Hae
Outi Karita

Vuosi 2019 -Dream big!

Mulla on ollut kahtena viime vuonna jo pieni ajatusteema vuodelle. Vuonna 2017 se oli Onnen vuosi, viime vuonna Kiitollisuuden vuosi ja tänä vuonna, vuonna 2019 Dream big!

Unelmointi on mun mielestä ihanaa ja musta sitä kannattaa harrastaa! Mä en asettanut itselleni konkreettisia tavoitteita tälle vuodelle vaan mä pysähdyin unelmoimaan läpi vuoden 2019. Mietein itselleni kysymyksiä ja itseasiassa näihin kysymysten asetteluun sain inspiraatiota myös Monan blogista, kannattaa tsekata siis myös Monan postaus Uusi suunta elämälle. Kirjoitin päiväkirjaani kysymykset ja aloin tekemään matkaa läpi vuoden, annoin ajatusten virrata ja kynän sauhuta. Hyvä kun kirjoittava käsi ajatusten perässä pysyi edes, välillä täytyi vähän ravistaa kättä.

Jos haluat, niin voit käyttää näitä kysymyksiä tai pysähtyä miettimään omaan elämääsi ja elämäntilanteeseesi sopivia kysymyksiä. Unelmointimatkan pointtina ei ole tosiaan tarkkojen tavoitteiden luonti, niistäkin osittain on kyse, mutta hieman lempeämmällä otteella ja konkreettisemmalla ajatuksella kenties. enemmänkin unelmoidaan mitä halutaan saavuttaa, mihin halutaan muutosta ja ennenkaikkea miten, mitkä on ne keinot. Unelmointimatkaan kuuluu myös toiveet ja unelmat, kaikki ei välttämättä toteudu, mutta unelmointi anataa niille jo sysäyksen. Unelmien ja toiveiden toteutuminen voi tapahtua tänä vuonna tai matka niitä kohti voi alkaa ja ne voivat toteutua myöhemmin. Kaikki unelmat ja toiveemme ei ole tarkoitettukaan heti toteutuviksi.

Voin jakaa teille pieniä paloja mun omasta unelmointimatkastani vuoden läpi, mutta en kaikkea. Ensinnäkin tekstiä tuli paljon ja toisekseen kirjoitin tekstin itselleni ja osan siitä haluan vain itselläni pitääkin.

Mulla isoiksi asioiksi tuli lempeys ja ajankäyttö.

Dream Big teeman lisäksi tärkeä avainsana on lempeys itseä ja muita kohtaan. Ensiksi pitää kuitenkin olla lempeämpi itseäni kohtaan ja siltä pohjalta rakentaa omaa hyvinvointiani ja olla lempeämpi muille. Josko lempeyteen vastattaisiin lempeydellä. Otan myös vastuun omista tuinteistani ja muistan hengittää kun ne hyökyvät liian kovina.”

”Haluan löytää enemmän aikaa kirjoittamiselle ja lukemiselle stressittömästi!”

”Haluan siistin kodin, mutta myös hyvätuulisen kodin. Haluan olla hyvä kotiäiti ja hyvä kotivaimo, ympäristöä tärkeämpi on kuitenkin se tunnelma. Ympäristö on osa tunnelmaa, mutta aina sen ei tarvitse olla täys kymppi, jos koskaan, riittääkun se on riittävä ja jos se ei sitä jonain päivänä ole, niin ei sekään ole maailmanloppu,seuraavana se on ehkä paremmin. Muistetaan, että talo rakennetaan käsin ja koti sydämellä. Nautitaan käsiemme jäljestä, annetaan niiden tuoda hyvää oloa.”

”Haluan olla läsnä miehelleni ja pojalleni, haluan touhuta yhdessä ja erikseen, leikkiä, liikkua, laulaa ja rakastaa!”

”Haluan lisätä myös hyvinvointiani fyysisessä mielessä. Toivon jalkojeni vaivojen jäävän pian historiaan, mutta en anna niiden olla esteenä fyysisen hyvinvoinnin paranemiselle. Voin kuitenkin liikkua jalkojeni ehdoilla ja huoltaa kehoani ja nämä lisäävät hyvinvointia.”

”Minun täytyy priorisoida tekemisiäni, etten ahmi liikaa kaikkea kivaa. Milloin asiat ja tekemiset alkavat ottamaan enemmän kuin antamaan, tämä on tärkeä huomioida kaiken kivan paljoudessa. Ei se haittaa jäädä jostain joskus pois tai laittaa joku homma hetkeksi aikaa ns. katkolle.”

”Haluan antaa aikaani niille, jotka haluavat myös omaansa jakaa minun kanssani jotain väylää myöden.”

Multa muuten unohtui työhön liittyvät kysymykset tuosta ja tämä alue tuli vasta myöhemmin mun mieleen ja lisäsin tekstiini. Se taisi unohtua, koska en haluaisi välttämättä muutosta vielä tähän kotiäitiyteen, mutta eri variaatioitaon pään sisässä käyty jo läpi…

Mietein myös vuoden bucket listaa meille perheenä ja mulle yksinäni. Siihen tuli enemmänkin sitä, mitä haluan nähdä ja kokea. Ne voisin jakaa toisessa postauksessa niin ei tule liian paljoa asiaa 🙂

Somen kautta mä haluan jakaa elämääni tietyissä rajoissa, inspiroida ja inspiroitua!

Let´s dream big!

Lue myös

Onnen vuosi! (2017)

Kun uuden vuoden toive toteen kävi…

Kiitollisuuden vuosi 2018

Kiitos 2018!

Lukan vuosimuistelot 2018

IG

@outikarita

2 kommenttia

  1. Tinde kirjoitti:

    Oo tää oli ihana! Ja miten ihanasti tuo keltainen väri sopii sinulle! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.