Hae
Outi Karita

Lapsen kanssa matkoille, mitä mukaan?

Meillä lähtee huomenna aamulla lento Kreetalle. Ensimmäinen ulkomaanmatka lapsen kanssa ja kyllä oli miettimistä mitä pakata mukaan. Nyt tätä kirjoittaessa on matkalaukut jotakuin pakattuina ja perhoset hiipineet vatsaan, vaikkei aiemmin jännittänyt. Paljon on toivottu postausta, että mitä lasta varten pakataan. Yritin ottaa kuvia paljon meidän pakkailuista, joilla havainnollistaa pienten listojen lisäksi sitä, mitä meille tuli mukaan pakattua. Voi olla, että meillä on jotain turhaakin (luultavasti) ja jotain saattaa puuttua (mutta mitä?), mutta takaisin ne sitten tulevat mitä on ylimääräisenäja mitä puuttuu niin sitä ilman pärjätään tai hankitaan periltä. Osan varmasti saisi ostettua kohteestakin, mutta mä mielummin kannan mukanani täältä, niin eipä tarvi siellä päässä niin kovasti olla ostelemassa mitään. Yllättävän paljon sitä kuitenkin saa pakata tavaraa mukaan. Kaksi aikuista ja sylilapsi, niin mukaan saa ottaa kaksi ruumaan menevää matkalaukkua ja kolme 10 kg:n käsimatkatavaraa sekä ruumaan saa ilmaiseksi mukaan myös joko kaukalon tai matkarattaat. Meillä on Kreetalla huoneistohotelli puolihoidolla. Jotain ruokatarpeita pakattiin siis mukaan ihan poitsua varten. Itsellemme ei pakata mitään sapuskaa mukaan, mutta voihan olla, että että jotain välipalaa tulee itsellekin joskus tehtyä.

Sitten asiaan, eli mitä on sujahtanut matkalaukkuun poikaa ajatellen!
Lukan tavarat on pakattu pieneen matkalaukkuun, käsimatkatavaroihin menevään lentolaukkuun ja hoitokassiin lennollamahdollisesti tarvittavia juttuja.

Vaatteita, vaatteita ja vaatteita. No nää eipaljoa tilaa vie eikä paljoa paina. Kesävaatteita lähinnä, muttamuutama ohut pitkähihainen ja pitkäpunttinen leggari,niin saa ihoa suojattua auringolta tai jos sattuu olemaan viileämpää ilttaa. Myös kotiinpaluuta varten varattu lämpimämpää päälle, kun ei tiedä millaistakeliä silloin on.


Harsoja -ei meillä loppujenlopuks näitä paljoa käytetä, ei ole ollut kauheasti tarvetta koskaan, mutta toimivat hyvin imetyssuojana jos on sellaista vaatetta ja sitten myös peppupyyhkeinä jos ollaan jossain muualla kuin kotona tai matkalla tietty jossain muualla kuin hotlalla ja tarvii peppua virauttaa…. Myös ruokaillessa oon joskus laittanut vielä housujen suojaksi harsoa.


UV suojaa eli uv uikkari, uv hattu ja fysikaalisen suojan aurinkorasva


Muutamia lempparileluja, oma pyyhe ja uv-teltta rantsu- ja allashetkiä varten. Teltta menee niin pieneen tilaan ja moni suositteli ottamaan mukaan, niin otetaan!


Lukan toilettipussiin ainakinnää. Kuvasta puuttuu vielä babymist nenäsuihke, otetaan se ja tuo babyvac imurin pää mukaan. Nyt on ollut pientänuhaisuutta, niin hyvä olla nuokin reissussa mukana.


Nyt on tullut sitten ne ekat kertsivaipatkin ostettua. Oltais ostettu varmaan muumia, mutta siitä alkoi housuvaipat vasta turhan isosta koosta, niin mukaan lähtee Liberoa. Ostettiin mysö paketti uimavaippoja hotellin altaalla pulikointia varten.


Sapuskaa ja ruokalappuja mukaan! Iltapuurojavarten pakattiin vähän hiutaleita ja päärynäsosetta, ostettiin valmiitasmoothieita välipaloiksi, vähän naksuja ja riisikakkuja. Hammaspastillit kulkee myös mukana!


EZPZ astiota lähteemukaan parit. Otetaan mukaanmyös täytettävät smoothiepussit ja sauvasekoitin jos surautellaan smoothieitaitse, ei välttämättä, mutta onpahan mukana! Myös tuollainen pehmeänokkainen nokkamuki on mukana, sillä siitä tai smoothiepussista Lukalle kelpaa maito, jos mä en ole paikalla. Mukaan siis myös on pakattu rintapumppu, jota kuvassa ei näy.


Sitten matkarattaina meillä on tuollaiset isot ruumaan menevät Britaxin B Motion Plussat janiille ostettiin mielestäni edukas kuljetuskassi Porin Lastentarvikkeesta. Täältä porin lentokentältä ei taitaisi saadakuljetuskasseja niin on tää parempi vaihtoehto kuinjätesäkkiä ympärille.


Hoitolaukkuun pakattiinmahdollisesti lennolla tarvittavaa… Vaihtiovaatteet, harsoa, vaippoja, waipseja…. Pari smoothieta, naksuja, ruokalappuja, pillimuki…. Laukussa on myös pari lelua, jotka jäikuvasta uupumaan.

Eiköhän näillä reissussa pärjätä!
Plus päälle mun ja Rikun kamppeet toisessa matkalaukussa.

Millaisia postauksia toivoisitte reissusta?
Nyt saa toivoa!

Blogia päivittelen reissustakin ja IG päivittyy myös jossain määrin 😉

@outikarita

Lue myös

Luka ja täys kymppi

Paluu Italiaan

20 kommenttia

 1. Eeva kirjoitti:

  Uimavaippojahan ei enää oikein hirveästi suositella käytettäväksi. Kannattaa selvittää, että saako teidän paikassa käyttää. Uimavaipathan on monessa Suomalaisessa uimapaikassa kiellettyjä tai ainakaan ei suositella. Uimavaipan ongelmahan on, että jos kakka tulee, niin kyllä niitä pöpöjä pääsee sieltä veteen.
  Hauskaa matkaa!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ai, mä sit taas luin jostain keskustelusta, että osa hotelleista vaatii niiden käyttöä ja siks ostettiin. Sinäänsähän ne on turhia kun tosiaan bakteerit leviää yhtälailla niistäkin ja harvoinhan lapset kakkaa vedessä… No, mutta asia selkiää pian, tarvitaanko vai ei ?
   Kiitos ❤

 2. martsu kirjoitti:

  mahtuuko libero touch 4 muka teille :O meillä 8kk ikäinen poika, 9kg ja 70cm ja pitää olla jo koko 5.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juu, meidän pojalle sopii. Niin lapset on vaan eri mallisia ja kokoisia ?

  • Sivustaseuraaka kirjoitti:

   Siinä on äitylillä liikaa ylimääräistä aikaa kun ehtii kyseenalaistaa toisten lasten vaippojen istuvuudenkin 😀

 3. Meiju kirjoitti:

  Keskittyisit nyt vaan lomalla lomailuun ja perheeseen ja jättäisit bloggailun edes viikoksi ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Enköhän kuule keskitykkin, älä huoli!
   Tänäänkin kuitenkin ollut aikaa bloginkin äärelle pysähtyä kun pikkumies ja isimies koisasivat päiväuniaan, äidille hyvä aika somettaa, aamupäivän päikkyaikaan taas oli kiva pulahtaa altaalla ja kirjoitella omaa päiväkirjaani 😉
   Joten tosiaan, älä huoli mun ajan käytöstä ✌

  • Sivustaseuraaja kirjoitti:

   Mitä se sinulle kuuluu, mitä Outi lomallaan tekee? Kukin tyylillään, musta on ainakin kiva lukea kuulumisia!
   Kerrohan Meiju omat lomanviettoaikataulusi niin me voidaan niistä vi**uilla ja antaa vinkkejä, miten voisit käyttää omaa vapaa-aikaasi meidän valitsemallamme tavalla!

  • Henna kirjoitti:

   Minun mielestäni Meijun kommentti ei ollut nyt ihan näin kovan närkästymisen vaativa.. Itse näen sen vaan ihan hyväntuulisena heittona, ei kaikkea aina kannata ensin ajatella negatiivisen kautta. Somessa ja nettikirjoittelussa on se ongelma, että kun äänenpainot ja eleet ja ilmeet puuttuu niin usein tulee tulkintaongelmia. Mielestäni kuitenkin on hölmöä ottaa kaikki heti vastaan negatiivisen kautta, suuttua ja vastata tökerösti takaisin. Ja jos vaikka kommentti olisikin ala-arvoinen, mielestäni ei ole aikuiselta ihmiseltä kovin fiksua nettikäytöstä heti vajota samalle tasolle ja ”antaa samalla mitalla takaisin”. Vastata voi myös fiksusti ja asiallisesti. Tyyli molemmissa tämän kommentin vastauksissa on mielestäni äärettömän lapsellinen ja vain ruokkii lisää negatiivista fiilistä ko. aiheesta. Eri asia, jos oikeasti saa asiatonta tekstiä tai jotain mollaamista, pitäähän siihen reagoida mutta senkin voi tehdä alentumatta samalle lapselliselle tasolle.
   Tässä tosin ei nyt varmasti ollut kyse mistään mollaamisesta tai haukkumisesta, lähinnä taitaa olla kehoitus nauttia täysillä lomasta, tyylillä ”kyllä me lukijat pärjätään hetki ilman postauksiakin”. Käsittämätöntä, miten kaikesta pystytään vetämään suinpäin herne nenään ja aina ajattelemaan ENSIN negatiivisen kautta. Taitaa olla ihan suomalaisten ominaispiirre.

   • Outi Karita kirjoitti:

    Hetkonen, mielestäni olen vastannut täysin asiallisesti. Kertonut, että ei huolta minun ajankäytöstäni nautin kyllä lomasta.
    Vastasin asiallisesti vaikka mielestäni hieman töksöä kieltämättä oli kehoittaa keskittymään perheeseen.
    No anyways, täällä jatketaan lomatunnelmissa ✌?

  • Henna kirjoitti:

   ”Vastasin asiallisesti vaikka mielestäni hieman töksöä kieltämättä oli kehoittaa keskittymään perheeseen.”
   Just tismalleen tätä hain takaa sillä, että otetaan kaikki vastaan heti negatiivisena. Ihan hyvin voisi vaikka toivottaa ”rentouttavaa lomaa ja keskittykää toisiinne”. Itsekin voisin niin sanoa, enkä _todellakaan_ tarkoita sillä mitään pahaa, vaan toivon, että toinen saa lomasta kaiken irti ja nauttii laatuajasta perheen kanssa. Ei sitä tarvitse ottaa minään v*ttumaisena neuvona vaan sillä voidaan tarkoittaa ihan hyvää. Eikö sellaista vaihtoehtoa tule edes mieleen, kun heti ajatellaan toisen tarkoittavan jotain ikävää ja olevan tökerö?
   Hassua, miten ei edes sekunnin sadasosaa ajatella sitä vaihtoehtoa.

   • Outi Karita kirjoitti:

    Minä en nyt ymmärrä, mikä tässä oli ongelmana. Vastasin asiallisesti. Se, että nyt sanoin, kun asia tuli puheeksi, että kommentti tuntui töksöltä, ei kuitenkaan näkynyt kommentissani. Nyt myös sinä tulkitset omin tavoin sanojani, eikä tästä nyt mielestäni kannata vänkäämään ruveta.

  • Sivustaseuraaja kirjoitti:

   Henna, minä vastasin tylysti, sillä tuosta ylimmästä kommentista kun jättää piikittelyn pois, ei paljoa jää. Jos itse olet positiivisuuden kannalla, niin ymmärrätkin varmaan, että aidosti kivat kommentit kyllä tunnistaa sellaisiksi. Näin ei voi tuosta Meijun kommentista hyvällä tahdollakaan sanoa.

   • Outi Karita kirjoitti:

    Kyllä, joskus kommenteissa on tulkinnanvaraa, joskus sävy paistaa sieltä heti läpi ja voihan alkuperäinen kommentoija korjata, mikäli on tulkittu väärin ”keskittyisit nyt perheeseesi” sanat ?

 4. Enni kirjoitti:

  Minkä niminen tuo Emman kuljetuskassi on minkä ostitte rattaille? Meidänkin pitäisi ostaa kassi rattaille kun Kuopion kentältäkään ei saa kuljetuskasseja vuokrattua.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Muistaisin, että oli ihan nimellä Emma kuljetuskassi. Löytyy ainakin Lastentarvikkeen ja oz babyn nettikaupasta ja joissakin lastentarvikeketjun myymälöissä on myös valikoimassa ?

 5. Henna kirjoitti:

  No, et tosiaan ymmärräkkään. Sitä tässä hain takaa, että jos olisit vaikka avartanut sitä omaa ajatusmaailmaa hetkeksi ja ajatellut asiaa muullakin tavoin ja ehkä ajatellut sitä toistakin vaihtoehtoa ja omaa kommentointia. Rakentavaa keskustelua hain, en mitään vänkäämistä. Ei kaikkea aina tarvitse ajatella pahasti ja riidanhaastamisena, voihan asioista keskustella puolin ja toisin ja pysähtyä hetkeksi miettimään sitä omaa kommentointia.
  Mutta kunnioitan päätöstäsi olla jatkamatta enempää. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

 6. Ebe kirjoitti:

  Onko nuo uimavaipat ihan markettitavaraa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.