Hae
Outi Karita

Olisko musta hesalaiseksi?

Eiköhän otsikkokin sen kerro, ei olisi. Helsingissä ei kuulemma sanota hesa, heh. Totta puhuakseni Mannerheimintietä ajaessamme kävin itseni kanssa ajatusleikkiä, mitä jos olisin joskus ”eksynyt” asumaan tänne? Tavallaan pystyin kuvittelemaan itseni Helsinkiin johonkin vanhaan kerrostaloon asumaan, jossa olisi isot ikkunalaudat ja vanha häkkihissi. Tällainen ajatusleikki on ihan kivaa ja leikki vei minut Helsingissä tuonne. Jotain hienoa noissa kuvailemani kaltaisissa taloissa on, jotain houkuttelevaa ja tunnelmallista. Jos haluasin kerrostaloon, löytyisi tunnelmallinen vaihtoehto varmasti Poristakin, enkä oikeasti halua, mutta kuvitelmieni Hesalaisena asuin sellaisessa hetken ajatusleikissäni.

Koen kuitenkin olevani ihan turisti Helsingissä! En vaihtaisi oikeasti kotiani ja elämääni tuohon ajatusleikkini kuvitelmaan. En pääse tuossa ajatusleikissä edes kovin pitkälle, olisinko opiskelija, olisinko työssä, eläisinkö meidän perhe-elämää tuolla…? Mä viihdyn kotikaupungissani ja koen Helsingin olevan turhan iso minulle. Päinvastoin kuin Pori on liian pieni veljelleni ja Hesa just hyvä hänelle. Niin me ihmiset ollaan erilaisia.

Niin ja pienenä kevennyksenä, täällä Porissa voi seistä liukuportaissa, eikä kukaan yritä juosta ohi vaikkapa metroon, joka menee n. 5 minuutin päästä uudestaan. Tosin bussipysäkille kannattaa kiiruhtaa jos menee minuuttipeliksi, seuraava kun menee tunnin kuluttua, jos ei sitten olejo alkuilta ja se oli viimeinen bussi.

 

Meidän tulotasolla emme voisi elää ja asua näin kun nyt HElsingissä. Alle viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta (taikka palveluista) isossa omakotitalossa, minä toteuttaen ainakin toistaiseksi kotiäitiyttä. Työssä taas, mitä olen kuullut, en haluaisi olla Helsingissä lastentarhanopettaja. Tiedän ihmisiä, jotka ovat sieltä muuttaneet juuri siksi pois, ettei tuo työ ole niin antoisaa tuolla kuin jossain muualla. Tämä johtuu alan työvoimapulasta ja päiväkotien tiloista. Päiväkotityössä on toki omat ongelmansa jokapuolella, en niitä ala ruotimaan, mutta tämä työ ei houkuta pk-seudulle.

Mä viihdyn pienemmässä kaupungissa. Täällä on lyhyet välimatkat ja asuminen edukkaampaa. Näin perheellisenä, täällä meillä on myös tukiverkkoa tähän perhe-elämään hyvin,onhan juuremme täällä. Tää on myös mun koti! Oon sanonut, että jos Porista tulisi muutto, niin voisin kuvitella vaikkapa Turun tai Tampereen uudeksi kotikaupungiksi, mutta eihän me täältä olla lähdössä!

Kuvan vaatteet saatu #kappahl #newbie

Helsinki ja siellä suunnalla asuvat ystävät toki voisivat olla lähempänä Poria, voitaisi nähdä useammin!
He antavat hyvää syytä turisteilla aina välillä tuolla Hesan suunnalla, kuten juuri viikonloppuna!

Lue myös!

Joulukiireitäkö?

Minun, sinun, meidän Suomi!

Seuraa IG:ssä

@outikarita

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Hesalainen? ???? hyi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *