Hae
Outi Karita

Aktiivinen perhepäivä Kreetalla

Ajattelin koota nyt päiväpostauksen ainakin yhdestä päivästä täällä Kreetaalla. Se olkoon nyt maanantai.

Oltiin jo edellisenä iltana tehty pientä suunnittelua maanantaipäivälle. Mä toivoin, että voisin mennä aamusti herättyäni pieneksi aikaa itsekseni altaalle, hetkeksi vain olemaan ja ottamaan pienen aamu-uinnin. Lukan kanssa heräiltiin puoli kasin aikaan ja vartin vailla kahdeksan olin jo uikkarit päällä altaalla. Siellä oli vielä aamusiivoukset käynnissä ja huomasinkin, että allas aukeaa kasilta. Siinä lueskelin kirjaa ja fiilistelin aamun tunnelmaa sitten melkein puoli tuntia ensin. Pieni pulahdus altaassa, muutaman kerran allas päästä päähän. Vitsit kun oli hyvä ja freessi olo.

Pyyhe päällä kun palasin huoneelle oli mun miehet jo aamutohinat saaneet tehtyä ja Riku oli keittänyt pojalle puuroa. Mä vaihdoin kuivaa päälle ja Luka söi pienen määrän puuroa. Ysin aikaan tepsuteltiin rauhassa aamupalalle, mamma ja pappa siellä jo meitä odottelikin ja siellä jatkettiin aamiaista. Tai siis mä ja Rikukin saatiin vatsan täytettä ja Lukakin söi vielä vähän hedelmiä ja leipää. Maittoipa aamupalakin ihan eri tavoin aamu-uinnin perään. Täällä kun tulee iltaisin syötyä hotlan dinnerillä hyvin niin ei ole aamulla välttis mikään huutava nälkä, mutta nyt jo vähän maha kurisikin.

Aamiaiselta suunta huoneelle. Laittelin siinä itseäni valmiiksi kun oli tarkoitus ottaa suunnaksi Hania. Riku ja mä leikittiin siinä kummatkin pojan kanssa, Riku ja Luka rakenteli partsilla purkkitorneja kun mä laitoin itseäni, tai Riku rakensi ja Luka purki. Välillä mä taas laululeikein Lukan kanssa.

Poitsu kuitenkin halusi nukkua pienet aamupäikyt vielä ja nukahti maidon syömiseen rinnalle puol 11 maissa. Jos ei olis nukahtanut rinnalle oltais varmaan lähdetty noihin aikoihin ja Luka olis saanut nukkua päikkyjä reissun päällä. Saatiin kuitenkin vielä kaikki löhöaikaa, mä viestitin ystäville ja aloin rustaamaan tätä postausta. Riku katseli jotain videota puhelimellaan ja Luka nukkui mun kainalossa reilu puoltuntia. Sitten sainkin päähäni vaihtaa vielä vaatteet, heh.

Puolenpäivän maissa sitten lähdettiin taxilla kohti Haniaa. Sovittiin sinne Umpun perheen kanssa treffit ja lounastettiin yhdessä. Juttua riitti Umpun kanssa ja miehilläkin synkkas heti hyvin ja aika meni tosi nopsaan. Myös Luka viihtyi hyvin ja hällä olikin viereisessä syöttötuolissa Vikke seurana kun söivät omia ruokiaan. Naureskeltiin, ettei sitten tän lähemmäs saatu treffejä sovittua.

Lounaan jälkeen mä, Riku ja Luka jatkettiin kolmisin Hanian tutkimista. Vähän kuljeskeltiin rannassa ja syötiin gelatoa. Taksipaikalle käppäillessä mä ihastuin yhteen mekkoon ja sehän lähti mukaan. Löydettiin myös joitain tuliais- ja lahjsideoita, mutta ne jäi muhimaan vielä ja odottamaan. Luka nukahti siinä kesken kiertelyn ja heräsi kunnolla vasta kun oltiin jo takas hotlalla.

Kauhean kauaa ei Haniassa oltu, mennään toinen päivä vielä uudestaan Rikun vanhempien kanssa. Hotlalla mentiin altaalle ja polskittiin koko perhe yhdessä. Taisi Lula syödä smoothienkin siinä altaalla, enhän mä nyt kaikkia syömisiä muista… Rikun isä tuli hakemaan Lukan heidän huoneseen jonkun ajan kuluttua ja jäätiin Rikun kanssa kaksin altaalle. Mä lueskelin kirjaa ja kirjoittelin päiväkirjaa. Sitten vielä käytiin kaksistaan pulahtamassa ja oltiin pelleilyinemme ja pussailuinemme kuin vastarakastuneet, hih.

Huoneelle mentäessä Riku oli menossa hakemaan poikaa, mutta Luka oli nukahtanut mamman syliin niin saatiin jatkaa kahdenkeskistä aikaa ja laittautua hotellin Kreeta iltaa varten rauhassa. Mä muuten laitoin sen uuden mekkoni päälle. Luka heräili puoli seiskan maissa ja söi huoneella vähän puuroa maidon jälkeen ennen kun mentiin hotellin pihalle, jossa seiskalta alkoi tosiaan Kreeta ilta illallisen yhteydessä, musiikkia, tanssia ja ruokaa. Rikukim haettiin tansseihin mukaan. Oli paikalla kuvaajakin, joka niin halutessa otti kuvia kaikista. Meistäkin otettiin perhepotrettia, pariskuntapotrettia ja Lukasta yksinäänkin kuvaa. Tuli ihania kuvia, joita sitten tiistain aamupalan aikaan sai ostaa ja ostettiinkin.

Luka viihtyi tosi hyvin Kreeta illassa, iloisena pomppi vuorollaan meidän kaikkien sylissä ja lauleskeli ja jutteli mukana ja sai myös illallisesta osansa. Väsy kuitenkin alkoi painaa pientä juhlijaakin ja ysin jälkeen hipsittiin huoneelle. Vaikka väsy painoi niin hetken kesti rauhoittua illan menoista unille asti, mutta lopulta Luka nukahti iskän kainaloon ja iskäkin melkein. Simahdettiin lopulta kaikki kympin maissa vaikka ajateltiin ensin, että oltais kaksin Rikun kanssa vielä hetki istahdettu parvekkeella…

Tällainen oli meidän maanantai Kreetalla. Ja ei, tämä ei ollut kovin pikkutarkasti kaikkia tissittelyjä ja syömisiä yms. päivittäisiä juttuja huomioiden. Menoa lisää instassa niin stoorissa kuin kuvissakin

@outikarita

Lue myös

Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Miten sujui lentomatka lapsen kanssa?

Save the camera, honey. Enjoy the view.

9 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Ihanan mekon löysit, sopii sulle täydellisesti! Tosi kivalta vaikuttaa teidän loma, nautinnollisia päiviä 🙂

 2. ilona kirjoitti:

  Kaunis mekko! Mulla on eka vauva tulossa ja reissaajanainen myöskin olen ja kysyisinkin, miten esim. tuolla teidän lomakohteessa on takseissa turvallista kuljettaa pientä?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Taksit ja bussit kulkee hyvin, mutta bussit tuparen täynnä eikä ilmastointia, joten taksi on musta parempi ja sikäli turvallisempikin vaihtoehto ?

 3. Emo82 kirjoitti:

  No jo on siirappista teenkin elämä

 4. Nina kirjoitti:

  Mekko sopii sulle super hyvin! ? Vau! Mitä kaikkea annoit buffasta Lucalle? Ja voi noita päättömiä kuvia pojasta! ??

  • Nina kirjoitti:

   Mikset vastaa? ? yleensä vastaat aina heti ja se on lukijasta ihan mahtavaa! ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Anteeksi etten ole vastannut! Tänään otan asuakseni päivittää vastaukset. Haluaisinkin vastata aina hetimmiten, koska itsekin pidän siitä, että bloggaaja vastaa nopeadti lukijoille ?
   Kommeenttisi vastatakseni, kiitos ❤ Ihastuin kyllä mekkoon ihan superisti!
   Ruokapostausta kaavailen Lukan syömisistä, mutta mm. leipää, hedelmiä, tuoreita ja grillattuja kasviksia, munaa, kanaa…
   Päättömät kuvat vai päättömätkuvat, heh, tarkoituksella rajattuja ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.