Hae
Outi Karita

Lukan vuosimuistelot 2018

Heippa pitkästä aikaa!

Äiti jo muisteli vuotta 2018 ja nyt on mun vuki! Viime vuosi oli mun eka kokonainen vuosi ja alkuun mä olin vauva ja nyt oon jo taapero! Ihan huikeen paljon on kaikkea tapahtunut ja innolla odotan mitä kaikkea mä opin nyt 2019 vuonna.

Mä hei kerron seuraavien kuvien alla vähän lisää!

Monet kuuluu aloittavan vuoden aina kuntokuurilla, hirveesti jumpataan ja kaikkea. No niin mäkin tein viime vuonna. Kun mä en oikeen päässyt ite sillon vielä liikkkumaan mihinkään niin aloitin kovan treenikauden! Pian mä sitten opeinkin pyörii itseni ympäri ja kierimään!

Mun eka kunnon kaveri on Atte, sille mä aloin hymyilemään ja höpöttämään varmaan jo ennen 2018 vuoden alkua. Se on aina ilostuttanut mua. Nykyään mul on kyllä paljon muitakin ystäviä, Atte on tuol samaspaikas aina, mut mä oon hoksannut jo, ettei se ookaan kuin kuva,mut kiva kuva!

Niin jumppaamiseen liittyen, äidin kanssa on paljon kans jumpattu. Käytiin vimme kevät paljon tanssimassa semmosil Bailamama tunneilla ja sit kotona oon auttanut äitiä treenaamaan myös!

Sitteri ja leikkimatto oli ihan kivoja paikkoja sillon kun mä en osannut liikkua. Ylees mä kyl halusin seuraa ja sitterissäkin oli paljon kivempi olla jos joku keinutti sitä. Sillon kun ei viel ite päässyt liikkeelle, niin harvoin viihdyin itsekseni. Nyt oon kovakin hääräilee ja leikkimään itseksenikin!

Viime vuonna mulla oli alkuvuodesta tapana valvoa aika pitkään ja sit mä joskus taistelin unta vastaan kun en olis millään halunnut nukahtaa. Äiti tai isi mut kyl ylees sai nukahtamaan nopeiten kantoliinaan tai jumppapallon päällä hytkyttäen. Kummatkin yhdessä oli tehokkain keino kyllä saada mut uneen. Nykyään mä useimmiten ainakin nukahdan tosi nopsaankin äitin tai isin kainaloon ja päivällä useimmiten rattaisiin tai autoon. Kyl mä päivisinkin muuten nukuin joskus kantoliinassa ja siinä muutenkin viihdyin kun äiti hääräili jotain!

Keväällä alkoi olla tylsää olla aina lattialla tai sitterissä kun äiti ja isi istu ruokapöydässä. Mäkin pääsin sitten jo niitten seuraan vähän alle 5 kuukautisena, istuin niin hyvin! Olikin tosi kiva kun pääsi niitten seuraan ylemmäs ja vaikken vie siinä mitään syönytkään niin sain kattella kaikkea ja mulla oli usein mun silloinen lempparilelu mukana, rapiseva seepra!

Välillä vähän tulevaisuus häikii 😉

Sillon ku täytin puoli vuotta niin mulle pidettiin pienet kemut ja sain ekaa kertaa syödä muutakin kuin äidinmaitoa! Äidinmaito oli silti pitkään se paras juttu ja se mitä halusin kun oli nälkä. Nykyään syönkin jo paljon muutakin! Ja tosiaan, toiset kun aloittaa vuoden alusta kuntokuurin, niin mä päätin tossa joulun jälkeen, että nyt mä aloitan kunnon tankkauksen ja oon alkanut nyt syömään tosi paljon enemmän, äiti onkin nyt ihan ihmeissään.

Siinä puolenvuoden iässä mä aloin kovasti pyrkimään jaloilleni. Jatkuvasti oon treenannut kyllä uusia taitoja!

Tää oli yks mun treeniliike!

Niin ja oli huisin kivaa kun pääsi enemmän liikkeelle, pääsi tutkimaan kotia ihan joka paikasta!

Kyllä mä sitten 7 kuukauden iässä osasin jo seistä tukea vasten ja heti aloin treenaamaan pöydän ja sohvanreunaa pitkin kulkua!

Aina on kohti aurinkoa tarvinnut päästä! Tää kuva on muuten äitienpäivältä, oli ihana tuntea ensimmäisiä lämpimiä kelejä!

Kesällä meen terassi laatotettiin ja mun oli tarkistettava työnlaatu! Läpi meni!

Juhannuksena oltiin koko perhe laivalla ja semmonen olis vissiin tänäkin vuonna suunnitelmissa! Laivalla oli kyllä kivaa! Paljon ollaan muutenkin reissailtu eri kaupungeissa kavereiden luona ja aina on ollut kivaa!

Mul on aamuisin tapana heti herättyäni alkaa touhuaminen, en mä semmosesta makoilusta välitä. Sit kun herätään niin sit mennään! Yleensä mä nousen aina tähän sängyn päädylle kun tuolla päällä on kaikkea mielenkiintoista!

Mua kiinnostaa aivan hurjasti kaikki kodinkoneet, pyykkikone, imuri, tiskikone ja nyt uusimpana tutkimisen aiheena on kuivausrumpu. Harmi vaan, että se on niin kovin ylhäällä, mut ulotun mä painelee näitä pesukoneen nappuloita. Siin on kyl lapsilukko, mutta virran saa silti pois, heh. Niist napeista kuuluu niin kivoi äänii!

Mul oli kesällä tapana pitää vähintäänkin toista jalkaa tossa kaarella, usein oli kummatkin. Se aiheutti aina vastaantulijoissa hilpeyttä, Mr. Cool!

Porissa on kesäsin semmoset festarit ja mäkin pääsin jo ekaa kertaa festareille. Ootte ehkä kuulleet niistä, ne on Pori Jazzit!

Sit Porissa on semmonen paikka kun Yyteri, ehkä ootte siitäkin kuulleet. Siel oli paljon hiekkaa ja siellä pääsin ekaa kertaa meriveteen ja yleensäkin ulkona touhuumaan vedessä. Mä oon aina tykännyt kylvyistä ja suihkuista!

Sit mä olin 8,5kuukauden ikänen kun aloin kävelee tän taaperokärryn kanssa ja sit kuulkaa mentiin! JES!

Mä pääsin kesällä ja syksyllä myös monta kertaa pyöränkyydillä kulkemaan. se oli kivaa! Joskus vaan kattelin ja annoin tuulen puhaltaa, joskus nukahdinkin. Nyt ei olla pitkään aikaan pyöräilty, kuulemma taas keväällä.

Meil oli kesällä pihalla uv-teltta ja uima-allas. Ne oli kummatkin ihan superkivoja! Niitäkään ei oo nyt talvella käytetty. Aika kylmäähän se oliskin kylpee nyt ulkona….

Heh, tää on mun vanha unipesä. Voitteks kuvitella että oon joskus mahtunut tässä nukkuu päiväunia?

10 kuukauden ikäsenä sain kerättyä rohkeutta ja otin tän vanhan vappupallon kaverikseni ja turvakseni kun lähdin tapailemaan askelia ilman taaperokärryä tai muuta sellaista kunnollista tukea. Niin mä aloin sitten kävelemään ihan itsekin!

Muutamissa juhlissakin on tullut juhlittua viime vuoden aikana. Se on aina kiva kun on paljon ihmisiä, mä en paljoa arastele ihmisiä tai paikkoja, muutaku sillon ku oon väsynyt.

Syyskuussa me oltiin Kreetalla, mamma ja pappa oli myös mukana. Siellä oltiin paljon ulkona ja sekä uima-altaalla että meressä polskittiin! Mä sain oman vesiauton!

Isi ja äiti on mua kummatkin kantanut tosi paljon tämmösissä liinoissa ja repuissa. Nyt en oo kyllä hetkeen ollut tämmösessä kyydissä, mutta varmaan joskus taas…

Mä tykkään kovasti kaikista leikkipaikoista ja sit myös siitä Lapsiksesta, jossa voi leikkiä kavereiden kanssa samalla kun aikuset höpöttelee omiaan. Ja mä oon muuten kova kiipeemään. Ihan tossa loppuvuodesta aloin kotonakin enempi kiipeilemään!

Mullakin on ollut pari harrastusta! Äidin kanssa oon muutaman kerran käynyt värikylvyssä ja isin kanssa sirkustelemassa. Pian kuulemma aloitan äidin kanssa muskarin!

Otso on yks mun lempparikavereista kotona! Se oli mukana kun käytiin ottaas tommosia ruskakuvia. Kuvas mua syksyllä semmonen kuvaajaheppukin ulkona. Otettiin 1-vuotis kuvia. Mä tykkään muuten hirmusesti katsella valokuvia joita on meillä kotona seinillä. Äiti kuvaileekin tosi paljon!

Mulla oli tosi kivat 1-vuotiskekkeritkin! Niin musta tuli sitten taapero enkä oo enää vauva!

Ulkoilukin on huisisti kivempaa kun pääsee itse liikumaan siellä ulkona. Leikkipuistoissakin käydään aika usein ja nyt on välillä päässyt pulkankin kyytiin, se on hauskaa ja liukumäet onkans ihan lemppareita ulkona!

Joulupukki muuten mua kyllä vähän jännitti alkuun, mutta joulu oli kyllä kiva juhla ja sain tosi kivoja lahjojakin!

Uutena vuotena isi halus vähän paukutella ja äiti sano, että pojat on poikii. Kyllä äitikin silti halus kattoo raketeita. Meil oli pari pikkusta, mut joillakin täs lähellä oli tosi isoja!

Tässä oli nyt jotain juttuja viime vuodelta. Niin paljon tapahtu kaikkea, et en mä muista ja jaksa ihan kaikkee käydä läpi ja voi olla ettette tekään jaksais 😛

Mut hei, hyvää tätä vuotta munkin puolesta!

 

 

Lue myös!

Vauvavuosi kuvin ja pienin muisteloin

En enää vauva ole, EN!

Lukan 1-vuotis juhlat

Meidän joulun 3 hyvin erilaista päivää

Kiitos 2018!

IG

@outikarita

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    ?? millainen luca on luonteeltaan?

    • outi kirjoitti:

      No kuule, mä oon aika rohkea ja kärsivällinen vaikkakin myös hyvin touhukas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.