Hae
Outi Karita

Lukan 1-vuotis juhlat

”Olet kasvanut kanssamme jo vuoden, mutta tiedätkö, niin mekin sinun kanssasi.
Olemme kasvaneet vanhempina ja kaikki yhdessä, olemme kasvaneet perheenä!”

1-vuotis juhlat

Lukalla on tänään 29.10 syntymäpäivä ja eilen juhlittiin ensimmäisiä syntymäpäiviä. 1-vuotis juhlat juhlittiin kahdessa erässä. Päivällä kävi lähisukulaisia ja kummit juhlimassa kanssamme. Illalla vielä olin kutsunut muutaman ystävän, jotka ovat olleet paljon Lukan kanssa ja joiden lasten kanssakin ollaan yhdessä touhuiltu paljon. Päivän päätyttyä oltiin todella onnellisia ja tyytyväisiä, mutta myös todella väsyneitä koko perhe!

Oli ihana puuhata oman lapsen syntymäpäiviä ja niitä puuhatessa pysähdyinkin oikein miettimään sitä, miten kiitollinen olenkaan siitä, että meillä on oma lapsi, jolle järjestää syntymäpäiväjuhlat, omat 1-vuotis juhlat. Mä nyt tykkään muutenkin tällaista häärätä vaikka näissä aina oma vaivansa onkin, mutta kyllä se toi ihanan tunteen kun mietti sitä kiitollisuutta näidenkin juhlien olemassaolosta!

Niin, vielähän sai vanhemmat päättää teeman ja meillä teemana oli syksy ja metsäneläimet, pääasiassa kettu! Aivan ihanasti saatiinkin kotia somisteltua ja tarjoilujakin mietittyä teemaan sopivaksi!

1-vuotis juhlat

Koristelut

Koristeita haalein sieltä, täältä. Nimiäisistä oli jäänyt käyttämättömät nallelautaset ja pahvimukit, jotka nyt tulivat lasten käyttöön. Kettuservetit löysin eräästä Porilaisesta liikkeestä ja ostin ikkunalta viimeisen paketin, samasta paikasta eli Antti Airolta ostin ykköstähtisädetikun kakkuun. Tigerissa myydään eurolla puhallettavia numeropalloja, joten sieltä sellainen. Raision Myllyn Inspiraatioliikkeestä woodland kakkukoristeet ja pompomit. Niin, ja näin halloweenin paikkeilla kaupasta löytyi myös just hyvän oranssia serpenttiiniä. Ihanat kettuviirit sain lähistöltä asuvalta mua instassa seuraavalta äipältä, iso kiitos! Näiden kakkien lisäksi meillä oli myös näkyvillä kuukauden välein otetut kuvat Lukasta ja lastenhuoneen oveen teipattiin Lukan vappupallo, joka sattui olemaan kettupallo!


Tarjottavat

Tässä näkee samalla vähän lisää meidän syksyistä somistelua. Halusin tehdä paljoltikin tarjoiltavat itse, mutta joissain kohtiin menin sieltä missä aita oli matalin. Henkellin alkoholittomalla kuohuvalla päästiin kilistelemään (juomat saatu Henkell) ja sitten kahviteltiin. Kakkuun kun laitettiin ykkösnumeroinen tähtisädetikku palamaan niin laulettiin onnittelulaulut Lukalle. Sain päähäni, että kakun pitäisi olla kettukakku ja halusin sen itse väkertää. Pienellä jännityksellä sitä sitten väkertelinkin ja olin kyllä tyytyväinen tuotokseeni, plus kakku oli todella maukas. Kakun kohdalla kuitenkin oikaisin vähän polkuja siinä kohtaa, että ostin valmiin kakkupohjan, jonka itse täytin ja koristelin. Täytteeksi tuli lakkaa, kermavaahtoa ja vaniljarahkaa yhteen sotkettuna, päälinen sitten sokerimassasta ja sen alla voikreemi.

Muusta makeasta tuumasin, että tehdäänpä joulutorttuja, niitä ei ole vielä kukaan kuitenkaan syönyt ja tottakai kettukarkkeja eli pihlajakarkkeja piti olla! Suolaisesta kinkku-auracroisantteja, mun äidin tekemää sienipiirakkaa, sekä qvinoa-fetasalaattia. Sitten halusin Lukalle omia sokerittomia herkkuja ja tein sormiruokailijan suklaakakkua, josta jo paljon reseptiä pyydeltykin. Rikun äiti teki vauvojen pipareita puolestaan. Ainiin, olihan lapsille popparia ja jotainmuutakin karkkia sekä vauvoille myös naksuja.

Tarjoilut oli kyllä maukkaat ja kaikkea oli sopivasti, voin tehdä erikseen postauksen noista resepteistä kun niitä on toivottu!

Kiitos juhlijat!

Vilskettä ja vilinää riitti ja meidän pikku taaperokin viihtyi vallan mainiosti. Ennen päivän toisia vieraita otettiin vähän huilia ja taas jaksettiin! Luka viihtyy kyllä vallan mainiosti vierasvilinässä ja oikeastaan sylissä kuin sylissä silloin kun malttaa syliin pysähtyä. Onneksi oltiin saatu vähän tuota leikkihuonetta raivattua ja sinne leikkitilaa, koska lapsivieraitakin riitti päivästä iltaan. Saatiin aivan ihania lahjojakin, joista kettu ja laulava koira nousivat heti ykköseksi, kirjat on alkaneet poikaa kiinnostamaan kovasti ja ihanasti niitäkin saatiin ja voi lasten vaatteet joissa mukana myös mun äidin itse kutomat villavaatteet talveksi.


Synnyin vuosi sitten – kauan kauan sitten!
Maitohetkiä satamäärin, aina meni jotain väärin,
kaiken nurinkurin käänsin ja itkuakin väänsin.
Mutt’ tuskin nuhteita mä sain vaan suukkoja kiloittain.
Hassut temput, hullut temput
monenlaiset kenkuttelut toistuu päivittäin
ja hyväilyt ja hellittelyt, koko suvun lellittelyt kun huusin äkeissäin.
Isi, äiti yötä monta valvoi vallan unetonta:
hammaskivut, vatsanpurut, – oi monet huolet, surut!
Vaan kävelen ja kompastelen, hieman horjun, huojahtelen
sanojakin tavoittelen ja pian kerron sen:
en enää vauva ole, EN!

1-vuotis juhlat
Ps.
Näin yksivuotisjuhlan kunniaksi Lukastakin vähän kasvokuvaa välillä. Jos joku miettii, niin meillä on linjana ettei kasvokuvia olisi kuin hyvin rajatussa määrin. Tähän mennessä syntymästä, nimiäisistä ja joulusta on tainnut olla selkeät kuvat julkisesti näkyvissä ja nyt, meidän 1-vuotiaasta taaperosta <3 

Lue myös

Synnytyskertomus

Nimiäiset

Lukan nimipäivä

Vauva ensimmäistä kertaa yöhoidossa

IG

@outikarita

10 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Ihanat äitinsä iloiset säihkysilmät!

 2. serpentiinikissaaaa kirjoitti:

  Onnea ja iloa!! Mistähän tuo ihana paita/mekko/yläosasi on?! 🙂

 3. Sofia kirjoitti:

  Hauska nähdä Lukasta välillä kasvokuvia, vaikka ymmärrän todellakin teidän linjan kasvokuvien suhteen! On muuten ihan Rikun näköinen Luka, komea poika 🙂

 4. Nina kirjoitti:

  Voi kuinka ihanat juhlat! Ja yhdyn tuohon että ihana nähdä pojan kasvot. Päästit meidät lukijat jotenkin lähemmäksi ja se tuntuu hyvältä. Nyt seuraan vieläkin enemmän ja mielelläni blogiasi. Ja voi kuinka suloinen poika teillä on! ?

 5. Taijku kirjoitti:

  Onnea kovasti isolle ”miehelle” <3
  Ihanan näköistä teidän juhlissa,
  juuri sinun näköisesi juhlat <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.