Hae
Outi Karita

Äiti ja poika fysioterapeutilla

Käytiin eilen yhdessä Lukan kanssa fysioterapeutilla ja olikin vähän erilainen käynti. Mentiin Naisten Hyvinvointikeskus Olennaiseen Maijalle. Oon myös käynyt Karolla samassa paikassa ja kumpaakin voin lämpimästi suositella!

Mulla tietty suurimpana hoidon kohteena tää jalan vaiva ja pyysin samalla Maijan tsekkaamaan Lukaa. Ei mulla mitään huolta ollut pojan suhteen, mutta Maija kun hoitaa myös vauvoja niin aattelin että tsekataanpa nyt pojankin tilanne ja nyt kun kovasti liikutaankin, ettei olisi mitään kireyksiä tms. Ei sillä, että poikahan liikkuu vallan hyvin ja oppii kaikkea tosi nopsaan, mutta kun samalla käynnillä hoitui ja poika oli jokatapauksessa mukana.

Ensin hoidettiin mua ja koska Luka oli mukana ja hereillä, niin päädyttiin heittämään jumppapatjaa ja vilttiä lattialle ja hoidettiin siinä mua. Lukahan hoisi Maijan kanssa mua, möngersi siinä mukana mun päällä, oli mussa tai Maijassa kiinni miltei koko ajan. Sitten kun mut oltiin hoidettu, enkä enää vain makoillut lattialla niin poitsua alkoi enemmän kiinnostamaan ympäristö. Mitä mun kropan tilanteeseen tulee, niin kuulemma yllättävänkin hyvä tilanne. Tiesin kyllä itsekin, että kropan kanssa on nyt alettu edistymään kun jalka ei kipeydy enää perus arjesta. Kuitenkin jalka vaatii edelleen extrahuomiointia eikä pelkkä venyttely yksin riitä. Takaketjun kireys oikealla puolella isommin on laajempana ongelmana ja se äityi tuonne oikeaan jalkapohjaan pahimmaksi oireeksi, syyt on kuitenkin koko takaketjussa. Myös itseasiassa oikean puolen pakaralihas on vasenta pienempi ja heikompi. Kinesioteippaukset sain taas jalkaan ja se onkin ollut yksi asia, mikä on selvästi auttanut tän jalan kanssa.

Lukaa Maija tsekkasi sitten mun jälkeen ja se kävikin nopeasti. Maija otti Lukan syliin ja kuljeskeli pojan kanssa. Luka viihtyi hyvin Maijan sylissä ja he kävivät vähän peilinkin edessä ihmettelemässä maailmaa. Siinä samalla Maija tunnusteli ja tutki ja totesi, että poitsu on ihan täydellinen, hih, senhän mä tiesinkin, mutta ei siis mitään kireyksiä tai muutakaan. Tosiaan en mitään tällaisia pelännytkään, mutta kun nyt samalla käynnillä tämäkin saatiin katsottua niin miksipä ei. Vauvoilla voi olla ihan synnytyksestäkin kireyksiä kropassa ja niitä kannattaa kyllä hoitaa, helpottavat kummasti vauvojenkin oloa, kuten meidän aikuistenkin.

Mähän puhkuin eilisen aamupäivän energiaa ja virtaa. Onneksi fyssärikäynti ei ollutkaan heti aamupäivästä, sillä käynnin jälkeen olin todella rentoutunut. Olin niin rentoutunut, että olin koko loppupäivän ihan väsähtänyt. Kropan hoito tällaisen vaikutuksen helposti tekee ja se on ihan hyvä asia. Jano oli myös kova koko loppupäivän ja vettä tuli tankattua reilusti, tämäkin ihan normaalia kropan käsittelyn jälkeen aina.

Mä kokoan joku toinen päivä tänne blogiin kaikki jutut, millä jalkaa oon nyt hoitanut ja huoltanut, mitkä jutut on edesauttaneet jalan kuntoutumista. Teiltäkin saanut paljon vinkkejä ja niin monilla tavoin panostettu tän jalan kuntoutumiseen sen surullisen lelun päälle astumisen jälkeen, jolloin tilanne otti takaharppauksen, että hyvä kun kaikkia niitä ehtii päivän aikana tehdä. Maija myös sanoi, että helposti tämä nytkin ottaa takapakkia, joten nyt vaan rauhassa ja maltilla edelleen. Vähänkin jos jalka lähtee jostain äitymään niin otetaan taas itse se askel takaisinpäin ja annetaan jalalle aikaa. Mä niin elättelen toiveita, että tää jalko olis huomattavasti paremmassa iskussa meen Kreetan matkalla, ees sen verran ettei se jarruttelis hirmuisesti meen menoja ja kulkuja, vaikka tuskin me nyt hirmuisesti siellä lähdetään pitkiä matkoja kuljeskelemaankaan. Olishan se ihana silti ollut ottaa aamureippailua rantakadulla, mutta nyt taidetaan ottaa aamurentoilua vaikka sitten siellä biitsillä, hih.

Lue myös!

Kantakalvontulehdus – Olisko aika sille pakkolevolle?

OK Treenit, nyt mennään hyvinvointi edellä

IG

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.