Hae
Outi Karita

Olennainen odottaja, hyvinvointia sulle! (Arvonta)

Olennainen odottaja, se tarkoittaa sitä, että sinä raskaana oleva olet olennainen ja tää on sulle.
Voit myös ilahduttaa ystävääsi joka on raskaana!

Mä tunnen kaks ihan huippua äitiysfysioterapeuttia, jotka tekee työtään suurella sydämellä ja intohimolla, jatkuvalla halulla kehittyä ja oppia. Oon kummankin palveluja täällä Porissa hyödyntänyt niin raskausaikana kuin sen jälkeenkin. Mua vaivasi puolet raskausajasta liitoskivut ja sain paljon helpotusta äitiysfysioterapiasta. Synnytyksen jälkeen oon käynyt heidän luotsaamillaan pilates- ja bailamamakursseilla, joissa lempeästi ja raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen huomioiden ja sitä edistäen liikutaan. Olen myös saanut kummankin käsistä apua kehon jumeihin aivan uudella tavalla, keskittyen juurikin niihin syihin eikä pelkkästään oireisiin.

Nämä kaksi naista on mukana Naisten Hyvinvointikeskus Olennaisessa ja heillä on myös oma facebooksivusto OlennainenFysio, joka keskittyy tähän odottajien ja synnyttäneiden fysioterapiaan. Nyt näiden naisten oppeja ja neuvoja voi hyödyntää muutenkin kuin käymällä heidän vastaanotolla.

Olennainen odottaja

Nämä kaksi naista, Maija Korkeamäki  ja Karoliina Paavilainen tekivät iki-ihanan oppaan: Olennainen Odottaja – opas lempeään liikkeeseen odotusaikana. Se on 36 sivuinen opas kohti tasapainoisempaa odotusaikaan. Älä mieti yksin miten odotusaikana voit liikutella itseäsi lempeästi ja tehdä vauvalle tilaa, helpottaa raskauden kolotuksia ja omaa sekä vauvasi oloa. Yksinkertaisia juttuja koottuna oppaaseen. Oppaan voi tilata OlennainenFysion verkkokaupasta hintaan 20 € kotiinkuljetettuna ja 17 € noudettuna.

Olennainen odottaja

Maijan luotsaamana alkaa myös Olennainen odottaja verkkokurssi, jonka hän on itse luonut. Verkkokurssi odottajille. Tällä viiden viikon kurssilla saat ajatuksia odotusajan muuttuvaa kehoa varten, ohjeita lempeään kehoa tasapainottavaan liikkeeseen, vastauksia sinua mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin liittyen odotusaikaan ja tulevaan synnytykseen. Kurssilla halutaan tarjota väylä tulla kuulluksi ja kohdatuksi, vaikkakin internetin välityksellä ja saada samalla vastauksia kysymyksiin, joiden kanssa niin moni odottaja on usein melko yksinkin. Valmennuksella olijoille on tarjolla myös puhelin/skype-aikoja henkilökohtaisempaan kontaktiin.

Verkkokurssilla paneudumme yhden viikon aikana tietyn aihepiirin asioihin. Saat joka viikko sähköpostin, jossa mukana äänite rentoutusharjoitteeksi sekä ajatuksia siitä, miten voit oppia olemaan läsnä kehossasi odotusaikana. Salainen Facebook-ryhmä luodaan verkostoitumisen ja kokemuksen jakamisen tueksi, jossa olen vastailemassa lähes päivittäin. Facebookissa julkaistaan myös livetuokioita, jossa vastailen esittämiinne kysymyksiin. Lisäksi saatte käyttöönne lempeän liikkeen videoita eli saat kotiisi ohjattua odotusajan harjoittelua!

Pakko jakaa vielä noiden viikkojen aiheet, niin ihanalta kuulostaa!

Viikko 1: Odotusajan muuttuva keho. Miltä kehoni tuntuu? Miten äidin keho vaikuttaa vauvaan, mitä voin tehdä jotta kehoni voi hyvin? Mitä tunnen? Ajatuksia lantionpohjasta ja sen merkityksestä odotusaikaan.

Viikko 2: Miltä tuntuisi luottaa omaan kehoonsa synnytyksessä? Minkä koet rajoittavan luottamustasi? Pohdimme kehotietoisuutta ja sen merkitystä odotusaikana.

Viikko 3: Sisäinen tieto – läsnäolo kehossa. Ehdinkö olla läsnä itselleni? Puhutaan raskausajan kivuista ja liikunnasta.

Viikko 4: Tunteet kehossa. Voinko läsnäololla vaikuttaa siihen mitä tunnen? Synnytyksen pohtiminen ja tuleva synnytys, miten suhtaudun tulevaan.

Viikko 5: Vapaasti kooten kuluneiden viikkojen ajatuksia ja kysymyksiä. Annetaan ajatusten jäsentyä ja syventyä.

Kurssin on luonut ja ohjaa Maija Korkeamäki, joka on äitiysfysioterapeutti, kolmen lapsen äiti, doula sekä kehomieli-, jooga- ja pilatesohjaaja. Maija haluaa osaltaan olla luomassa parempaa odotusajan hyvinvointia kaikille äideille ja toivoo lempeän vahvaa odotusaikaa juuri sinulle!

Tämä ensimmäinen valmennus on pilotti ja sen hinta on tällä htekellä 45 €, jatkossa 57 €. Lue lisää: Olennainen Odottaja verkkokurssi

Ja hei, mulla on ilo arpoa sekä yksi opas että yksi paikka verkkokurssille. Kahdelle kommentoijalle on siis luvassa palkintoa.
Oletko odottaja tai tiedätkö jonkun, jolle nämä tulisivat tarpeeseen?

Kerro kommenteissa miksi sun olisi hyvä voittaa jompi kumpi.
Arvon kaikkien kommentin jättäneiden kesken nämä ihanat palkinnot ja vastausaikaa on tiistai 13.11.2018 iltaan klo 21 asti!
Muistathan jättää sähköpostisi niin saan ilmoitettua jos voitto osuukohdallesi!

Olennainen odottaja

Lue myös!

Mikä on olennainen?

Äidin oma Pilates ja sen tuomat edut synnytyksen jälkeen

Raskausajan liikunta – faktaa ja omaa kokemusta

IG

@outikarita

20 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Olen odottaja ja tulisi kyllä tarpeeseen! Kolmas lapsi tulossa ja pari viime vuotta kunto on tasaisesti laskenut, joten tästä olisi apua.

 2. Kaisu kirjoitti:

  Kauan haaveissa ja toiveissa ollut raskaus, nyt olisi ihana saada siitä kaikki onni irti ?

 3. mariem kirjoitti:

  Antaisin kirjan odottavalle ystävälleni <3

 4. Pia kirjoitti:

  Olen neljännen lapsen odottaja ja lapset pienellä ikäerolla. Kroppa on ihan tukossa ja jumissa. Kolotusta ym. Myös osa aiheita kiinostavat todella, koska synnytykseni on ollut aina että taistelen kroppaani vastaan. Viimeisin synnytys jätti myös suuren pelon jota olen nyt tässä raskaudessa käsitellyt. Valmennus tulisi enemmän kuin tarpeeseen.

 5. Jannika jokinen kirjoitti:

  Odotan toista lastani ja olisi aivan ihana päästä harjoittelemaan esimerkiksi lantionpohjalihaksia jotka minulla kaipaisi vähän treeniä.

 6. Maiju kirjoitti:

  Odotan tällä hetkellä toista lastamme ja olisi kyllä aika keskittyä vähän omaankin hyvinvointiin hektisen arjen keskellä. ?

 7. Hanne kirjoitti:

  Rv35 menossa joten tulis tarpeeseen?

 8. Susanna Lagerbom kirjoitti:

  Toivon voittoa veljeni vaimolle jolla on alkuraskaus menossa. Hän odottaa esikoistaan ja sairastaa reumaa ja se varmasti tuo kaiken uuden lisäksi haasteita odotusaikaan ja koko kroppaan. Kumpi tahansa palkinto on varmasti ihana mutta jos voisi valita niin varmaan verkkokurssi olisi mieleisempi.

 9. Jenni kirjoitti:

  Tänään rv 22+0. Vaikka tämä ”tuttua hommaa”, tulisi tarpeeseen arvontavoitot.

 10. Jenna kirjoitti:

  Opas olisi miellyttävä lahja kälylleni, joka odottaa toista lastaan. Itse voisin myös hyötyä tästä, sillä pääsisimme yhdessä jumppailemaan. Opas sopii kuulemma myös synnyttäneille ja synnytyksestä palautumiseen 😉

 11. Anni kirjoitti:

  Opas olisi tarpeellinen itselleni, nyt toinen raskaus menossa ja lapset ovat pienellä ikäerolla, joten olisi kiva saada välineitä miten ehkäistä kolotuksia ja muita mahdollisia vaivoja :).

 12. Laura kirjoitti:

  Odotan toista lasta ja esikoinen on vasta hieman reilun vuoden ikäinen. Lantionpohjan lihaksisto kaipaisi kyllä harjoitusta ja muutenkin olisi ihanaa saada oikeanlaista liikettä kehoon.

 13. Aino kirjoitti:

  Rv 12 nyt menossa, esikoista odotetaan! Alkuraskaus mennyt pahoinvoinnin ja väsymyksen kanssa kamppaillen ja toiveissa, että olo tästä hieman helpottaisi niin voisin pitää itsestäni ja kasvavasta vauvasta parempaa huolta. Opas tai verkkokurssi antaisi varmasti hyviä ohjeita tulevaan. ?

 14. H kirjoitti:

  Opas olisi mieletön juttu viimeiselle 8 viikolle. Kärsin tällä hetkellä pahoista liitoskivuista ja pitäisi loppuun asti jaksaa touhuta 1,5v ikäisen esikoisen kanssa.

 15. Ansku kirjoitti:

  Verkkokurssin osallistumisen lahjoittaisin ystävälleni, joka on raskaana.

 16. Saara kirjoitti:

  Neljättä lasta odotan ja opas kiinnostaa.

 17. Sini kirjoitti:

  Opas olisi ihana?.
  Täällä odotellaan jännityksellä ja ilolla esikoisen syntymää?

 18. Minna kirjoitti:

  Antaisin hyvälle ystävälle lahjaksi <3 joka varmasti olisi onnellinen !

 19. Minna kirjoitti:

  Antaisin hyvälle ystävälle lahjaksi <3 hän arvostaisi ja olisi onnellinen tästä!

 20. Pauliina.K kirjoitti:

  Opas tulisi kovaan tarpeeseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *