Hae
Outi Karita

Meidän perheen joululahjat

Joulussa on paljon ihania juttuja ja kyllä mä voin myöntää, että on ne lahjatkin joulussa ihana juttu! Ne ei ole tärkeintä, tärkeämpää on toki yhdessäolo ja lämmin tunnelma. Olen kuitenkin lahjaiminen ja tykkään sekä antaa että myös saada lahjoja, mitä sitä kiertelemään. Lahjoissa ei tärkeintä ole sisältä vai onko sittenkin? Ajatus on se tärkein, eikös vain? Mutta ajatushan tekee lahjan sisällöstä juuri täydellisen. Lahjan arvon tuo se ajatus, kun ei olla hankittu vain jotain äkkiä sen enempiä ajattelematta lahjan saajaa tai mietitään jotain summaa mikä lahjan tulisi maksaa, pieleen menee jos ei ole ajatus mukana.

Mä ostin tänä vuonna monia lahjoja jo hyvissä ajoin, kun näin jotain mikä toi mieleeni jonkun, kun keksein hyvän idiksen, kun tiesin mitä toinen toivoo. Annoin myös aikaani, eräälle ystävälle lähetin viestin ”aika on paras lahja mitä toiselle voi antaa”, samassa viestissä lupasin tarjota leffahetken meille. Sain myös itse aivan ihania lahjoja, ihan mun näköisiä juttuja! Ihan parasta on myös availla poitsun paketteja ja nähdä mitä kaikkea ihanaa hänelle on keksitty ja löydetty.

Lukan lahjat

Mun mielestä Lukalle tuli just sopiva määrä lahjoja. Ei hukuttu leluvuoriin ja nekin mitä saatiin oli toivottuja, noh itsekin niihin jonkun verran vaikuttanut, kuten duploja olin ostamassa anopin apuna. Vaatteitakin tuli aivan ihania ja kivasti vähän isompia, yksijopa niin iso, että katsellaan ensi talvena, heh. Newbieltä saatiin tuoihana leijonapaita ja siihen body ja housut, ne pääsin itse valitsemaan. Tuli myös vähän sisustusjuttua ja ihana kirjainmuki meinasi jäädä vallan kuvista pois kun oli jo asetettu hyllylle Lukan huoneeseen. Kalevalan vuosi-joulukoriste saatiin kurten viime vuonnakin ja alkoipa myös hopealusikoiden kerääminen.

 

Meillä ei itsellä ollut ajatusta ostaa itse Lukalle joululahjoja, katsotaan niitä enempi sitten kun poika osaa jotain jo toivoa. Kävipä kuitenkin niin, että meiti osti pojalle röhkivän possun ja erään toisenkin lelun, koska nämä oli niin pojalle mieluisia ja kivahan neoli kääräistä joulun alla lahjapakettiin. Kävi myös niin, että Riku eräällä kauppareissulla osti valomiekan pojalle kun kaikista kepeistä on viimeaikoina syntynyt miekkoja ja keihäitä pojan touhuissa.

Tosi ihania lahjoja sai siis poika ja duplot ja junaratakin on päässeet jo käyttöön. Oikeastaan leluista kaikki kiinnostavat ja ilostuttavat koko perhettä.Vaatteet on nyt käyttispesty ja osa odottamassa, että vielä inan kasvetaan, osa pääsee käyttöön jo pikapuoliin! Nahkatöppöset olivat myös aivan ihanat ja päsäevät nekin myös jalkaan vielä tänä vuonna!

Lahja äidille ja isille, Outille ja Rikulle

Niin, mä oon tosiaan lahjaiminen! Me esitettiin Rikun kanssa kummatkin toiveet tosillemme ja kummatkin saivat toiveensa mukaisen lahjan ja jotain muutakin. Riku toivoi puista isoa leikkuulautaa ja sai sellaisen. Se myös näyttää tosi kivalta sisustuksessaja naureskelinkin tänään, että tästähän tulee myös hyvä kuvausalusta mulle, tuutte sen huomaamaan vielä instassa, hih. Mä taas toivoin kunnon laadukkaista collareita ja vinkkasin kun Peakin collareita oli alessa. Voin sanoa ,että nuo collarit on ihanimmat kotihousut mitä mulla on ollut, pehmeät ja lämpöiset ja niiden kanssa kun voi lähteä uloskin ja on jo lähdettykin!

Sitten Luka osti (vai minä) vanhemmilleen lahjaksi jotain keltaista. Noh, paketissa oli mun käsialalla kylläkin, että lahja olisi ollut Lukalta, mutta multahan se oli. Riku oli tykästynyt kirkkaan keltaiseen huppariin, jonka osti itselleen työhuppariksi, niin mäpä ostin vielä muuhunkin käyttöön hälle toisenlaisen keltaisen hupparin ja itselleni Noshin joulupolulta keltaisen tunikan, voidaan sitten samistella ja kun pojallekin on tuokeltainen leijonacollari. Riku yllätti mut sitten ihan totaalisesti ostamallaan Sensai -merkkisiä silmänympärysihon hoitolappuja, joka on ihan superhyviä, mutta myös kovin arvokkaita.

Lahjoja meille

Tästä puuttuu nyt Rikun kaveriltaan saamat Weber grillaustuotteet, mutta muuten taisi kaikki kuvaan muistua laittaa. Ihania lahjoja, joista jokainen ilostutti kovasti! Iittala muuten oli selvästi hittijuttu tänä vuonna. Kiva kun saatiin kastehelmeä, viime vuonna kerättiin tuosta sarjasta juomalaseja ja tänä vuonna noita jälkkärikulhoja, joita itsekin ostettiin paketti, joten nyt niitä onkin kiva määrä. Viinikarahvi pääsi heti joulupäivänä pöytään ja hih, meillä jo samanlainen olikin, nyt on sitten eri viinilaaduille omat karahvinsa. Indiskan jättimukeja alkaa olemaan myös kiva kokoelma mulla, jee!
Näiden lisäksi saatiin hieman rahaa, kuten sai Lukakin.

Paketointi on myös asia, josta kovasti nautin. En ikinä anna kauppojen paketoida lahjoja vaan haluan kääriä lahjat itse kauniisiin paketteihin. Onneksi paketteja voi tehdä muulloinkin kuin jouluna japian niitä pääsen taas väkertelemään!

Millaisia lahjoja te saitte?

Lue myös

Meidän joulun 3 hyvin erilaista päivää

Jouluisan kodin tunnelmasta

Parisuhdejoulukalenterija pikkujoulujen viettoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.