Hae
Outi Karita

Hormonitoiminta – surut ja ilot!

Mulla alkoi kuukautiset!!!

Joskus tää aiheutti mussa todella pahan mielen, olisi tehnyt mieli potkia seiniä -fiiliksen. Se pettymyksen tunne oli valtava. Nyt lähes kahden vuoden tauon jälkeen tää aiheutti mussa innosta seinille hyppimis -fiiliksen, mulla alkoi kuukautiset, JES!

Kaikki eivät välttämättä ymmärrä tätä fiilistä, mutta ehkä siellä tän fiiliksen ymmärtäjiäkin on! Kirjoitin tän tekstin heti kun kuukautiset alkoivat, vaikka julkaisinkin nyt vasta myöhemmin. Olen edelleen nyt pari viikkoa myöhemmin tästä oikein hyvilläni ja yritän olla miettimättä, että koskas seuraavat alkaa ja kuinka pitkä kierto tulee.

Me halutaan toinen lapsi jossain vaiheessa ja ensimmäistä yritettiin pitkään ja tarvittiin apuja. Syy ei ollut hormonitoiminnassa, syytä ei löytynyt. Nyt olenkin toivonut kuukautisten palaavan, ilman että imetystä tarvisi lopettaa. Olin miettinyt, että vuodenvaihteessa alkaisin imetystä vähentämään, mutta tämä vähentyminen tapahtui jo ennempää lapsentahtisesti. Kerroinkin tästä jo viime postauksessa. Nyt kuitenkin, tasan  vuosi ja 2 kk synnytyksestä mulla alkoi kuukautiset. Sitähän ei tiedä vielä kuinka hormonitoiminta sieltä palaa tasaiseksi, mutta tää on jo hyvä merkki, jotain tapahtuu! Mahdollisuus siis siihen on, ettei imetystä tarvisi lopettaa toisen lapsen toiveissa.

Oon tässä myös miettinyt tätä ihoni kuntoa, joka alkoi tässä talvella pahenemaan ja monet instassa stooriani seuraavat tietää tän mun silmänympärysiho-ongelman. No viimeksi kun silmänympärysiho räjähti niin kahden viikon päästä kuukautiset alkoivat ja iho rauhoittui. Nyt taas tässä muutama päivä sitten silmänympärysiho on äitynyt. Epäilen hyvin vahvasti, että hormonitoiminnan muuttuminen vaikuttaa nyt mun ihoon ja kenties kuukautiskierto näkyy silmäluomista, heh.

Juttelin joskus stooriin näistä mietteistä, että josko tarvii joskus alkaa vähentelemään imetystä tai lopettamaan, jotta kuukautiset alkaisi. Sain tuolloin muutamankin kommentin, jossa kerrottiin kuukautisten alkaneen vuosi ja kaksi kuukautta synnyttksen jälkeen. Aika jännä sattuma, että tuo aika mullakin sitten meni ensimmäisten kuukautisten alkamiseen.

Miten teillä muilla äideillä on hormonitoiminta alkanut synnytyksen jälkeen?

Lue myös

Taaperoimetys

Lapsettomuus ja pala meidän tarinaamme 1/3

Lapsettomuushoidot ja pala meidän tarinaamme 2/3

Lapsettomuus ja raskautuminen – pala meidän tarinaamme 3/3

Seuraa instassa

@outikarita

15 kommenttia

 1. Henni kirjoitti:

  Heh, mulla kans hormoonitoiminta palasi 1v 2kk synnytyksestä. Ei vaan kuukautiset alkaneet vaan tulin heti uudestaan raskaaksi. 🙂

  • outi kirjoitti:

   Ilmeisesti hormonitoiminnan käynnistyminen on oikein hedelmällistä ja otollista aikaa 😉

 2. Aurora kirjoitti:

  Jee 🙂 tiiän tunteen! Mulla alkoi 2v 1kk synnytyksestä ja juurikin samojen toiveiden takia olin asiasta iloinen 🙂

 3. Meri kirjoitti:

  Mulla alkoi vajaa 7kk synnytyksestä ? vielä en tiedä miten kierto jatkuu tästä eteenpäin ?

  • outi kirjoitti:

   Se voikin olla itselläkin aivan toinen juttu, että miten jatkuu, mutta sentään on jotain tapahtunut sillä saralla:)

 4. Sini kirjoitti:

  Mulla alkoi n. 7kk synnytyksestä, kun imetys alkoi vähenemään. Kahdet tuli n.30 päivän kierrolla ja kolmansia odotin melkein 50 päivää, joten vielä en tiedä miten kierron kanssa alkaa sujua. Aikanaan oli hyvinkin epäsäännölliset, mutta vuoden ennen raskaaksi tuloa tuli suht. säännöllisellä kierrolla. Kyllä vaan sitä tuntui, että kroppa palautuu normaaliksi kun hormoonitoimita pelaa, vaikkei sitä varsinaisesti kuukautisia kaipaa ?

  • outi kirjoitti:

   Itselläkin varmasti tuo imetyksenvähentyminen on vaikuttanut.
   Musta kans tuntuu, että kroppa alkanut nyt muutenkin toimimaan enemmän entiseen tapaansa kun hormonitoiminnassa tapahtunut paluuta 🙂

 5. Eve kirjoitti:

  Tarkempaa tarinaa en tosta silmänympärysihosta tiedä, mutta ite sain apua omaan silmänympärysihovaivaani aikanaan Avenen silmänympärysvoiteesta. 🙂

  • outi kirjoitti:

   Sitäkin mulla on, mutta mulla tosiaan välillä äityy niin etteivaan mikään auta. Kestää hetken ärtsyvaihe ja sitten yht´äkkiä on taas kunnossa….

 6. Stiina kirjoitti:

  Mulla alkoi jo 1kk päästä synnytyksestä vaikka täysimetin, saapa nähdä miten käy tämän toisen lapsen kohdalla 😀

  • outi kirjoitti:

   Se on kyllä jännä miten eri aikoihin kuukautiset alkavat, mutta niin me ollaan yksilöitä 🙂

 7. M kirjoitti:

  Mulla alkoi kuukautiset ekan lapsen jälkeen 6vkoa synnytyksestä ja toisen jälkeen 5vkoa synnytyksestä, vaikka molempia täysimetin sinne noin 6kk ikään saakka! En olis halunnut että noin nopsaa alkavat mutta minkäs teet… Toki kierto ei heti ollut säännöllinen vaan tasaantui siinä 6kk synnytyksistä.
  Meillä oli ekan lapsen kohdalla samat lähtökohdat kuin teillä eli selittämätön lapsettomuus ja kevyet hoidot. Toinen tulikin ihan luomuna ja jonkun verran tiedän muitakin joilla elämä on näin mennyt.

  • outi kirjoitti:

   Tuo on kyllä aikaisin ja jännä miten tosilla alkaakin heti ja sitten toisilla kestää vielä kauemmin kuin minulla…
   Se olisi niin ihanaa kun toisen voisin saada luomuna ♥

 8. Emma kirjoitti:

  Mullakin alkoi kuukautiset 1v 1,5 kk synnytyksestä 😀 Imetyksen lopettaminen täällä varmasti vaikuttanut asiaan, mutta ihanaa että alkoi! Olisi kova toive toisesta lapsesta, ensimmäinen tehty hoidoilla.. Varmasti kyllä oma kierto sekoilee vielä, mutta ainakin jotain tapahtuu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.