Hae
Outi Karita

Joulukiireitäkö?

Mulla pitää ja ei pidä kiirettä, kiirehän on usein itseluotua. Nyt mulla on pari vähän kiireisempää päivää tässä ollut, mutta viikonloppuna niin rentoudutaan! Mun yksi lempiaiheita näin joulun alla on ”joulu tulee stressaamattakin”. Mun mielestä jouluna pitäisi olla aikaa ja rentoutta. Se, että häsää kaikkea mahdollista jouluun liittyvää koko joulukuun pää kolmantena jalkana aiheuttaa helposti itse jouluun pienoisen väsymyksen. Samoin se, että suhaa kaikki joulupäivät joka suuntaan kyläilemässä sen takia kun on ”pakko”. Ohjelman ja puuhien täyteisissä päivissä niin ennen joulua kuin joulunakin itse pysähdyn hetkeen, elän käsillä olevassa hetkessä, en seuraavassa ja seuraavassa puhassa tai tähän ainakin pyrin, joskus se saattaa lipsua mullakin stressin puolelle.

On hyvä pysähtyä miettimään mikä tuo hyvää oloa. Mun mielestä joulussa yksi ihanimpia asioita on nauttiminen. Mä oonkin pyrkinyt miettimään jouluvalmisteluni ja joulun vieton sen kautta, että itsekin nautin ilman stressiä ja kiirettä, niin ettei joulun jälkeen tarvi levätä sitä, että kaikki jouluhälinä on ohitse. Itse mä haluan jouluna ainakin yhden päivän, kun ollaan vaan kotona ilman suunnitelmia! Mä tykkään itseasiassa joulun laittamisesta ja siitäkin syystä en halua tehdä sitä pakolla vaan nauttien niin kodin koristelusta, lahjojen ostamisesta kuin paketoinnistakin!

Nyt kun perheessä on pikkutaapero niin jouluvalmistelut sujuvat paljon hitaammin. Lahjahankinnat oon aloittanut oikein hyvissä ajoin kylläkin ja tehnyt ihanioa löytöjä ajatuksella. Jouluista tunnelmaa tulee pikkuhiljaa kotiin, sitä mukaan kun ehdin ja innostun jotain laittamaan. En mieti, että kaikkien kaappien pitäisi olla siivottuna ja joulun suursiivous tehtävänä. Siivota voi ihan ympäri vuoden ja ne joulukoristelut yms. mitä tänä vuonna ei ehdi laittamaan niin jääkööt laittamatta.

Ihanaa, kun tätä joulua voi tulevina vuosina yhä enemmän rakentaa lapsen kautta ja lapsen kanssa <3

Joulurauhan julistus näin joulun alle eräästä joulukortista bongattuna

”Täten julistetaan alkavaksi koko joulunajan kestävä joulurauha, riippumatta siitä onko lahjat ostettu, koti siivottu tai kinkku vielä supermarketin pakastealtaassa. Joulurauhan sanoma koskettaa kaikkia kansalaisia ikään, maailmankatsomukseen tai lompakkoon katsomatta. Joulurauha tarkoittaa, että ruuhkabussissa saa hymyillä tuntemattomille, ystäviä ja itseään saa halata ja hemmotella, ja kaikilla on oikeus hiljentyä hakemaan hyvää mieltä kynttilän ääreltä. Joulurauhan aikana lapset eivät kinastele, aikuiset eivät stressaa, puolisot eivät riitele eivätkä kansakunnat sodi. Jokainen, joka rikkoo joulurauhaa kiukuttelemalla, viettäköön rauhoittavan illan glögin ja pipareiden parissa.

Lopuksi toivotetaan kaikille kansalaisille – sekä kiireisille että sisäisen leppoisuutensa löytäneille – riemullista joulujuhlaa.”

Lue myös

Parisuhdejoulukalenteri ja pikkujoulun viettoa

Mun pikkujouluirrottelut

Ps!

Ootko huomannut, että instassa jaan joka päivä ikäänkuin joulukalenterina jonkun jouluisen kuvan/jutun.
Seuraathan

@outikarita

 

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Myös postaus jossa sun 3 parasta aamu, väki, lounas, päivällinen ja iltapalaa olisi kiva! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.