Lukan ruokalempparit kesä-heinäkuulta, jotka sopii koko perheelle!
Tiedän, että tätä postausta on odotettu ja tää on ollut tosi kauan työn alla tai oikeastaan odottamassa, että tartun siihen. Noh, parempi myöhään kun ei milloinkaan ja tässäpä muutamat meillä hyviksi havaitut reseptit kesä- ja heinäkuulta, jotka ainakin suurin osa maistuis ihan itsellekin, jos ei jopa maistunut. Jotain itsekehiteltyä ja jotain muilta poimittuja. Muilta poimitut tietty mainitsen reseptien kohdalla.
SNACK, AAMU- TAI ILTAPALA
Pidettiin yhdessä vaiheessa vähän taukoakin iltapuurosta kun se ei oikein maittanut. Nyt se taas maittaa. Aamuissa ollaan kokoajan pidetty puuro, mutta lisänä on ollut muutakin. Puuroa on syöty paljolti omin sormin tai yrittäen lusikalla… Enimmäkseen puuroa on tehty aamuisin kaurahiutaleista ja iltaisin riisihiutaleista, mutta myös mannapuuro on nyt testattu. Puurojen seassa on usein hedelmää tai hedelmäsosetta. Marjat tykätään syödä erikseen ja niin maistuu tuoreet kuin pakastekylmätkin marjat pojalle! Tuo testattu mannapuuro osoittautui herkuksi, mutta kovin suttaavaksi herkuksi. Mannapuuroa on tehty niin äidinmaitoon kuin kauramaitoonkin.
Sitten niitä muita ideoita niin ammuihin, iltoihin kuin välipaloihinkin….
PUUROPANNARI
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)
2 dl (kaura)puuroa
1 dl kauramaitoa
1 dl hedelmäsosetta
1 dl kaurajauhoja
2 kananmunaa
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi
Vuoraa puolikkaan uunipellin kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista pannaria uunissa 35 min.
SUPER VÄLIPALAPATUKAT
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)
Varoitus, jos käytät mustikkaa niin nämä suttaavat, mutta maittoivat todella hyvin meillä!
MAAPÄHKINÄVOIPANNARIT
Nämä tuli itse kehiteltyä rieskaohjeen kautta. Itse en oo voinut maistaa, koska olen pähkinälle allerginen, mutta ihanan pehmoisia tuli ja pojalle ainakin maittoi!
1 dl puuroa,
0,5 dl kauramaitoa
0,5 dl maapähkinävoita
1 muna
1,5 dl jauhoja, kauraa, riisiä ja venhnää sekaisin
Kaikki ainekset sekaisin ja jos haluaa oikein pehmoista niin vielä sauvasekoittimella surauttaen
Lusikalla nostella pellillenokareita
Paisto 250 asteessa 10 min
PST.
Meillä maistuu maapähkinä voi myös riisikakkujen kanssa,s moothiessa tai vaikkapa suoraan lusikasta!
SOME FOOD
TOMAATTISET JAUHELIHAVOHVELIT
Resepti löytyy Simppeli Sormiruokakeittiön sivuilta, vauvan tommaattiset jauhelihavohvelit
Nyt on ruokakuva mun lautasesta, Luka ei vielä syö kuitenkaan raejuustoa, maistui siis mullekin!
TOMAATTIPIIRAKKA
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)
Pohja
1 dl oliiviöljyä
2 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurafraichea
Täyte
2,5 dl kauraruokakermaa
1 dl kaurafraichea
3 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
pippuria
3 tomaattia
Valmista ensin pohja sekoittaen käsin kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kääräise palloksi kelmun siässn ja laita noin vartiksi jääkaappiin.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 10 min
Pohjan paistuessa vlmista täyte. Vatkaa munat rikki kulhossa ja sekoita joukkoon loput ainekset tomaatteja lukuunottamatta.
Viipaloi tomaatit, vauvan kohtaan voit pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja lisää tomaatit päälle
Paista uunissa n. 30 min
LOHIRIESKAT
Näin on meillä lohi uponnut parhaiten. Taas rieskoista kehitelty resepti!
0,5 dl lohta
1 kevätsipuli
1 dl soseutettua bataattia
1 kananmuna
1 dl kauramaitoa
rakuunaa
Kaikki ainekset sekaisin ja paisto 250 asteessa 10 min.
Taikina on löysähköä, mutta tulee hyviä ohkaisia ja kuitenkin kiinteitä rieskoja.
KASVIS-LINSSIPIHVIT
(Naperosta nautiskelijaksi -kirja)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
500 g bataattia
puolikas kesäkurpitsa
oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1,5 dl linssejä
3 dl vettä
pippuria
1 rkl lehtipersiljaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja + lisää kuorrutukseen
Hienonna sipulit. Pilko porkkanat, bataatti ja kesäkurpitsa.
Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää kurkuma ja pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.
Lisää huuhdellut linssit ja vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 min kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta pippurilla ja silputulla lehtipersiljalla.
Soseuta seos tehosekeoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kananmuna ja korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
Laita seos jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta sitä on helpompi käsitellä. Lisää tarvittaessa hieman korppujauhoja.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi
Muotoile seoksesta pihvejä, pyörittele ne korppujauhoissa ja laita uuninpellille leivinpaperin päälle- Sivele vielä pienellä määrällä oliiviöljyä ja paista uunissa n. 30 min.
TAHMARIISI
(Simppeliä sormiruokailua -kirja)
2 dl puuroriisiä
2,5 dl vettä
1 dl kookosmaitoa
Huuhtele puuroriisi kunnolla ja laita se vähintään 15 minuutiksi likoamaan väljään veteen.
Valuta vesi sitten pois ja laita puuroriisi ja 2,5 dl vettä mikronkestävään kulhoon. Kypsennä täydellä teholla 3 min kuvun alla. Sekoita
Jatka kypsennystä minuutti kerrallaan.
Kun riisi on kypsää, kaada sen joukkoon 1 dl kuumennettua kookosmaitoa ja anna imeytyä riisin joukkoon.
Itse tein riisistä pötkylöitä ja kestää mysö pakastuksen tällaisina pötköinä.
KANAPÖTKÖT
Maukas ja mehevä kanapötkö, kuulemma kaikkien vauvojen suosikki ja on maistunut meidänkin pojalle! Löytyy Simppeli sormiruokakeittiön sivuilta
MUITA ULTIMAATTISIA HERKKUJA
No smoothiet! Maapähkinävoi, hedelmät, tuoreet ja jäiset marjat, vesimelooni, mansikat, smoothiemehujää, kurkku, tomaatti, avokado
JA TIETENKIN
ÄIDINMAITO!
Se on se pääasiallinen ravinto kyllä selvästi meidän pojalla. Ruokaakin syödään se 4-5 kertaa päivässä, joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta nälkä tainnutetaan maidolla!
Tsekkaa myös toukokuun suosikkireseptit!
Vauvan ja koko perheen reseptejä, toukokuun parhaat palat
IG
Jee! Mä oon ainakin odottanut tätä postausta. ? Aion kokeilla kaikki järjestyksessä! ?
Jee, tosi kiva juttu! 🙂
Ihan loistavaa, että tämä postaus on nyt ilmestynyt ? Meilläkin aloitellaan hiljalleen itse syöntiä ja sormiruokailua, tästä saa niin hyviä ideoita!! Kiitos Outi! ?
Jes, hienoa!
Olkaapa hyvä vaan ja maukkaita ruokahetkiä 🙂