Hae
Outi Karita

Meidän joulun 3 hyvin erilaista päivää

Me vietettiin 3 hyvin erilaista päivää jouluna. Jokainen näistä kolmesta päivästä oli aivan ihania omalla tavallaan! Meillä on joitakin perinteitä ja uusia perinteitä ja tapoja syntyy oman perheen myötä. Nyt jo toinen joulu perheenä <3 Ensimmäisestä joulustaan Luka ei mitään muista, tuskinpa tästäkään, mutta tästä joulusta hän sai jo enemmän joulutunnelmaa irti. Vuosi sitten nukuttiin lähes koko aatto, ei ymmärretty lahjoista ja syötiin vain äidinmaitoa. Tänä vuonna joulu on tuonut paljon ihmeteltävää, kuusi koristeineen, joulukalenterin luukkujen avaus… Aattona joulupukki hieman ihmetytti. Tänä vuonna ei olla nukuttu enää niin paljoa ja syötykin on muutakin kuin äidinmaitoa. Lukan jouluherkkuja taisi olla riisipuuro, rusinat ja kalkkuna.

Ennen kuin tää juttu alkaa enempää rönsyillä niin tartutaanpa alkuperäiseen ajatukseen ja kerron meidän joulun 3 erilaisesta päivästä!

Jouluaatto

Jouluaattona keiteltiin aamusti riisipuurot ja avattiin tontun yöllä tuomat paketit, jokaiselle oli siis yksi paketti kuusen alla. Lukaa kiinnosti paketti ja kun hän hoksasi, että papereiden sisällä oli jokin lelu, niin johan alkoi repiminen. Alunperin ajatus oli mennä koko perhe joulusaunaan, mutta Lukalla ehti päiväunet kutsua ennen saunaan ehtimistä. Saatiin sitten Rikun kanssa kaksin löylytellä. Päivällä lähdettiin hautausmaalle viemään kynttilöitä ja Luka sai pulkkakyydissä istua tuon reissun. On meidän poitsun luonne vaan melko kärsivällinen kun jaksoi istuskella paikallaan pulkassa tuon ajan, hän kyllä selvästi myös nautti pulkkakyydistä ja paljon oli toki katseltavaa.

Hautausmaalta suunnattiinkin sitten Rikun veljen luo, jossa on myös kaksi lasta. Sinne tuli myös Rikun vanhemmat. Tällä porukalla syötiin maukas jouluateriaa. Alkuillasta joulupukki kävi ja toi paljon lahjoja, eniten tietysti lapsille! Joulupukki vähän jännitti ja ihmetytti Lukaa, mutta uskallettiin käydä tervehtimässä.

Lukaa kiinnosti eniten serkkupojan avaamattomat paketit ja lahjanarut. Löytyi sitten omistakin paketeista kiinnostavia juttuja, mutta niiden aukaisu ei ollut oikein se juttu nyt illalla, oli liikaa kiinnostavia juttuja. Lempparit löytyi kuitenkin heti, röhkivä possu ja valomiekka. Röhkivästä possusta oli kyllä talon koirakin hieman kiinnostunut, heh.

 

Mä olin tehnyt kahvin kanssa tarjottavaksi kinuski-karpalokakun ja lahjojen jakamisen ja availun jälkeen vielä kahviteltiin. Ilman pellilyjä ei tietäänkään oltu, heh. Ja saatiin ihania perhekuviakin, kun vaan saatiin hetki poitsu pysymään aloillaan meidän kanssa. Me lähdettiin joskus kasin ja ysin välillä kotiin ja aika nopeasti iltapalan jälkeen poitsu simahtikin unille onnellisena.

Joulupäivä

Ennen kuin Luka syntyi niin mun isä kävi hoitokdista aina jouluaattoisin meillä joulupuurolla. Nyt on tämä perinne elänyt ja en tiedä tuleeko tästä uusi perinne. Mun isä tuli joulupäivänä meille jouluglögille päivällä. Isä oli hetken samaan aikaan, kun mun äiti tuli miehensä kanssa ja mun veljen kanssa. Niin mun velikin pääsi isää näkemään. He ei siis asu täällä Porissa. Mun äiti ja hänen miehensä ja mun veli olikin sitten meillä pidempään ja syötiin joulupäivän päivällinen yhdessä ja jaettiin taas lahjoja. Mä ja mun veli lapsuudesta tuttuun tapaan leikittiin joulupukkia ja tonttua.

Tapaninpäivä

Kotipäivä! Mä halusin pysyä kotosalla ja lökövaatteissa yhden päivän joulusta, ilman kyläilyjä ja ilman vieraita ja näin tein! Riku kyllä kavi vanhempiensa luona syömässä lipeäkalaa. Käytiin myös yhdessä aamupäivällä puistossa. Aika rötväyspäivä olikin, tulihan siinä jotain pakollisia kotihommia tehtyä ja touhuttua toki pojan kanssa,mutta ihanan rento päivä oli ja hyvä päätös joululle!

Ai niin, Lukan huonetta ollaan myös laitettu tässä joulun aikana ja siitä on tullut jo aikas ihana ja enää se on pienesti kesken. Teen sitten blogiinpostauksen kun saadaan vielä pari juttua sinne hankittua ja laitettua. Instassa se stoorin puolella jo välillä vilahteleekin 😉

Miten teidän joulu sujui?

Kiinnostaakos meidän perheen joululahjat?
Huomiselle ajattelin niistä postausta!

Lue myös

Jouluisan kodin tunnelmasta

Taaperon jouluruoat ja -herkut

6 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Hei, kiinnostaa kyllä. ? Mulla on sellainen fiilis että säkin vaihdat pian portaalia. Tää ainakin on aika hankala alusta näin lukijalle. Kauan muuten ajattelit imettää? ?

  • outi kirjoitti:

   Ja postaus aiheesta tulikin 🙂
   Tällä hetkellä ei ole uusia muutoksia näkyvissä. Entiseltä FF saitilta oli helpompi selata eri blogeja, se on totta, mutta kiva silti että teitä lukijoita löytää tiensä edelleen tänne mun bloginkin sivuille 🙂
   Imetyksestä tulossa piakkoin postausta 😉

 2. Pia kirjoitti:

  Ihana joulu oli. Meillä oltiin miehen vanhemmilla isolla porukalla aatto ja yö. Menimme tosin vasta iltapäivällä sinne. Aatto aamuna oli tonttu jättänyt kuusen alle lapsille lahjat. Sen jälkeen joulupukin kuimalinjaa ja jouluohjelmia. saunoimme puusaunassa. Söimme riisipuuron ja lähdimme noin tunnin päähän mummille ja ukille. Siellä jouluruoka. Pukki ja kahvit. Seuraavana päivänä söimme vielä jouluruokaa, kahvit ja kotiin. Löhöilyä, elokuvia. Tapanina minun äidille käymään. Jouluohjelmia. Tänään olen jo osittain joulua siivonnut, koska aloitin joulusta nauttimisen jo ajoissa. Valotähdet vielä jäi antamaan valoa pimeyteen. Lahjat olivat kaikille mieluisia ja itse yllätyin jopa aikuisena miten järkevä määrä mutta hyödyllistä ja laatua.

 3. Miia kirjoitti:

  Aivan ihania kuvia! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.