Hae
Outi Karita

Luka ja täys kymppi!

Heippa! 
Mä pääsin taas ääneen. Mulla tuli mittariin 10 kuukautta niin että napsahti tällä viikolla, kuten äiti sanoo!


Synttäripäivänä oltiin muuten Amarillossa, mul oli kyllä omat eväät. Äidil ja isil tuli saman päivän 15 vuotta täyteen yhdessäoloa ja ne halus ulos syömää, mut must me oltiin kyl sisäl, et mitähän sekin sit taas tarkotti. Mä oon alkanut saamaan yhä enemmän samoja juttuja syötäväks kun äitija isi, mut ihan kaikkee samaa en viel saa. Mut nyt kun ikää on tullut lisää, niin oon saanut k10 kk juttuja syödäksenu, uusina juttuina makustella rahkaa, jugurttia ja raejuustoa, NAM!

Mä taisin jo viimeks kertoo, et haluun opetella kävelee niin kuin muutkin. Olin sillon oppinut jo kävelee tuen kanssa ja tietteks, nyt kävelen jo ilman tukea. Äiti yks päivä laski, et otin 15 askelta putkeen. Se on mun enkka, aika paljon vai mitä? Kontaten pääsee viel nopeempaa, mut kyl mä jo juostakin osaan, sohvanreunaa pitkin. Sit kontaten pääsenkin tosi nopsaan. Jos huomaan, että eteisen tai vessan ovi on auki, niin kaikkeni teen että ehtisin ennenku joku sulkee sen oven. Ne on niin kivoja paikkoja. Eteisessä pääsee leikkii kengillä ja vähän maisteleenkin niitä. Vessassa on tosi mielenkiintonen lattiakaivo, pytty ja vessaharja. Ihan parhaita paikkoja! Sit mul tulee kans sillon kiire, kun äiti tai isi ei halua mun syövän jotain, mitä lattialta löydän, pistän äkkiä suuhun ja lähden karkuun jos äiti tai isi huomaa.

Mun suosikkileluja on täl hetkel just edellä mainitut kengät ja sit puuhalot, kaukosäätimet, puhelimet, itkuhälläri… Kyl mua sit jotkut semmoset äidin ja isin mielest oikeet lelutkin kiinnostaa, vaiks noi oli kyl munmielest ihan oikeit leluja. Sit muuten tiskikone on edelleen ihan mun suosikkipaikkoja, osaan mennä jo siihen kannen päälle kun se on auki ja sit pyykkikone on kans tosi mielenkiintonen, jos pääsen sitä kattelee, niin voin antaa äidin meikkailla rauhassa, muuten mä haluun päästä tutkii sitä vessaa mis äiti meikkaa. Ja nuo vessat on kyl ihan parhaita paikkoja myös ja se eteinen….

Mä otin liikkumisen lisäks spurtin sit hampaiden teossa. Se ei oo kyl kivaa, nimittäin öisin ne vähän häirittee mua ja sitä kautta vissiin sit äitiä ja isiäkin. Mul puhkes tässä kuussa jo kaks hammasta ja mul on jo yhtees 6 hammasta. Äiti sanoo, et olis kaks viel selvästi tulopäällä ja toivoo, et ne puhkeis pian. Ens viikolla lähdetään kuulemma johki Kreetalle ja olis kuulemma kiva jos ei siel hampaita tehtäis. Mikähän se Kreeta on, äiti on ainakin jo laittanut kesävaatteita nippuun sitä varten, et ne otetaan sinne mukaan eli vissiin siellä on lämmin. Mamma ja Pappakin tulee sinne meen kanssa ja mennään lentokoneella. Kuulostaa siis kivalta!

Ja onkohan se lentokone samanlainen kun tää mun lentsikka? Tänkin kanson kiva hääräillä ja kulkea, yks päivä mä näin kun yks isompi lapsi istu siinä päällä ja sit mä päätin kans kokeilla mennä itte siihen istuu ja pääsin. Vähän tässä kiipeilyä treenailen, sohvalle ja olkkarinpöytä onkin seuraavina missioina!

Mä olin muuten tossa kipeekin sen jälkeen kun täytin 9 kuukautta. Mul oli joku vauvarokko, äiti vissiin kertokin siitä. Sekin oli kyl ikävää, mut onneks ei kestänyt kauaa ja muuten mul on kyllä hyvä olla. Touhuan tosi paljon ja viihdyn ihmisten parissa, jos on isompia lapsia niin mua hirmusesti kiinnostaa niiden puuhat. Sit mua kiinnostaa muuten toisten tutit! Vitsit ne on kiinnostavia, vaiks en mä oikeen tie mitä niiden kans kuuluis tehdä. Ne oikeestaan kuuluis ton mun suosikkilelujen listaan! Mä en kauheesti arastele muita, paisti jos oon just herännyt ja vähän väsynyt vielä.

Oltiin myös vähän Helsingin reissulla ja siel oli mun Hesan kaveri ja sit oltiin siellä häissäkin.Se oli kiva reissuja siitäkin äiti on jo kertoillut, joten en mä siitä sit enempiä. Nyrt mul onkin jo vähän nälkä, joten taidanpa mennä syömään jauhelihapannaria, NAM! Jos kiinnostaa niin äiti laitto sen reseptin tänään instagramiin ”ezpzsuomi sivulle ja ens viikolla varmaan tänne blogiinkin se on tulossa.

Mut hei, kuullaan taas ja oli kiva kertoilla teille kuulumisia!
Kertokaa tekin taas ihmeessä kuulumisianne!

Seuraa mun äitiä IG:ssä

@outikarita

Lue myös

9 kuukauden iässä (Lukan kuulumisia)

Luka sai ylimääräisen rokotteen

Äiti ja poika fysioterapeutilla

8 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Sä osaat niin hauskasti kirjoittaa näitä Lukan mietteitä! 🙂

 2. Annika kirjoitti:

  Moikka!
  Älä missään nimessä ota tätä kommenttia ja kysymystä pahalla, vaan kysyn ihan vilpittömästi puhtaasta mielenkiinnosta tätä! En tiedä oletko asiaa avannut jo aiemmin, en ainakaan äkkiseltään löytänyt 🙂
  Asia koskee tätä Lukan somenäkyvyyttä. Muita bloggaajia ym. seuratessani olen huomannut, että moni joka ei esimerkiksi instagramissa storyssa tai kuvissa julkaise suoria kasvokuvia lapsestaan, tekevät sen suojellakseen lapsen yksityisyyttä ja itsemääräämisoikeutta. Ja eivät useinkaan tämän lisäksi kerro lapsesta nimeä tai ainakaan yksityiskohtaisia kuulumisia jokaisesta asiasta. Ja tämän ymmärrän täysin.
  Olen vain miettinyt sitä, että kun joskus Instagramin storyyn kuvaat Lukaa vaikka monen metrin päästä kun hän leikkii jotain ja hän sekunniksi kääntää päätään kameraa kohti niin äkkiä väistät kameran kanssa. Olen miettinyt että mihin tällä pyritään? Eihän sellaisesta hädintuskin edes ehdi kännykän ruudusta saada kasvoista selvää. Ja tätä pohdin siksi, että kun muuten esimerkiksi kerrot täällä blogissa ja instan storyssa Lukasta lähestulkoon kaiken ja vielä sen lisäksi ”puhut Lukan suulla” näitä postauksia, jotka ovat ikuisesti netissä eikä Luka pysty niihin vaikuttamaan. Siis en ehkä saa itseäni selvästi esille, mutta yritän vain asettaa näitä asioita rinnakkain.. Mietin että mikä se idea siinä ihan käsittämättömän tarkassa piilottelussa niiden instagramvideoiden kanssa on, kun muuten Lukan elämänkäänteet nimeä, ikää, osoitetta, päivärytmiä, harrastuksia, neuvolakäyntejä, kahvilakäyntejä ym. sijaintitietoja myöten on tuhansien ihmisten tiedossa ja sen lisäksi kaikkien saatavilla. Yritän siis kysyä sitä, että mikä teillä se ajatus ja idea kaiken tämän takana Lukan kannalta on?
  Enkä oikeasti tarkoita mitään pahaa! Minua vain kovasti kiinnostaa tällaiset yksityisyysasiat ja etenkin lasten kannalta, kun he eivät pysty vielä itse antamaan mielipidettään julkisuudessa olemiselle, vaan sen tekee vanhemmat heidän puolestaan. Ja kun tällainen somessa esillä olo on niin tuore asia, ettemme vielä tiedä sen vaikutuksia kun lapset kasvaa.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei ja anteeksi, en ollut heti huomannut tätä kommenttia!
   En ota pahalla 🙂
   Me ollaan sovittu miehen kanssa, että Lukan kasvokuvia on hyvin vähän somessa, muuten linjausta on vaikea selittää. Meillä on siitä käsitys, mutta se ei ole ehkä niin selvälinjainen. Missään kohtaan ei olla ajateltu, että olisi salaista miltä poikamme näyttää tai mikä hänen nimensä on kasvot ja nimi on olleet lehdessäkin. Ollaan kuitenkin haluttu rajat kasvokuvien määrää.
   Toki myös rajaamme, mitä kerromme hänestä somessa. Ihmettelen itse, miten joku voi ajatella, että kertoisimme lähes kaiken. Eihän kukaan voi tietää mitä kaikkea jätämme kertomatta. Vaikea kertoa tässä esimerkkiä, mitä jätämme pois kertomatta jotain minkä nimenomaan haluamme rajata pois, mutta esimerkiksi, en ole kertonut kaikista Lukan lääkärikäynneistä, tämän lisäksi on on paljon muitakin asioita jotka rajautuu pois.
   Blogi kertoo mun ja meidänkin elämästä, Lukan rajaaminen siitä täysin pois ei tunnu luontevalta. Se, että kerron mitä puuhailemme, käymme kahviloissa tms. niin sehän on myös sitä mitä minä puuhailen ja mulla on tapana stoorissa höpöttää omia ajatuksiani ja menojani paljolti. Se jo, että kerron omia juttujani, menojani ja ajatuksiani minusta tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista, kertoo myös samalla Lukan elämästä vaikken häntä mitenkään mainitsisi. Esimerkiksi kasvatus- ja imetysajatuksista. Omasta elämästäni olen hyvin avoin, mutta siitäkään ei kaikkea ole somessa.
   Näistä on hyvä käydä keskustelua ja itsekin olen pohtinut juurikin näitä kuukausikuulumisia, vaikka niihinkin kuulumisia tulee valikoidusti. Olen miettinyt tällaisten kuulumisten vähentämistä kun vuosi tulee täyteen ikää.

  • Lissu kirjoitti:

   Olen itsekkin ihmetellyt tuota someen todella paljon asioiden kertomista(ei siis kaikkien asioiden) ja outoa on lapsen päättömät kuvat kun kuitenkin kuvia on missä kasvot näkyvät
   En tiedä mitä jätät maailmalle infoamatta mutta kyllä lähes kaiken johonkin somekanavaan kerrot joten en tiedä mitä todistelet ja kelle ”kieltämällä” asiaa
   Jos nyt tästä kommentista pahastut niinkuin ylensäkin pahastut ja mielesi pahoitat niin voit senkin somessa jakaa

   • Outi Karita kirjoitti:

    Voi Lissu, kieltämättä kommentissasi on minun mielestäni hyökkäävä sävy, jota ei taas ollut Annikan kommentissa.
    Annika nosti hyvän aiheen keskusteltavaksi ja mielelläni asiasta keskustelenkin.
    En yritä mitään todistella, mitä tällä ja kieltämisellä edes tarkoitit?
    Kerron niinkuin asia on, meillä ei oel sellaista selkeää linjaa, joka olisi helppo selittää, mutta kasvokuvien määrän olemme halunneet rajata niiden määrän niinkuin jo kerroinkin.
    Vaikka minulle jäi hyökkäävä olo kommentistasi, niin ilmeisesti sinäkin jotain somekanavista saat, kun niitä seuraat ja ehket tarkoittanut olla hyökkäävä 🙂

 3. Tinde kirjoitti:

  Pakkailusta ighen tai postaus? ??? myös teijän pojan syys ja talvivaatteet kiinnostaa.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Yritän saada aikaiseksi. Tätä on paljon toivottukin ja ainakin blogiin pyrins aamaan postauksen vielä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.