niin nykyään ne pitää kätkeä ruokaan sekaan. Tykkäisin, että syötäisi paljon samaa ruokaa, mutta aina ne ei vain maistu Lukalle, saa kyllä aina maistaa, mutta nytkin meillä on ollut kinkkukiusausta niin se peruna ei vaan kelpaa tällä hetkellä, eikä muuten mennyt kinkkuakaan kuin vähän vahingossa. Keittelen sitten kyllä pojalle usein makaroonit tai riisit, jotka kyllä uppoaa…

taaperon ruokapäiväkirja

Juomana on useimmiten vesi tai kauramaito ja kylläkin ihan mukista, mutta joskus ostan trippipurkeissakin kauramaitoa kun ollaan poissa kotoa. Luka saa myös ihan lehmänmaitotuotteita, mutta olen huomannut, että lehmänmaidosta ihan maitona saattaa tulla ilmavaivoja ja kauramaito maittaa pojalle myös hyvin ja on hyvää juotavaa, joten miksipä ei sitä.

Taaperon ruokapäiväkirja

Päivä 1

Aamupalana maistuu nykyään todella usein smoothie. Kun teen itselleni aamiaissmoothien, tulee siinä samalla pojalle, otan hänen osuuden vain pois ennenkuin lisään heran ja macan omaani. Usein lisäksi menee naksuja, talk muruja, hedelmää, rusinoita tms. Tässä smoothiessa oli mustikkaa, banaania, öljyä, kauraleseitä ja kauramaitoa. Lisäksi maistui ruis-mustikkanaksut.

Lounaana kokeilin taannoin pitkästäa ikaa myös tomaatteja, jotka olivat syksyllä vielä suurta herkkua, mutta eipä vain maistu pojalle enää eikä nytkään maittanut. Makarooni kyllä maittaa ja sekaan on laitettu hieman öljyä ja pinaattia. Lautasella myös bataatista, porkkanasta ja jauhelihasta tehtyä murekemuffinia muine aineksineen. Tein pojalle murekkeen muffinivuokiin niin kätevä pakasrtaa pikkuannoksia.

taaperon ruokapäiväkirja

Välipalana kananmunan valkuaisia ja leipää pieni pala.

Makaronia, mun tekemiä kasvis-linssipötkylöitä ja avokadodippiä (turkkilaista jugua ja avokadoa)

 

 

Iltapalana on lähes aina puuroa ja aikas useiniltapuuroksi tulee keitettyä riisihiutalepuuroa, johon sekaan lautasella sekoitetaan jugurttia ja bonnen hedelmäsosetta, tässä taisi olla trooppiset hedelmät sosetta. Välillä puuron seassa onmyös ihan hedelmää itsessään laitettuna. Iltapuuron lisäksi usein syödään vielä hedelmää tai rusinoita tms. Tällä kertaa puuron jälkeen maittoi vielä mandariini.

Päivä 2

Tällä kertaa smoothiessa oli banaania, mansikkaa, avokadoa, kauraleseitä ja kauramaitoa. Smoothien lisäksi niin pojalle kuin mullekin maistui mandariinit.

Lounaana makaroonia, jossa öljyä ja lehtikaalta seassa. Vähän kalkkunamunakasta ja raejuustoa.

taaperon ruokapäiväkirja

Valmis smoothiesta mm. rainbow:n smoothiet on todella tykättyjä! Tällä kertaa meni myös vähän taaperopatukkaa lisäksi! Yleensä aina smoothieiden lisäksi menee muutakin, kun ovat melko köykäisiä. Näitä taaperopatukoita meillä on usein välipalaeväänä kun ei olla kotona ja kyllä nämä kotonakin välillä maittaa välipalana. Näissä on kauraa, hedelmää ja marjoja vaihtelevasti.

taaperon ruokapäiväkirja

Päivällisenä sai uunilohta, mutta lohi ei oikein maistu tällaisessa muodossa. Aina kuitenkin saa pienen määrän kun lohta tehdään. Villiriisi kyllä maittoi ja sen kyljessä vähän Organix:n valmissosetta, jossa tomaatia, linssejä jamyskikurpitsaa. Lisäksi myös vähän puurorieskaa.

Iltapalapuurossa riisihiutaleita ja päärynää. Lautasella sekoitettu joukkoon vielä jugurttia. Niin ja muuten, puuro tehdään useimmiten kauramaitoon, joskus myös ihan lehmikseen. Lisäksi syötiin rusinoita.

Päivä 3

Aamupalana luonnonjugua, jonka seassa kauraleseitä ja bonnen aprikoosisosetta. Kaurapaahtistakin vähän söi.

Lounaana paremmin maistuvassa muodossa lohta, nimittäin bataatti-lohirieskoja, riisiä ja kanamunanvalkuaisia. Keltuaiset on pojan mielestä yök!

Välipalana luumumuffinssia ja kauramaitoa

Päivällisenä riisiä, jonka seassa lehtikaalta. Isän tekemiä lihapullia ja höyrytettyä porkkanaakin kokeiltiin pitkästä aikaa, mutta ei vaan uppoa, olis tarvinnut olla lihapullataikinassa piilotettuna, heh.

Iltapalana karjalanpiirakkaa ja valmissmoothie. Karjalanpiirakoista on myös tullut ihan hitti viime aikoina!

Päivä 4

Aamupalana smoothie ja poitsu osaa kyllä hienosti sen tuosta itse siemaista, jos vain sillä päällä on. Viime päivinä varsinkin nuo kaupan smoothiet onkin menneet paremmin lusikalla annettuna. Smoothien lisäksi vähän talk muruja ja rusinoita.

Lounaana kinkkumunakasta ja paistettuja kesäkurpitsakiekkoja. Arvatkaas, no ei maistunut kesäkurpitsakaan kun kesällä ei tarvinnut kuin nähdä nämä.

Näistä valipalavaihtoehdoista taisi poitsu valita tällä kertaa smoothien lisäksi nuo miniapinaeväät eli nuo pienet pötkylät, jotka on tehty banaanista, kaurahiutaleista, kookoshiutaleista ja punaherukoista. Kuvan aprikoosi-puurorieska ei liity tapaukseen, heh. Se syötiin joku toinen kerta…

Päivällisenä makaroonia jossa öljyä ja pinaattia, raejuustoa ja kesäkurpitsa-jauhelihamureketta.

Iltapalapuuroa ja tätä muuten menee yleensä ihan tää täysi lautasellinen ja lisäksi aina jotain pientä, tällä kertaa viinirypäleitä.

Tältä muun muassa näyttää taaperon ruokapäiväkirja ja Lukan ruokapäivät!
Heräsikö joitain kysymyksiä?

Lue myös Lukan syömisiin liittyviä muita postauksia

Sokerittomat juhlaherkut taaperolle

Lukan ruokalempparit kesä-heinäkuultta, jotka sopii koko perheelle

 

9 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Toi peruna on jännä kun se mene meilläkään 2 vuotiaalle. Ei ole oikein koskaan uponnut. Keitoissa ehkä just ja just menee mutta muusi, keitetty peruna ja suikaleet on ihan nou nou. Eipä silti meidän 5- vuotias pidä vieläkään esim muusista tai keitetyistä perunoista.

  • outi kirjoitti:

   Mäkään en oo silti ikinä ollut mikään keitetyn perunan suurin ystävä, paitsi uusien perunoiden ja muusiin haluan yleensä bataatin joukkoon. Poitsulla kun ei vaan tunnu menevän mitkään kasvikset tällä hetkellä muuten kuin just kätkettynä joihinkin murekkeisiin tai pihveihin 😀

 2. Sara kirjoitti:

  Onpa ihana nähdä kuinka terveellisen ja monipuolisen näköistä ruokaa tarjoat pojalle. Ja vielä niin paljon itse tekemiäsi ruokia ja välipaloja. 🙂

 3. Sara kirjoitti:

  Onpa ihana nähdä kuinka terveellisen ja monipuolisen näköistä ruokaa tarjoat pojalle. Ja vielä niin paljon itse tekemiäsi ruokia ja välipaloja. 🙂

 4. Nina kirjoitti:

  Oi nam! Tästä sain hyviä vinkkejä. Mitkä on top 3 ruuat tällä hetkellä? Siis päivällisillä. ?

 5. Pia kirjoitti:

  Ihana postaus 🙂 meillä hyvin saman kaltaisia ruokia saman ikäisellä tytöllä. Myös sormet vaihtunut lusikkaan täälläkin. Meilläkin on makaroonit ihan lempparia. Myös jauheliha ja kana ruoat. Tomaatti, raejuusto ja hedelmät ihan huippuja. Masuvaivojen takia kaikki helposti mahan kovaks saavat nyt tauolla.

 6. Hanna kirjoitti:

  Haha, Maistuis itsellekin nämä! 🙂 Niin monipuolista ja värikästä.

 7. Tuuli kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä, ihanan näköisiä ruokia! Ootteko kokeillut perunaa ranskalaisina? Meillä ei myöskään peruna oikein uppoa, mutta kaupan pakasteranuja (rainbow luomu, vain perunaa ja auringonkukkaöljyä) vetelee niin monta kun annan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.