Hae
Outi Karita

En enää vauva ole, EN!

Heippa!

Niin se kuulkaa on, etten ole enää vauva! Mä oon taapero jo! Täytin eilen illalla aika myöhään 1 vuoden. Mä oon teille joka kuukausi kertonut kuulumisiani ja joka kuukausi musta on otettu sellainen kuukausikuva ja niitä on täälläkin näkynyt. Äiti tekeeniistä varmaan jonkun koosteen pian! Ei me varmaan nyt enää tehdä äidin kanssa näitä nyt ihan joka kuukausi tai ainakaan välttämättä just kuukausipäivänä, mutta kyllä te varmaan jatkossakin aina joskus saatte kuulla mun kuulumisia ja joskus saatan teille höpöttää. Mä oon kuitenkin jo taapero ja mulla on kauhea kiire kokoajan, niin en mä ehdi enää niin paljoa pysähtymään.

Aikuisillakin on usein kova kiire, joillakin melkein kokoajan. En mä aina tiedä mihin niillä niin kiire on, mutta mulla on kiire leikkiä mun kaikkien lelujen kanssa ja tutkia joka paikka mihin pääsen. Sitten vasta kiire onkin, kun huomaan, että vessan tai eteisen ovi on auki. Tulee kiire mennä tutkimaan ennenkuin äiti tai isi huomaa ja sulkee ne ovet. Tänäänkin pääsin livahtamaan vessaan ja toin sieltä äidille hienon aarteen, nimittäin lattiakaivon kannen! Vessaharjat on tylsästi nostettu liian ylös, niitä mä en saa…

Mullahan alkaa siis kiire heti aamusta! Kun mä herään, on heti noustava sängynpäätyä tutkimaan ja sitten hetken päästä haluan sängystä alas lattialle niin pääsen tutkimaan kotia ja leikkimään niillä mun leluilla. Nyt mun lempparileluja on mäyris, Otso karhu, laulava kirja ja sit semmonen toinen kirja, kauko-ohjattava ja puhuva auto, purkit ja purkkitornien kaataminen. Edelleen myös kaikki johdot, itkuhällärit, puhelimet ja kaukosäätimet kiinnostaa mua myös. Purkkeihin tykkään muuten huutaa ja sitä leikkiä onkin kiva leikkiä muidenkin kanssa kun vuorotellen huudetaan jonkun purkin sisään. Sit mä usein vien tota yhtä kirjaa äidille tai isille ja sanon oikein kiija ja sit me katsellaan yhdessä sitä kirjaa. Peittojen kanssa on kiva leikkiä kun niitä heitetään mun päälle ja sit jos äiti tai isikin tulee sinne peiton alle mun kanssa. Myöskaikkiin phemeisiin juttuihin on kiva kaatua, niinku eilenkin kun äiti vaihto lakanat ja siihen lakanakasaan pääsi kaatumaan. Myös semmonen piiloleikki on kivaa kun äiti tai isi juoksee johonkin nurkan taa ja mä meen perässä ja sit taas juostaan uuden nurkan taa.

Mä osaan siis sanoa jo kiija ja sit mä hoen annaaa jos mä en heti saa maitoa kun mä haluun, joskus ruokapöydässäkin oon alkanut osottaa juttuja ja sanoo sitä annaa kun haluun jotain. Mä yritän välil sanoo muitakin sanoja, kuten lamppua ja yritän matkia äitiä kun sanotaan isille hyvää yötä ja on sit muitakin sanoja, mut ei ne sanat aina tuu ihan niin. Paljon mä ymmärrän ja must se on vähän hassua kun äti tai isi kyselee missä ne on, kun ne on itse siinä ihan vieressä, mut sit kun ne kysyy missä lamppu on, niin kyllä mä sit näytän niille missä se on. Lamput on kyllä kiinnostavia ja niitä löytyy joka paikasta.

Mä tykkään käydä kaikissa leikkipaikoissa, kuten leikkipuistossa, Lapsiksella ja Leo´s leikkimaassa. Mä tykkään hirmuisesti muista lapsista ja vien niillekin aina leluja. Isompia poikia onkin tosi kiva seurata, mut välil niiden perässä on vaikea pysyä. Suihku ja kylpy on tosi kivoja juttuja, vedellä on kiva leikkiä. Koskahan me taas mentäis sinne uimahalliin, sielläkin oli tosi kivaa! Mä osaan myös hienosti taputtaa ja heiluttaa, ne on hauskoja juttuja!

Mä sain muuten synttärilahjaksikin tosi paljon uusia leluja ja kirjoja. Sieltä tuli heti mun lempparijutuiksi just noi kirjat ja kettu ja laulava koira! Voitte mun synttärijuttuja kattoa äidin eilen kirjottamasta postauksesta. Mä en ehdi nyt enempää höpöttää, täytyy mennä jatkamaan mun tärkeitä touhuja ja vaikkapa tyhjentämään lipaston laatikoista vaatteita!

Terkuin Luka 1 vee!


Ps. 
Näin yksivuotisjuhlan kunniaksi Lukastakin vähän kasvokuvaa välillä. Jos joku miettii, niin meillä on linjana ettei kasvokuvia olisi kuin hyvin rajatussa määrin. Tähän mennessä syntymästä, nimiäisistä ja joulusta on tainnut olla selkeät kuvat julkisesti näkyvissä ja nyt, meidän 1-vuotiaasta taaperosta <3 
Lue myös
Lukan 1-vuotis juhlat
Vauva ensimmäistä kertaa yöhoidossa
Lukan nimipäivä
IG
@outikarita

6 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Koska opit kävelemään? ?

  • outi kirjoitti:

   Voi, taisin oppia tuossa 10 kuukuaden kohdilla kävelemään ilman tukea ja 8,5 kuukauden iässä tuen kanssa. Mulla on ollut kova kiire! 🙂

 2. Lotta kirjoitti:

  Onnea 1-vuotiaalle. Nää sun kuulumiset on kivoimpia täällä blogissa, taidat ollakin aika vekkuli kaveri ?
  Ja kiva nähdä sinusta myös kasvotkin, vaikka hyvin ymmärrän myös äitiä ja isiä, kun haluavat rajata niitä kuvia ja pitää kiinni sinun yksityisyydestä. Mutta näin on varmasti hyvä, suloinen poika olet. Mukavia taaperon touhupäiviä sinne. Koita keretä välillä kertomaan taas juttuja meille 🙂

 3. Anu kirjoitti:

  Voi Luka, oot niin suloinen! 🙂 Ja vitsit, miten onnellisilta näytätte kaikki kolme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.