Hae
Outi Karita

Asuntomessujen kuvapoimintoja ja ideoita

Oltiin asuntomessuilla ihan tokavikana päivänä vasta. Oon instassa kysellyt, että haluuako seuraajat vielä nähdä näitä mun asuntomessupoimintojani. 75 % vastas, että kyllä, joten nyt olis niiden mun kuvapoimintojen ja napattujen ideoiden aika. Asuntomessut kun oli tänä vuonna omassa kotikaupungissa niin olihan se mentävä. Tykkään muutenkin katsella ihmisten asuntoja ja vaikkei sisustustyyli olisi ihan omaa tyyliä, saatan silti ihastella. Samoin tykkään sisustusohjelmista, Remppa vai Muuttooli ihanmunlemppareita raskausaikana kotona ollessani. Mun mielestä monenlaiset erilaiset kodit ja sisustusratkaisut on kauniita vaikkei ne kaikki olisi aina sellaisia miten itse haluan oman kotini sisustaa. Noh, mulla ei ehkä ole edes niin selkeää linjaa, pääasia omassa kodissa että me viihdytään ja miellyttää meidän silmää.

No, meneepä helposti sivuraiteille nyt tämä teksti. Me ei loppujenlopuksi montaa kohdetta kierretty ja sitten kun tuli vastaan se OP Kotoisa -kohde ja sain sieltä hurjasti ideoita niin totesin, että eipä tässä enempiä tarvi kiertää, heh. Pienellä kiertämisellä mentiin ihan senkin takia, että mun jalka ei ollut samaa mieltä koko messualueen kiertämisestä. Meidän kodin sisustamisesta ei nyt ole kauaa, joten mitään suuria muutoksia omaan kotiin ei haettu, mutta pieniä juttujahan aina voi toteuttaa. Lastenhuone on myös täysin tekemättä ja siihen saatiin kivoja ideoita!

Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että monissa kohteissa oli hurjan pieniä huoneita. Jossain totesinkin ääneen lastenhuoneen kohdalla, että mitäs kun tää lapsi kasvaa isommaksi ja tarvitsee isomman sängyn ja koulupöydän, niin eihän täällä huoneessa mahdu kuin kääntymään. Eikä tämä pienuus koskenut vain lastenhuoneita, joissakin kohteissa vaan huoneet olivat mun makuun liian pieniä. Mähän tykkään, että makuuhuonekin on iso, saati sitten tilat joissa enemmän oleillaan ja joissa vieraatkin viihtyy. Toinen asia mitä ihmeteltiin oli yläkerrassa sijaistevat keittiöt. Okei, joen rannassa paremmat näkymät keittiöstä ja olohuoneesta, mutta näistäkään kohteista, joissa tällaiseen ratkaisuun oli päädytty, ei kaikissa ollut sitä the näkymää. Ite aattelisin, että tällainen ratkaisu sopis paremmin mäkitonttiin, jossa sisäänkäynti olis suoraan sinne yläkertaan, niin ei tarttis ainakaan kauppakasseja kannella ylös. Toki kukin tyylillään, eikä kaksikerroksinen muutenkaan olis ollut meidän juttu ja ei näiden talojen ollut tarkoitus ollakaan mua varten, heh. Pihat oli monissa pieniä, mutta niin kauniisti jo laitettuja. Meillä kun on kummankin asian vastakohta, iso piha, mutta vielä niin keskeneräinen. Pikkuhiljaa kuitenkin meidänkin piha saa istutuksia ja kiveyksiä. Näitä valmiita pihoja kaiholla ihastelin jamuutenkin koko messualue oli niin laitettu teitä ja parkkialueita myödensekä myös palveluita ajatellen. Sieltähän löytyi myös päiväkoti ja vanhustentalo.


Väriä oli tänä vuonna kivasti käytetty ja myös valoisuutta kohteissa riitti. Oli paljon blingiä ja tehosteseiniä. Tykkäsin kyllä tämän vuoden sisustustyyleistä paljon, monessa asunnossa tuli viihtyisä olo. Ollaan kerran aiemmin oltu asuntomessuilla ja silloin oli paljon mustia saunoja, valkoista sisustusta ja betonipintaa. Se tyyli ei ollut sitten yhtään mua, joten oli kiva, että tänä vuonna kolahti enempi omaan makuun! Sitten oli se bunkkeri saneerauskohteena, joka ihastutti rosoisuudellaan.

Ja sitten vielä sitä kuvasatoa! 

Bunkkeri, saneerauskohde, ihastutti rosoisuudellaan ja tunnelmallaan.

Bunkkeri tosiaan ihastutti rosoisuudellaan ja tää kattoterassi oli ihan huikee. Vanha tiilirakennus ja näissä seinissä on vaan tunnelmaa!


Bunkekrista löytyi myös leikittelyä ja väriä, josta tykkäsin!


Ihana tunnelma!


Monissa kohteissa oli lattioissakin ihania yksityiskohtia, harmi, että monissa ne oli peitetty matolla eikä muovilla.

Nää tehosteseinät!

Näyttääkö hurjalta, mut tietteks kun oli vaan yks seinä näin, niin tää olikin aikas kiva!


Tää voiskin olla kiva tapetti lastenhuoneeseen!


Tää olis ihan mun tyyliä, WAU!!!


Tääkin seinä, niin kaunis ja rauhallinen!


Eikä ainoostaan tää seinä, vaan tää kokonaisuus. Tää oli jonkin sortin vierasmaja ulkorakennuksessa, jossa oli myös ulkosauna.

Sitten muita poimintoja!

Tää oli yks iso laatta ja kuinka hieno! Tää esimerkiksi eteistilaan tai vessaan lattiamaton sijasta, WAU!


Tää vaan oli jotenkin kiva ja kodikas, en muuta osaa sanoa!


Oon alkanut haaveilee isosta puupöydästä, ettäjoskus kun meen keittiön iso lasipöytä vaihtuu niin tuleekin luultavasti puuta tilalle jajust tämmönen massiivinen!


Vaikkakin jo iian blingi mun makuun, mutta silti tosi tyylikäs ja tuo seinä toi tosi lämpimän tunnelman. Makkarista käynti ulkoterassille, aika luksusta!


Ja tässä sen ulkotrassin ulkohuoneeksi tehty osio. Meillä kans haaveillaan, että josksu meen tarssi on katettu ja siinä on lasiseinät, joskus….


Tässä sitä upeaa näkymää, ehkäpä tän maiseman ansiostasitä voiskin kuitenkin kantaa ne kauppakassit yläkertaan. Mutta tosiaan kaikissa keittiö yläkerrassa kohteissa eiollut tätä näkymää…


Viihtyisä kerrassaan! Mä en muuta teksikään kun kattelisin ulos ikkuinoista kaikki sisäpäivät jos olis tällaiset näkymät!


Joku toteutti sen, mitä mä kaavailin meile rakennusaikoina.Vieläkin kaiholla mietin, että tää seinä syvennyshyllykkö olis ollut kyllä mun mieleen, mutta ehkä joskusvuosien päästä kun on aika rempata, jos silloin vielä kaihertaa tää idea mielessä….


Kaunis!


Paljon oli altaita tai poreammeita, Rikuon sitä mieltä, että joskusmeilläkin on pergola,jossa on poreallas…


Tää oli niin hieno ulkosetti, että!!!!


Mä tykkäsin tästä lampusta, siksi tää kuva!


 

Ja lopuksi se suosikki, OP Kotoisa!
Tai oikestaan, seinäratkaisut (maalus/tapetointi) oline isoimmat ihastukset tässä kohteessa!

Oli tää vessakin kiva!


Ihanan värinen seinä ja kaunis matto! Oon alkanut kaipaamaan ehkä vähän mattoa olohuoneeseen, just jotain tyylillisesti tällaista kenties….


Vitsi kuin kivasti maalattu ja sisutettu! Tästä se ajatus lähti…


Ja ajatus jatkoi juoksemistaan kun näin nää lastenhuoneet, joista muutamat seuraavat kuvat! Just nää seinät ja ihan kivoja muitakin sisustusideoita!






Tän mä aattein toteuttaa meillekin! Tiedän jo ihan täydellisen paikankin tälle!


 
 

Hih, hauska!


Kiva ja hauskasti toteutettu oleskelutila saunan vieressä jatämän vieressä taas euraavan kuvan ihana katettu terassi!


Tää kattoterassi tai yläkerran terassi tai mikä lie katettu ulkotila seinillä, ihan huikeen hieno!

Semmoisia räpsyjä tuli otettua kohteista, joita kierrettiin.
Oliko mitään ihastuksen tai ideoiden kohteita teillä näissä?

Mä sain taas ihan huikeesti inspiraatiota ja aina itseasiassa vuodenajan vaihtuessa iskee muhun ainakin sisutuskärpänen ja pakko ainakin somistella kotia pienillä jutuilla vuodenajan mukaan. Pian voisikin kaivella joitain syksyisiä juttuja esiin ja vaihdella hieman verhoja….
Myös pikkuhiljaa voisi tuota pojan huonetta aloitella laittamaan, ainakin olisi kova sisustusinto siihen!

Mä voisin joskus tehdä uudet meidän koti esittelyt. Sellaista on toivottukin!
Oon siis joskus tehnyt, mutta noista esittelyistä koti on paljon muokkautunut vielä.
Kuitenkin alla videopostaukset kotimme esittelystä vuodelta 2015 kun koti oli melko niin uusi, ettei kaikki ollut valmista vielä ja hyvin erilainen kuin tänä päivänä…
Pintoja ja kiinteitäkalusteita ei olla muutettu, tosin osa pinnoista ei ollut tuolloin vielä valmiina. Sisustus elänyt ja muokkautunut, kuitenkin pääasiassa postausten huonekalut on edelleen samat, jokunen muutos (isoimpana sänky) ja jotain tullut lisää…

Koti tuulikylässä, part 1, Eteistilat ja vierasvessa

Koti tuulikylässä, part 2, Onko keittiö kodin sydän?

Koti Tuulikylässä, part 3, Olohuone ja baari

Koti Tuulikylässä, part 4, Master Bedroom

Makuuhuoneemme ennen ja jälkeen uuden sängyn

Koti Tuulikylässä, part5, Työ-/kirjastohuone

Koti Tuulikylässä, part 6 SPA

Jos linkit ei toimi, niin tsekkaa sivubannerista/kännykällä selatessa postausten alapuolelta arkistto kohdasta, ensimmäinen osa 2014 marraskuulla ja 2015 tammikuulla vika osa…

IG: @outikarita

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Hei, jos toteutat tuon nimilaatat seinälle niin voitko kirj blogiin miten ja mistä hankit? ?

    • Outi Karita kirjoitti:

      Hei!
      Voin kertoa heti, että mistä nuo on. Ne on Sisustustalo Kodinoneesta Raumalat,niillä taitaa olla myös nettikauppa 🙂
      Sieltä varmaan hankin itsekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *