Hae
Outi Karita

Loka- ja marraskuun treffeillä sitä parisuhdeaikaa

Multa on toivottu postausta, siitä miten me pidetään parisuhteesta huolta ja miten varsinkin vauvavuonna ollaan pidetty. Tästä voi rustaillakin joku kerta isommin postausta, mutta tässä on yksi juttu, kuukausitreffit! Me ollaan koko tän vuoden käyty kerran kuussa yllätystreffeillä. Meillä on saattanut olla joitain muitakin kahdenkeskisiä menoja, kuin nämä treffit, mutta kerran kuussa toinen yllättää toisen treffeillä. Me siis vuorokuukausina järkätään treffit ja toiselle tulee aina yllärinä mitä treffeillä tehdään. Meillä on ollut ravintolassa käymistä, leffaan menemistä, melontaa, kotitreffit yms. Postauksen lopussa onkin linkki meidän kaikkiin tän vuoden treffeihin. Sieltä voi vaikka onkia vinkkejä treffeihin. Tää on ollut tosi kivaa ja musta on yhtä kivaa kyllä suunnitella treffejä kun odottaa, mitä toinen on järkännyt. Joskus treffit saattaa olla monioisaiset ja Lukakin mukana osassa treffiohjelmaa ja ainakin osa treffiohjelmasta on kahdenkeskistä treffailua. Mulla on usein ollut tapana suunnitella pidemminkin treffipäivälle ohjelmaa, sekä perheen yhteistä että kahdenkeskistä.

Rikun järjestämillä lokakuun treffeillä oltiin sushibrunssilla. Nää oli lokakuun treffit, mutta inan otettiin lisäaikaa marraskuusta ja oltiin marraskuun ihan alussa lokakuun treffeillä. Mentiin Rikun kanssa kaksin Kumaan sushibrunssille. Heh, itseasiassa mä hain viime treffeillä sieltä meille sapuskat kotiin, mutta oli kiva mennä ihan Kumaan syömään heidän sushejaan ym. kun ei olla kummatkaan siellä käyty paikanpäällä syömässä.

Syömisen jälkeen käytiin keskustassa kahvilla, toivoin saavani hyvän cappuchinon ja käytiinuudistuneessa Coffee Housessa. Samalla käytiin vähänkurkkimassa Sokoksen pientä, mutta ihanaa jouluhärpäkeosastoa ja mukaan tarttui ihanan vaaleansininen joulupallo ja siitä se ajatus sitten lähti jouluun….

Treffien jälkeen käytiin koko perhe läheisten haudoille, sillä oli pyhäinpäivä. Illalla pojan mentyä nukkumaan oli kynttilöiden ja valkoviinin aika <3

Mun vuki oli sitten marraskuun treffien suhteen ja vaikka tänä vuonna ollaan jokaksi kertaa leffassa käyty, niin se on aika vähän siihen nähden kuinka paljon käytiin ennen Lukaa ja nyt ei oltu toviin käyty. En tiennyt yhtään mitä leffoja menisi, mutta kun mä katoin tarjonnan, niin tiesin heti, mitä mennä katsomaan ja tiesin, että Rikukin tykkäisi! Ennen leffaa kuitenkin mentiin törsäämään yksi synttärilahjaksemme saatu kahvilalahjakortti Cafe Solon pop up -kulmaan. Mun piti itseasiassa ottaa yksi korttipeli mukaan, mitä myös pelattiin ennen Lukaa ja ihan pikkuvauva aikanakin vielä paljon, mutta jota ei olla hetkeen pelattu. Se unohtui kotiin, mutta ehkä ensi kerralla kun ollaan kaksin kahvilassa. Kyllähän meillä ilman peliäkin riitti puhuttavaa ja herkuteltiin pienesti.

Kahvilasta tosiaan elokuviin katsastamaan Bohemian Rhapsody ja voi vitsit, kun oli hyvä leffa. Pitkästä aikaa aivan todella hyvä elokuva! Vaikkei Queenia olisi kuunnellutkaan niin voisinpa silti suositella. Mun mielestä aina toteen perustuvat elokuvat ja kirjat, varsinkin ihmisistä on aina ihan supermielenkiintoisia. Oon mäkin kuunnellut Zlatanista kirjan, vaikken oo jalkapalloa seurannut enkä ees tiennyt kuka hän on ennenkuin kuuntelin kirjan. Noh, mutta nyt mennään sivupoluille. Elokuva oli todella koskettava ja mä kyllä kyynelehdin aika paljonkin. Välillä kun on artisteista tai bämdeistä tehty elokuvia niin oon ollut pettynyt musiikin ja keikkahetkien vähyyteen, mutta tämä leffa ei saa sitä kritiikikiä. Samalla kun leffa porautui syvälle Freddie Mercuryn elämään niin käsiteltiin biisien syntyä ja esittämistä ja leffan loppuhuipennuksena ihan kuin olisi päässyt Queenin keikalle mukaan. Tää kannattaa ehdottomasti nähdä ja KOKEA elokuvissa.

Tänä vuonna on täällä Porissakin onnistuttu jouluvaloissa, niitä fiilisteltiin vielä kun lähdettiin elokuvista käppäilemään autolle. Luka oli viihtynyt tosi hyvin mammalassa ja kun mentiin kotiin niin treffipäivä ikäänkuin jatkui! Mä olin suunnitellut tekeväni isänpäivänä hodareita, mutta koska olin kipeä niin tilattiinkin silloin Voltista ruokaa. Nyt olin sitten ostanut hodariainekset ja jemmannut ne Rikulta. Mä nostelin aineksia pöydälle ja Riku sai arvailla mitä tehdään ja paahdetun sipulin kohdalla se arvaus osui oikeaan. Ei olla ennen kotona tehtykään hodareita ja näistä tuli ihan todella hyviä!

Lukan iltapuurojen ja nukkumaanmenon jälkeen Riku itseasiassa oli vielä niin treffitunnelmissa vissiin, että oli mun Lukaa nukuttaessa laittanut kynttilöitä palamaan. Mähän rakastan kynttilätunnelmaa, mutta viimeaikoina ollut aika harvoin, aivan liian harvoin niitä palamassa. Kynttilöiden lisäksi oli kaadettuna olkkarin pöydällä punaviinilasilliset.

Treffeissä ei niinkään oo väliä sillä ohjelmalla vaikka onhan se kiva, jos se on toista ajatellen suunniteltu. Tärkeintä on kuitenkin se yhteinen aika!

Dates of the year

aiemmat kuukaudet

Tammikuun treffit

Helmikuun treffit Rikun tyyliin

Maaliskuun treffit – Gastropubia ja pikkutuhmaa

Sunnuntaiaamun treffit

Toukokuun kesäillassa roseeta ja treffejä

Kesäkuun treffeillä tuuliajoa ja naimakauppoja

Heinä- ja elokuun treffeillä liikuntaa ja hyvää ruokaa

Syyskuu – Treffit kotona

Seuraa myös instassa

@outikarita

6 kommenttia

 1. Vilma kirjoitti:

  Rakentavaa palautetta: Voisitko koittaa vähän enemmän kiinnittää huomiota oikeinkirjoitukseen ja sujuvampaan suomenkieleen?
  Ja se on muuten Queen.

  • outi kirjoitti:

   Yritetään 🙂
   Ja apua, kävin Queenin korjaamassa, hups 😛
   Kirjoitusvirheistä pahoittelut, mutta jos tarkoitat sujuvammalla kirjakieltä, niin haluan tekstin kuitenkin kuulostavan multa ja täysin kirjakieleen en halua. Kirjoitusvirheet on tietty ärsyttävä vika, myönnän…

 2. Queen-fani kirjoitti:

  Nuo treffit on kyllä hyvä idea! Mekin jätettiin lapset hoitoon ja käytiin katsomassa Bohemian Rhapsody elokuva! Musat oli kyllä hyviä, mutta tarina oli paikoin pettymys. Kirjoitit, että tarina perustuisi toteen, mutta kannattaa muistaa, että suuria käänteitä oli kyllä roimasti muutettu! Esim. HIV-diagnoosin Freddie sai vasta 1987 eikä se live Aidiin mitenkään. On kerrottu myös, että se 80-luvun välirikko ja riitely ei pidä paikkaansa. Paljon muita yksityiskohtia on myös muutettu. Ja paljon oleellisia asioita jää kertomatta. Tämä on yksi syy miksi kriitikot ovat elokuvan haukkuneet.

  Eli elokuvan pohjalta ei voi lähteä sanomaan, että tuntisi Queensin tarinaa kovinkaan syvästi. Se oli vain elokuva. Ihan viihdyttävä semmoinen, mutta ei lähelläkään dokumenttia.

  • outi kirjoitti:

   Treffit on <3 🙂
   Aa, sulla olikin hyvin tietoa, mutta ilmankos jos olet Queen-fani ja silloin ymmärränkin että häiritsee kun aikajana tai tapahtumat ei ole todenmukaisia.
   Perustuu toteen, mutta eihän tällaiset elokuvat ikinä ole kuin dokumentteja.
   Itse kovastin tykkäsin ja voisin katsoa uudelleenkin 🙂

 3. Nina kirjoitti:

  Voi ihanaaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.