Hae
Outi Karita

Miten sujui lentomatka lapsen kanssa?

Eilen lennettiin tänne Kreetalle. Lähtö ei sujunutkaan ongelmitta. Jännitin aamua, kun pitäisi Luka herättää kesken yöunien ja olin siinä toivossa, että keskeytyvien yöunien vuoksi uni maittaisi sitten koneessa.

Herätyskello soi jo 4.30. Ajatus oli lähteä kuudelta ja kun ekaa kertaa lapsen kanssa matkaan oltiin lähdössä, ajateltiin että paras herätä vaan hyvissä ajoissa. Riku oli noussut jo sängystä kun huomasin, että mulle oli tullut Matka Vekalta viesti Primera Air:n lennon viivästymisestä. Siinä unenpöpperöisenä puntaroitiin että pitääkö viesti varmasti paikkansa ym. Lukakin havahtui meidän tohinoihin vaikka päädyttiin siihen, että totta viesti on eikä aamuvarhaisella suunnatakaan kentälle. Luka valvoskeli siinä varmaan tunnin, mutta saatiin vielä vähän untakin.

Uusi lentoaika olikin sitten alkuperäisen 8.05 ajan sijasta 12.40 ja todellisuudessa lentoon lähdettiin lähemmäs kello kahta. Luka nukkui lyhyen ajomatkan kotoa Porin lentokentälle, jossa vietettiinkin tovi, kun hieman ennen 11 oltiin paikannpäällä. Noh, onneksi lento oli Porista ja tieto viivästymisestä tuli hyvissä ajoin, siitä iso kiitos matkatoimistolle! Nimittäin lentoyhtiön sivuille tieto tuli todella myöhään.Luka valvoskeli lennolla alkuun, oli uutta ja ihmeteltävää paljon. Poitsu oli jo kuitenkin tovin ollut väsynyt ja oli sitten jo vähän yliväsynytkin. Vaikka maitoa poika veteli paljon, niin mikään muu ei tuonut unta kuin äidin rinta. Siinä söi itsensä lopulta uneen. Vaihdettiin jossain välissä isin syliin ja siinä uutta asentoa hakiessa hieman havahtui ja heräsi kesken unen edelleen väsyneenä. Pientä itkuahan siinä tuli, mutta aika pian rauhoittui kun Riku otti pojan kantoreppuun. Siinä sitten isä ja poika nukkuivat.

 

Loppujen lopuksi, Luka nukkui suurimman osan lennosta. Kun hän heräsi, niin ehti vähän rinnalla syömään ja aitten alkoikin pitkä laskeutumisvaihe ja piti olla vöissä kiinni. Hyvät unet kun oli saanut ja vatsaan täytettä niin olikin oikein hyvätuulinen poika laskeutumassa Kreetalle. Kreetalla vielä pieni bussikurvailu ja taas nukuttiin isän sylissä Manducassa.

Tässä lomailun alussa on jo todettu, että ihan helppoahan tämä matkan tekokin on ollut meidän poitsun kanssa. Toki lapsetkin on erilaisia. Joku lentokoneessa (hieman töksösti) äänen ihmetteli, miten näin pientä raahataan matkaan mukaan. Hah, lennolla oli paljon pikkulasten perheitä ja matkaa sitä paljon pienemmätkin. Musta on kiva edelleen lapsen tulon jälkeenkin reissata ja nimenoman perheenä! Nythän mukana matkassa on myös Lukan mamma ja pappa eli Rikun vanhemmat.


 

Oltiin varattu lennolle smoothieta ja naksuja pojalle, mutta eihän niitä nyt ehtinyt syödä. Imetys ja kantoväline olivat kova sana ja kantoreppu oli oiva juttu myös kummassakin päässä lentokentillä!

 

Nyt nautitaan olosta täällä Kreetalla ja vaikka matkaan lähtö ja sitä myöden perille pääsy viivästyivät, niin kaikki sujui lopulta ihan hyvin ja kohteessa ollaan!Lue myös

Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Instassa myös reissukuulumisia

@outikarita

6 kommenttia

 1. Stiina kirjoitti:

  Nostan peukkua kaikille lasten kanssa matkustaville, meidän poika oli jo 4kk iässä ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan ja 1,4kk iässä toisella. Ei näin perheellisenä matkustelua halua jättää pois, ja lapsikin tottuu siihen kun tarpeeksi matkustelee. 🙂 en ymmärrä niitä tökeröitä ihmisiä joiden mielestä lapset ei kuulu lentokoneeseen, ihan kuin meidän vanhempien pitäisi jättää matkustelu koko pikkulapsi ajaksi väliin.

 2. Milja kirjoitti:

  Noin törpölle kommentoijalle kuin minkä koneessa kohtasitte tekisi mieli vastata, että ”kaikenlaisia mielensäpahoittajia sitä raahataankin matkalle mukaan, kotonakin voisi mököttää!”
  Ihanaa kun ihmiset reissaa lasten kanssa!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Itse en ollut onneksi paikallani tuolloin ?
   Reissaaminen on niin ihanaa, että kyllä sitä haluaa jatkaa perheenkin kanssa ?

 3. Nina kirjoitti:

  Kiva että lento sujui hyvin! Miten sinun jatko blogissa?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Jatkoa on luvassa FitFashionin loppumisenkin jälkeen 🙂
   Palaan tähän asiaan paremmin luultavasti loman jälkeen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.