Hae
Outi Karita

Parisuhdejoulukalenteri ja pikkujoulun viettoa

Ihanaa joulukuun alkua teille kaikille!

Mua instassa seuraavat, varsinkin stooria kuuntelevat ovatkin näistä jo kuulleet. Ehkä myös pidempään blogia seuranneet muistavat tämän mun ja Rikun perinteen, parisuhdejoulukalenterin. Nyt luodaan myös uusia perinteitä, kuten pikkujoulun vietto perheenä. Instassa kun kyselin pikkujoulun vietosta niin kauhean moni ei sitä vietä, mutta omasta lapsuudestani muistan kivan perinteen, jonka haluan tuoda nyt meidänkin perheeseen!

Mun lapsuudenkodissa vietettiin ainakin silloin kun olin pieni, niin pikkujoulua. Olkkarin pöydällä oli pieni kuusi ja sen luona jokaiselle yksi paketti. Paketista ainakin joskus muistan paljastuneen ihan suklaarasiaa. En muista kunnolla muuta, ehkä siinä jotain herkuteltiin myös.

Mä tykkään laittaa kuusen, nyt kun meillä on tekokuusi, niin ihan joulukuun alusta jo ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Lukan mentyä perjantaina nukkumaan, niin mä ja Riku laitettiin kuusi olohuoneeseen ja koristeltiin. Aamulla sitten Luka sai ihmetellä kuusta ja kyllä sitä ihmeteltiinkin. Kuusi on saanut sinäänsä olla rauhassa, koristeet ei niinkään. Välillä käydään nappailemassa palloja jokunen irti, mutta mitäpä tuosta. Kuusta enemmän itseasiassa kiinnostaa tuo lyhdyssä oleva led kynttilä jota otetaan pois ja laitetaan takaisin, päälleja pois päältä ja tuo lyhty meillä on ollut aina olohuoneessa, mutta nyt kun se sai tuon kynttikläisen sisäänsä niin johan on ihmettelemistä. Tulevina vuosina sitten Luka pääsee koristeluhommiin tottakai mukaan!

 

Meillä oli päivällä itseasiassa vähän muutakin, kuin vain oman perheen ohjelmaa. Oltiin Lapsiksen joulutapahtumassa koko perhe, ihanan rauhallisessa ja kivassa tunnelmassa. Kotona sitten illalla vietettiin pienesti vielä pikkujoulua. Jokaiselle oli kuusen alla paketit. Luka sai rakentelupalikoita, joista tuli heti hitti niin Lukalle kuin vanhemmillekin, heh.

Paketit kuusen alla oli myös osa meidän parisuhdejoulukalenteria. Kalenterin tarkoituksena on siis vuoropäivin huomioida toista jotenkin. Kalenterina toimii tuollainen joulupussukka, johon laitetaan sisälle joku pieni muistaminen toiselle. Se voi olla lupaus jalka- tai niskahieronnasta, se voi olla lupaus iltapalan hoitamisesta tai se voi olla joku pieni herkku, saunajuoma, toista kiinnostava lehti, sukat tai mitä ikinä keksiikään. Pieniä juttuja nämä yleensä ovat. Ollaan myös sovittu kaksi päivää jolloin kummallekin on kalenterissa jotain, toinen on jouluaatto ja tänä vuonna toinen taas oli nyt pikkujoulupäivämme. Sovittiin, että nyt pikkujouluna laitetaan kalenterijutut oikein lahjapakettiin, niin kaikille olisi oma pieni pakettinsa ja että nämä lahjat olisi joku maks. 10 euron juttuja nyt pikkujouluna. Hintaehdotus tuli multa, kun olin jo Rikulle keksinyt paketin, heh. Muuten tosiaan kalenterin jutut voi olla ihan ilmaisia tai maksavia, tärkeintä on ajatus ja toisen huomioiminen.

Meidän tän vuoden kuukausitreffit on olleet yksi tapa tosiaan huolehtia parisuhteesta ja tääkin on kiva tällainen parisuhteen huomioiminen. Tätä voi lähteä toteuttamaan vaikka joulukuu on jo startannut niin vähän myöhässäkin jos innostut, eikä mitään esivalmisteluja tarvita. Se kalenterijuttu kun voi olla juurikin vaikka hieronta toiselle. Mä sain eilen Indiskan uuden jättimukin ja Riku sai joulubokserit ja joulusukat. Instastoorissa sitten selviää päivittäin mitä kalenterista milloinkin paljastuu.

Meillä on myös Rikun kanssa kummallakin veikkauksen joulukalenterit ja mulla on myös Party Liten joulukalenteri, josta saan joka päivä aamupalapöytään tuikkivan palamaan. Lukalle ostin kauniin kuvakalenterin ja ensi vuonna ehkä väkertelen itse poistulle kalenterin, ideoita on jo vaikka kuinka!

Pikkuhiljaa tässä joulua saapuu enenemissä määrin meidän kotiin, ihana laittaapikkuhiljaa ja rauhassa, ihan omaan tahtiin. Siemailla välillä vähän glögiäja maistella jouluisia makuja!

Olisi myös ihana kuulla teiltä!
Mites teidän joulukuu on startannut?
Ootteko viettäneet pikkujoulua tänä viikonloppuna tai kenties 1. adventtia jotenkin?
Onko teillä joulukalentereita tai jouluisia perinteitä näin heti joulukuulle?

Instassa tosiaan pääsee meidän joulukanterijuttuihin mukaan stoorin puolella, seuraamalla

@outikarita

Lue myös

Vauvavuosi kuvin ja pienin muisteloin

Loka- ja marraskuun treffeillä sitä parisuhdeaikaa

8 kommenttia

 1. Pia kirjoitti:

  Virallisia pikku jouluja ei ole tänä vuonna ollut, missä yleensä on lasten kavereita naapurista ollut. Muutimme uudelle paikkakunnalle syksyllä. Pienet perheen keskeiset pikkujoulut vietimme marraskuun puolella. Joululauluja kuunnellen, pipareita ja torttuja leipoen, glögiä siemaillen. Myös lapsilla koulussa ja eskassa on ollut pikkujoulut. Kalentereina meillä on suklaiset. Minulla fazer ja lapsilla transporter. Pikkuisella kuvakalenteri. Joka joulu vähän erillaiset. Joulua on laiteltu pikkuhiljaa. Ensin ulkovaloja. Jouluiset verhot ollut jo hetken joka huoneessa. Tänään laitettiin muovikuusi ja valotähdet. Lasten huoneisiin valoverkot. Rakastan joulun aikaa, rauhaa ja tunnelmaa.

 2. Kata kirjoitti:

  Meidän perheessä on muutamia vuosia ollut tapana viettää pikkujoulua itsenäisyyspäivänä. Samalla toki vietetään itsenäisyyspäivää, käydään hautausmaalla ja katsotaan toki Linnan juhlia, mutta myös vähän pikkujoulua. Siitä on tullut kyllä kiva yhdessäolon päivä meidän perheessä. <3 Joulua on kovasti laitettu kotiin jo täälläkin nyt viikonlopun aikana ja pikkuhiljaa tässä joulukuun mittaan. 🙂 Ja saatiin ihanasti viikonloppuna luntakin. <3

 3. AnneMari kirjoitti:

  Ihanan jouluinen postaus, pitää varmaan käydä omallekkin miehelle nappaamassa tommoiset sukat pukinkonttiin. Meillä ollut tapana käydä kuuntelemassa joululauluja ennen aattoa. Tänä vuonna on ensimmäinen joulu vauvan kanssa, niin täytyy katsoa jätetäänkö välistä. Onneksi joululauluja voi kuunnella kotona ja syödä konvehteja samalla.
  ps. jos saa ehdottaa postaus ideaa, niin suhtautumisesi Lukan sokerin syöntiin. Oletko antanut maistaa herkkuja? Näin joulun alla tuntuu, että aihe monia kiinnostaa. Aihe tuli mieleen kun jonkin verran ollut keskusteluja, että miten kieltäytyä kohteliaasti, kun esim. mummo haluaa piparia antaa alle yksivuotiaalle ynms.

  • outi kirjoitti:

   Oi,ensimmäinen joulu vauvankanssa, ihanaa <3

   Noita sukkia oli muuten monenlaisia ja oli joku pakettitarjous kun osti usemman parin 😉

   Hyvä postausehdotus, pistetään tulille vielä ennen joulua vinkkeineen 🙂

 4. Nina kirjoitti:

  Pikkujoulut ruokineen ihan must! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *