Hae
Outi Karita

Lukan nimipäivä

Tänään on Lukan nimipäivä ja ensin ajattelin, etten varsinaisestikutsu ketään. Leivon pumpkin pie -piirakan, kun sitä teki mieli tehdä ja jos joku haluaa tulla niin keitetään sitten kahvit. Mä en oo tottunut nimppareiden viettoon kummemmin, mutta kyllä mä aina vanhemmiltani sain jotain nimpparilahjaa. En muista, mutta ehkä syötiin jädeä tai jotain kun oli nimpparipäivä. Isovanhemmat myös taisi aina pienesti muistaa, mutta vieraita meille ei kyllä nimpparipäivänä tullut. Rikun puolella nimppareita on taas vietetty pienesti ja mekin ollaan välillä kutsua saatu nimpparikahveille, musta sekin on ollut tosi kiva. Kyläily on aina kivaa puolin ja toisin!

Olin jo sanonut Rikun vanhemmille, ettei kummemmin vietetä, mutta toki kahvit keitetään jos tulevat kylään. Eilen sitten pistin meidän Kälyt ryhmäänkin, että nimpparikahvia on tänään illalla tarjolla. Taisinpa sitten kutsuakin väkeä, mutta tarvittiinhan piirakkaa tuhoamaan vieraita, heh. Oli oikeastaan tosi kiva ilta. Päivällä järkkäilin kotia ja innostuin somistelemaan vihdoin vähän syksyisemmäksi ja leivoin tuon pumpkin pie -piirakan, joka on ihan todella hyvää! Musta on kiva laittaa jotain tarjottavaa yms. Rikun vanhemmat kävi ja Rikun toinen veli, joka on myös Lukan yksi kummi. Poika oli innoissaan vieraista ja mä pääsin herkuttelemaan tuota piirakkaa, taidanpa syödä iltapalaksi vielä toisenkin palan!En tiedä miten jatkossa vietetään, vietetäänkö? Onko pullaa tai piirakkaa vieraiden varalle, mutta perheen kesken muutoin vai kutsutaanko vieraita. Ainakin perheen kesken pienesti jollei muutoin. Ollaan me Rikunkin kanssa aina tosia huomioitu pienesti nimppareina, Riku saanut multa jotain pientä ja mä ehkä suklaata ja kukkia. Mun synttärit ja Lukan nimpparithan on ihan lähellä toisiaan, joten ehkä ne menee samoilla kahveilla joskus. Myös Lukan synttärit on ihan pian ja ne onkin sitten isompi juhla vaikkei nekään nyt mitkään älyisot kemut ole, mutta onpa ihanaa suunnitella 1-vuotis synttäreitä ja no, onhan se iso juttu!

Kytselin instassa viettävätkö muut nimppareita ja n. 40% viettää nimppareita.
94% viettää perheen kesken ja 6% kutsuu vieraita.

Miten teillä?


Pumpkin pie

Resepti on Valion ja löytyy alla olevasta linkistä. Vinkkinä: itse en ole löytänyt valmista kurpitsasosetta, mutta yhdestä Hokkaido kurpitsasta saa keittämällä ja soseuttamalla hedelmälihan juuri hyvän soseen piirakalle. Omena-allergikkonamyös reseptin omenamehu on vaihtunut meillä appelsiinimehuun.

Pumpkin pie

Lue myös
Vauvan ruokailut ulkomailla
35 asiaa minusta vuosien varrelta
IG
@outikarita

Yksi kommentti

  1. Stiina kirjoitti:

    Muistan lapsena kun naapurin perheessä vietettiin nimipäiviä niin, että tekivät ihan kakun jne. Saivat myös pienen lahjan. Ei niilläkään isoja juhlia järjestetty, mut perheen kesken juhlistivat. Meillä ei koskaan ollut, ja en ole sitten osannut miehen, eikä lapsen kanssa myöskään muistaa. En itseasiassa tiedä milloin oma sekä miehen nimipäivä on : D pojalla sattuu olemaan omana syntymäpäivänään 🙂 kerran kyselikin eräs tuttu, että valittiinko nimi sen perusteella mutta ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.