Hae
Outi Karita

Vauvan ruokailut ulkomailla

Mä en tiedä, onko mulla paljoa kerrottavaa, mutta tätä postausta on paljon toivottu. Mehän oltiin syyskuussa Kreetalla ja Luka oli tuolloin reilu 10 kuukauden ikäinen. En jotenkaan stressannut ruokailuista, sillä rintamaito/korvike on se pääasiallinen ravinto kuitenkin vuoden ikään asti ja meillä ei varsinaiseen nälkään muu kelpaakaan. Kiinteiden syöminen on sellaista ekstraa rintamaidon ohessa ollut meillä. Luka syö kiinteitä keskimäärin neljä kertaa päivässä. Tiesin, että vaikka reissussa kiinteitä menisi vähemmän niin ei hätää, maito on tärkeä ja hyvä ravinnonlähde vielä. Ajattelin myös, että paikan päältä saa varmasti tykötarpeita ruokiin ja välipaloihin, löytyy hedelmiä, vihanneksia, jugurttia yms.

Mitä otettiin mukaan?

Me otettiin Lukalle maistuvaksi todettuja smoothiepusseja mukaan sekä erilaisia maissinaksuja. Nämä kuluivatkin hyvin reissun päällä ja smoothiet oli tosi käteviä matkaeväitä! Mukaan lähti myös riisikakkuja paketti, mutta tuo paketti jäi avaamatta. Puurohiutaleita otettiin mukaan ja meillä oli huoneistohotelli, joten oli hyvät mahdollisuudet kokkailla itsekin vaikka mitä, mutta puuro oli ainoa mitä tuli kokkailtua ja sitäkin vain pari kertaa lopulta. Puuron kaveriksi otettiin yksi bonnesosepurkki mukaan.

Välineinä otettiin ruokalappuja ja hihalliset essut on kyllä ihan best! Sitten meillä oli nuo ezpz lautaset mukana, ne kun on näppärä ottaa mukaan ja paljaassa pöydän pinnassa pysyy hyvin kiinni! Tosin tuolla oli monissa paikoissa pöytäliinat… Otettiin omat vesimukit, pillipullo on meillä paras ja sitten otettiin täytettäviä smoothiepusseja ja sauvasekoitin mukaan jos olisi tullut tehtyä itse niillä jotain, mutta käyttämättä jäivät.

Mitä muuta syötiin?

Olin ajatellut, että hotlalla voisi joskus jotain sapuskaa pojalle itsekin tehdä, mutta tuo puuro jäi ainoaksi mitä pari kertaa keiteltiin. Meillä oli hotellilla puolihoito, johon kuului siis aamiainen sekä illallinen buffetissa. Sieltähän löytyi vaikka mitä! Hedelmiä poika sai joka aamu, välillä kreikkalaista maustamatonta jugurttia, kanamunaa ja leipää aamiaispöydästä. Itseasiassa taisin joka kerta ottaa aamupalalta pienen sämpylän mukaankin, jota sai sitten myöhemmin päivällä tarjota kun oltiin vaikkapa lounastamassa.Illalliselta löytyi usein grillattuja ja tuoreita kasviksia ja kanaa, joita annoin Lukalle. Pitaleipä oli myös suosiossa. Olen huomannut, että monissa maissa käytetään suolan sijasta muita mausteita ja suolaa siten paljon vähemmän mitä meillä täällä suomessa. En siis ottanut siitäkään asiasta stressiä, ehkä jotkin ruuat sisälsi vähäisesti suolaa, mutta Lukan ruokamäärillä ei varmastikaan haitallisissa määrin. Luka saattoi lounaalla saada välillä mun lautaselta jotain ja esim. moussaka oli suurta herkkua!


Äidin ja pojan yhteinen moussaka

Lue myös matkailuun liittyen postaukset

Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Miten sujui lentomatka lapsen kanssa?

Mitkä oli Lukan matkalaukun hyödykkeitä, mitä turhakkeita?

Kreetan lapsi- ja imetysmyönteisyys

Seuraa meitiä instagramissa ja pysy päivän tohinoissa mukana

@outikarita

2 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Voi kiitos! ?? tämä oli tosi hyvä! Ylihuomenna reissuun! ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Oleppa hyvä, hyvä jos oli hyödyksi! 🙂
   Oikein hyvää reissua teille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.