Hae
Outi Karita

Julki-imetys ja minä

Julki-imetys on aihe, mistä olen ajatellut rustailla ja mun ajatuksista sen suhteen ja miten ne on muokkaantuneet ja miten itse olen toiminut. Parasta aikaa muuten vietetään kansainvälistä imetysviikkoa, niin sikälikin julki-imetys on hyvä aihe nostaa esiin. Julki-imetys on ajoittain keskustelun aiheena ja usein aika kohahduttavastikin. Itsellä nyt kuitenkin ajatus kirjoittaa, siitä mitä itse olen ajatellut asiasta ja mitä ajattelen nyt sekä siitä, miten toimin. Mun ajatukset julki-imetyksestä ei ole loppujen lopuksi kauheasti muuttuneet, jonkin verran kyllä. Kuitenkin oma kokemus avaa ajattelua. Ei sitä lapsettomana vielä osaa ajatella niin selkeästi asiaa ja mulla ainakin ollut ajatuksia ja mietteitä, jotka ovat unholaan jääneet oman vauvan synnyttyä ja imetyksen alettua.

Julki-imetys

Aiemmin ajattelin, että imetyksen voisi mennä aina kyllä hoitamaan vähän sivummalle ja sitä voisi pumpata maitoa mukaan tuttipulloon, että siitäkin maitoa voisi antaa, niin ettei joka paikassa tarvisi alkaa imettämään eikä tarvisi kahvilassa tai ravintolassa miettiä sivuun siirtymistä imetystä varten vaan voisi pullosta ruokkia lapsen. Hommasin tuttipulloja etukäteen ja muistan pistäneeni hyvänä vinkkinä mieleen, että kahvilassakin voi pyytää lasiin kuumaa vettä, jossa voi hauteessa lämmittää pulloa. Tässä tavassa toimia ei ole mitään väärää, mutta mulla tämä ajatus ei ole käynyt pienessä mielessäkään enää lapsen saatua, taisi kadota mietteistä joskus loppuraskaudesta jo. Tämä ajatus kuitenkin syntyi siitä mulle aiemmin, että ajattelin, ettei se sitä nyt jokapaikassa olisi sopivaa alkaa imettämään ja tällaisen ajatuksen musta voi kitkeä pois!

Eri asia on, jos itse kokee julki-imettämisen kiusalliseksi eikä halua imettää muiden nähden, niin on ihan ok vetäytyä sivummaksi tai antaa pullosta maitoa. Oon miettinyt myös sitä, että se tunne voi tulla tiedostamattakin ulkopuolelta suuntautuvista ajatuksista, mutta se voi olla myös omaa häveliäisyyttä ja niitä omia rajoja, mitkä on täysin sallittuja. Kotiinkaan ei kannata sen takia jumiutua, ettei pysty tai halua julkisesti imettää, silloin voimiettiä muitamahdollisuuksia ruokkia lasta kulussa ollessaan. Olisi musta tärkeää tuoda sitä asennetta vahvemmaksi, mikä kitkisi sen ulkopuolisista syistä tulevan estollisuuden jamyös syyllistämisen äitien erilaisista ratkaisuista niin imetyksen kuin julki-imetyksenkin suhteen. Imetys on kuitenkin samalla todella henkilökohtaista ja hirmu luonnollista ja se maito on vauvan ruokaa. Hienoa, että on tullut siistejä ja viihtyisiä hoitohuoneita ja imetysnurkkauksia julkisiin tiloihin, näitä olen itsekin hyödyntänyt, koska on ne mukavampia kuin ostoskeskuksen käytävä. Kuitenkin kahvilassa ollessa jos nälkä yllättää en siirrykään sivummalle tai kaiva pulloa esiin, kuten olin joskus aiemmin ajatellut, että toimisin.

Julki-imetys
 

Tunnistan itsessäni tietyn häveliäisyyden imetyksen suhteen ja olen edelleen sitä mieltä, ettei sitä retostellen tarvi koko tissiä lyödä pöytään ja ihan kaikkien nähden. Tässä asiassa ajatukseni eivät ole muuttuneet. On tilanteita, joissa itse haluan vetäytyä sivummalle ja on tilanteita, joissa vetäydyn sivummalle, jotta poikani saa paremman syömisrauhan ja minä paremman imetysrauhan tai imetysasennon. Välillä huomaan arastelevani, nykyään yhä harvemmin, mutta alkuun useinkin, sitä julki-imetyksen aloittamista tai yleensäkin imetystä toisten seurassa. Varsinkin tätä arastelua oli juuri julkisilla paikoilla tai ihmisten parissa joilla ei ole lapsia.

En tosissaan halua, että tissini on kovin paljoa esillä imettäessä ja valitsen vaatteet usein sen mukaan tai jos vaatteet ei peitä tarpeeksi, niin harso tai huivi voi toimia myös apuna. Tosin toisilla näkyy rintavarustusta enemmän muutenkin kuin kellään imettävällä, että sinäänsä sitä rintaa ei imettäessäkään niin kovasti tarvisi peitellä. Mä en kuitenkaan oo tykännyt ikinä laittaa rintoja isosti esille niin sanotusti, en vain tykkää tissivakolookista, rantsulla ja biksuissa asia on eri, mutta noin niinkuin arki- ja juhlapukeutumisessa ei vain mun tyyliä. (Edit. En näe pahana tissivaon näkymistä ja kyllä sitä mullakin näkyy, oman pään sisällä on kuitenkin tietty raja rintojen näkyvyydestä kokonaisuutta ajatellen. Siinä ei ehkä ole punaista lankaa ja osaksi kyse on myös epävarmuudesta ja välillä kysäisen mieheltä, että onko tää vielä ok) En muutenkaan oo ihan sinut näiden raskauden ja imettämisen myötä kasvaneiden rintojeni kanssa, ei tarvis olla niin isot, heh. Tuskastuttavaa julki-imetys on ajoittain, kun pojalla on nälkä, mutta myös ympärillä on paljon kiinnostavaa. Silloin iskee usein se häveliäisyys kun pelkää että vilahtaa, kun poika hörpää tissiä ja kurkkaa toiseen suntaan vuorotellen. Tällöin sanonkin usein pojalle, että syös nyt, kun ei äiti halua kaikille esitellä rintojaan vaikka sä haluisitkin, heh.

(Edit. palataan vaikka tuohon tissivako/tissien näkyvyys asiaan toisessa postauksessa. Huonosti ja turhaan ilmaistu asia tässä postauksessa, jossa tarkoitus keskittyä julki-imetykseen)
Julki-imetys

Olen imettänyt kahvilassa
Olen imettänyt rannalla
Olen imettänyt puistossa
Olen ensimmäisen ja viimeisen kerran imettänyt ns. vessan eteisessä olevassa ”hoitohuoneessa”
Olen imettänyt viihtyisissäkin hoitohuoneissa
Olen imettänyt ostoskeksuksen käytävällä
Olen imettänyt häissä vähän rauhaisemmassa kohdassa, mutten piilossa
Olen imettänyt ravintolan pöydässä
….

Julki-imetys
Kuvat on muuten äitienpäivältä ja näihin kuviin kiteytyy niin paljon tunnetta mulla, aivan ihania otoksia ja tuon hetken tunteet tulvahtavat heti mieleen näitä kuvia katsoessa. Se onni ja rakkaus…

Lue myös

Mites se imetys?

Ajatuksia täysimetystaipaleestamme

Imetystarinoita Lukan kertomana

IG

@outikarita

31 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  ???

 2. Julia kirjoitti:

  Itse en kykene julki-imetykseen, jotenkin se asia ei vain kuulu muiden silmien alle. Kunnioitan rohkeuttasi enkä arvostele, mutta häissä tai ravintolan pöydässä ei mielestäni imetetä. Se on huomasvaisuutta muita kohtaan. Toisaalta vessassakin on ikävää, mutta silti mielummin valitsen sen. Hyvä että asiasta puhutaan. Ennen omaa lasta olin ehkä vielä jyrkemmin julki-imetystä vastaan, että siinä mielessä omat asenteet ovat pehmenneet ja onhan imetys täysin luonnollinen asia. Kovin ison lapsen julki-imetystä en oikein osaa katsoa hyvällä, en oikein tiedä miksi…

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos kun kommentoit ja avasit ajatuksiasi. Näistä on hyvä puhua ja itselleni heräsi ajatuksia… Eikä näihin tarvitse sen kummemmin osata vastata, saat pysyä näkemyksessäsi eli tarkoitukseni ei ole väitellä vaan tällaisia mietteitä itsellä 🙂
   Miksei häissä saisi imettää? Imetyksen voi tehdä kuitenkin melko huomaamattomasti siinä lasta sylissä pitäen niinkuin muutenkin välillä sylisssä pidetään, samoin ravintolassa. Itse ajattelen vaikkapa nyt häistä niin, että jos hääpari toivoo imetyksen tapahtuvan näkymättömästi niin imetykselle tulisi varata joku nurkkaus/paikka. Vessa ei mielestäni ole oikea paikka imetykselle enkä ikinä imettäisi vessassa itse. Mielestäni jo vessa joka tehty hoitohuoneeksi on ällö paikka imetykselle… Häissä tosiaan itse menin hieman sivummalle, jotta saatiin itsekin parempi rauha + olen myös sitä mieltä että siinä pöydässä missä oli paljon väkeä se ei olisi vain tuntunut itsestäkään hyvältä ja mielekkäältä ja se olisi voinut olla joidenkin mielestä kiusallista.
   Ravintolassa, ehkä riippuen paikasta ja seurasta? Me ollaan esim. oltu miehen kanssa ihan pancho villassa ja imetys tapahtui hyvin huomaamattomasti niinkuin sanoin, samoin kun lasta välillä muutenkin sylissä pitäen, siellä en kokenut sitä sopimattomaksi, en tiedä kokisinko jossain hienommassa raflassa. Lounasravintoloissa sama juttu…
   Itsestäni muistan myös sellaisen jutun ennen lasta, että kun joku alkoi imettämään niin en oikein tiennyt mihin katsoa, mutta ikinä en ajatellut että se imetys olisi ollut epäsopivaa… Kuitenkin mietin itse tällä hetkellä, että jos ajattelen että seurassa on ihmisiä jouden mielestä se voisi olla kiusallusta tai joiden edessä omasta mielestäni olisi kiusallusta, siirryn hieman sivummalle.
   Isomman lapsen imetys on itseäni aiemmin kummastuttanut, mutta enää ei niinkään. Se on kuitenki jonkin sortin tabu, joka aiheuttaa monissa hämmennystä ja oudoksuntaa, ehkä kun se ei ole niin kovin yleistä niin se aiheuttaa enemmän tällaista…

 3. Jenni kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus! Itselläni on nyt imetystaivalta takana 4 kk ja kyllä, olen julki-imettänyt. Mm. ravintolan terassilla, ostoskeskuksen penkillä, puistossa, työpaikkani kahvihuoneessa ja myös erillisessä hoitohuoneessa, joka olikin mukava ja siisti paikka imetykselle. Oon aikalailla samoilla linjoilla sun kanssa. Mielestäni imetys julkisilla paikoilla on ihan ok, kunhan ei tosiaan koko rintaa läväytä kaikkien nähtäville. Onneks nykyään on niin näppäriä imetyspaitoja, että niiden avulla imetys on mahdollista hoitaa melko huomaamattomasti, niinku lasta sylissä pitäen. Kerran jouduin imettää inva-/lastenhoitovessassa, koska muualla oli sen verran hälinää, ettei vauva keskittynyt syömään. Ja se vessassa imettäminen seisaaltaan oli kyllä ikävä kokemus, jotenki ällöttävä siinä vessanpöntön vieressä. Mutta pääasia toki oli että vauvalla oli syömisrauha. Kyse oli siis ostoskeskuksesta. Myös seura vaikuttaa siihen, koenko julki-imetyksen olevan ok. Jos musta tuntuu, että joko seurassa olevat tai minä itse koetaan tilanne kiusalliseksi, niin silloin yritän vetäytyä vähän sivummalle. Mun mielestä maito on kuitenkin vauvan ruokaa ja luonnollinen asia, joten miksi siitä pitäisi tehdä jotenkin piilossa pidettävä asia? Vauvalla on nälkä ajasta ja paikasta riippumatta ja silloin sitä ruokaa on annettava. Mutta jokainen toimii itselleen ja vauvalleen parhaalla tavalla ♥️

  • Outi Karita kirjoitti:

   Siellä on samanlaisia kokemuksia, tapoja ja ajatuksia ❤
   Tuon seurassa imettämisenkin ajattelen samoin, osasit sen hyvin tähän sanoittaa ja olisi ollut hyvä lisä omaankin tekstiin. ?
   Hoitohuoneet nykyään tehdään kyllä viihtyisiksi ja mukaviksi paikoiksi ja niissä mielellään imettääkin. Tuo vessa imetys on kyllä jotenkin ällöä ja itse imettänyt sellaisessa pikkukopperossa joka oli vessa/hoitohuone ja vaikka siinä oli ovi vessan ja pienen hoitotilan välillä niin se oli jotenkin inhapaikka. Mutta kuten sanoit, tärkeintä että vauva saa syömisrauhan kun on niitä vaiheita ettei se julki-imetys vain onnistu kun kaikki muu kiinnostaa nälästä huolimatta ?

 4. Sivustaseuraaja kirjoitti:

  Hyvin puhuttu julki-imetyksestä, allekirjoitan täysin! Samoissa tilanteissa olen itsekin imettänyt, häissä siirryin myös sivummalle, vaikka jälkikäteen jäin miettimään, että miksi vauvan pitää ruokailla eri pöydässä kuin muiden.. Ehkä se oli enemmän sitä, että itse en tuntenut oloani mukavaksi siinä juhlallisessa tilaisuudessa kaivaa tissiäni esiin vieraiden ihmisten kanssa samassa pöydässä. Tavallaan ristiriitaista, sillä Ikean ravintolassa olen monta kertaa imettänyt tuntemattomien katseiden alla. Tosin oma kokemukseni on, että eipä muita ihmisiä se juuri kiinnosta – ja hyvä niin! Josko julki-imetys saataisiinkin luontevaksi osaksi ”katukuvaa”, niin ettei siitä tarvitsisi edes erikseen keskustella.
  Pakko kyllä kaikella rakkaudella sanoa, että ainakin Instan perusteella on vaikeaa uskoa tuota ”en pidä tissivakolookista”.. Itselläkin on isot bosat, mutta vaatevalinnoilla voi tehdä paljon.. Tarkoitan nyt vaikka häiden mekkoasi tai Samppalinnareissun asuvalintaa. Arkitopeista ja instan kuvakulmista puhumattakaan! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kukin pukeutuu just sillai kun itsestä tuntuu hyvältä ja tissit esiin jos sellaisia vaatteita tykkää käyttää! Lähinnä vaan minusta tässä tapauksessa sun some ja tän postauksen puheet aiheen osalta on vähän ristiriidassa. Ihan vaan havaintona, ei loukkaamistarkoituksessa!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hyvin samoin sielläkin ajatellaan. Imetyksen ajattelen juuri niin luonnolliseksi, etten osaa oikein kyseenalaistakaan sitä. Tätä ajatusmallia vain eteenpäin ?
   Tuo tissivakojuttu oli sinäänsä turha lisä postaukseen, enkä sitä avannutkaan kauheasti. En pidä pahana tissivaon näkymistä ja totta, itselläkin se välillä näkyy, kotivaatteissa useinkin. Kuitenkaan en ole täysin sinut kasvaneen varustuksen kanssa ja monissa vanhoissa vaatteissa käy juuri niin että sitä vakoa näkyy ja välillä kysäisenkin mieheltäni, että onkohan tää nyt sopiva ja yleensä hänen mielestään on ? Joistakin vaatteista oon jo enne Lukaa omellut v-kaulusta enempi kiinni ja tuo häämekko kulki vähän rajoilla. Jonkun verran siis siedän sitä itsellänikin ja ehkä tuo oli hieman kömpelösti ilmaistu. Ajatus ollut itseasiassa postata tästä imetysrintojen kanssa sinuiksi tulemisesta.
   Tietty instastooria kuvatessa en kotona pukeudu kuvaamista varten ja päällä on usein ”antava” imetystoppi ja välillä kuvaan jopa uusiksi pätkiä kun katson, että nyt on liian framilla. Aina en kuitenkaan jaksa nipottaa, koska en tosiaan pidä sitä silti pahana, en vain ole täysin sinut sen kanssa…. Ei ehkä punaista lankaa ?

 5. Jepajeee kirjoitti:

  Et tykkää tissivakopaidoista, mutta päälläsi on JATKUVASTI vaatteita joissa korostuu rintasi. Ystäväsi häissäkin ylläsi ei todellakaan ollut mekko jossa olisit peitellyt rintojasi, vaan päinvastoin. Tässä kirjoituksessasi yrität nyt esittää jotain aivan muuta kuin mitä todellisuudessa olet.
  Ethän pysty instavideoitakaan kuvaamaan ilman jatkuvaa rintojen näyttämistä, jännä että siihen monet muut pystyvät joilla on isommat rinnat kuin sinulla. Itseäsi haluat esitellä ja se paistaa kauas.
  Ja mitä imettämiseen tulee.. Häissä ei todellakaan ole ok alkaa imettämään tai ravintolassa. Jos on pakko, harso päälle. Koen hyvin minäminä-henkisiksi ihmiset jotka tekevät imettämisestä julkista ilman harsoa.
  Summa summarum, ei nyt oikein natsaa tämä postaus sen kanssa miten oikeasti itse toimit.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Nimenomaan kuvaan instavideoita esitelläkseni itseäni ja tissejäni. Hyvin olet viihtynyt ilmeisesti someni parissa analyysisi perusteella ?
   Itse en edes osannut kyseenalaistaa imetystä häissä, tarviihan lapsenkin syödä. Kuitenkin tässäkin asiassa ihmisillä on mielipide eroja, kuten ihmisillä on myös eroja keskustelutaidoissa ja luetun ymmärtämisessä ?
   Hyvää päivänjatkoa ❤

 6. Maria kirjoitti:

  En ole ikinä ollut julki-imettämistä vastaan, eikä minua ole imettävät äidit koskaan häirinnyt. Silti mietin haluanko itse tehdä sitä. Kun vauva oli 1kk, tuli tilanne, että olin syömässä miehen jalkapallojoukkueen kanssa urheilubaarissa ja tietysti vauvalle tuli nälkä. Sen jälkeen kun oli pubissa imettänyt ja huomannut, että suurin osa ei edes tainnut huomata mitä tapahtui ja ne jotka huomasi, ei kiinnittänyt asiaan mitää huomiota, on julki-imetys ollut ns. Helppoa.
  Toisaalta nyt kun lapsi on yli vuoden , en enää julki-imetä. Nyt kokisin sen vähän hassuksi, sillä lapsi syö kuitenkin muuta ruokaa jos on nälkä. Imetys on vain läheisyyttä, eikä julkinen paikka ole välttämättä siihen hommaan paras.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiva kun jaoit kokemuksesi!
   Ihan ymmärrettävää musta on, että kaikki ei ole sinut imettämisen kanssa tai ei halua itse imettää julkisesti vaikka sen hyväksyisivät, kaikilla meillä on omat rajat ja estot, joita vpi tietty myös työstää.
   Toisaalta hyväkin, että sait hyvin alkuun jo tuollaisen kokemuksen, jonka jälkeen asia ei enää mietityttänyt ?
   Kiinteiden ruokien myötä kyllä helpottaa kun lapselle ainakin välillä kelpaa myös muu ruoka. Tällä hetkellä kunnon nälkään meillä ei kelpaa kuin maito, mutta meillä se onkin vielä se pääasiallinen ravinnonlähde ?

 7. Sapa kirjoitti:

  Ai ettien että jaksaa ihmetyttää ja naurattaa eräiden ihmisten kommentit sun postaukseen ?? Voivoi kyllä täytyy omassa elämässä olla jotain vinossa ja pahasti.
  Kiva postaus Outi! 🙂

 8. Hanni kirjoitti:

  Fiksuja ajatuksia aiheesta. Mulla on neljä lasta ja jokaisen kohdalla olen vähän enemmän ymmärränyt, että lapsen imettäminen on salittua oikeastaan missä vaan. Tissejä ei tarvitse siinä tilanteessa esitellä, mutta itse en siitä kyllä häiriinny.
  Juuri viikonloppuna imetin vajaa kaksivuotiasta Särkänniemessä ja veikkaan, että ei ohikulkijat tienneet mitään. Lapsi rötkötti sylissä, niin kuin muutenkin väsynyt pikkuinen tekee. 🙂
  Ihania imetyshetkiä!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos ❤
   Tuo varmasti on totta, että jokaisen lapsen myötä imetyksestä tulee entistä rennompaa ja luontevampaa. Tätä olen monilta kuullut ?
   Ihana kun jaoit kokemuksesi ja niinhän se on, että usein imetys voi olla hyvinkin huomaamatonta ?
   Samoin sinne, ihania imetyshetkiä ❤

 9. Jepa kirjoitti:

  Ihmetyttää taas joidenkin kommentointi, hoh hoijaa!
  Miksei häissä tai ravintolassa saisi imettää? Itse menin häissä syrjään imettämään ja ravintolassa olen pöydän ääressä imettänyt. Täytyyhän vauvankin saada syödä.
  Harmillisesti jouduin lopettamaan imetystaipaleeni antibioottikuurin vuoksi pojan ollessa 11,5kk. Niin ikävä imetystä!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Mä en oo kans osannut ees kyseenalaistaa imetystä näissä tilanteissa. Olin ihan hämmentynyt kun ensi kerran kuulin tästä, ettei häissä olisi sopivaa imettää. Ei ollut tullut edes mieleen miettiä koko asiaa. Joissain tilanteissa voi tosiaan mennä vähän sivumpaan, itsekin menin häissä, mutta jos nyt ravintolassakin on, niin on se vähän kurjakin lähteä vauvan kanssa pois muiden seurasta, jos toinen syö vaikka pidempäänkin sitä rintaa ja toisaalta nopeaa pikahörppyä kukaan ei edes ehdi huomaamaan 😀
   Harmi, että teillä on tuo katkennut, jos olisit tykännyt jatkaa, mutta pitkän imetystaipaleen kuitenkin sait <3

 10. Emmi kirjoitti:

  Minä olen imettänyt kyllä varsinkin tätä kolmatta ihan milloin ja missä vain. Kolmen vilkkaan pojan äitinä en paljon jaksa uhrata ajatuksia sille mitä joku mielensäpahoittaja ajattelee mun tissin vilahtamisesta. Lapsi syö silloin, kun syö ja that’s it. ?

  • Jepaa kirjoitti:

   Aivan, joillakin on perus käytöstavat ja muiden huomioiminen täysin kateissa. Tästä siitä hyvä esimerkki.
   Olette kuin tupakoitsijoita jotka eivät voi ymmärtää savuttomia joita haittaa tupakansavu tai sen haju, tästäkin on aina kauhea sota ja ne jotka eivät polta, leimataan nipottajiksi.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Just hyvä asenne Emmi! ❤

  • Outi Karita kirjoitti:

   Jepaa, jep jep, tupakanpoltto ja lapsen ruokailuhan on täysin verrattavissa. Todella ontuva vertaus/trollaus ?

 11. Maria kirjoitti:

  Ihana teksti ja itsellä ihan samoja ajatuksia! ? Alkuun julki-imetys jännitti mut sitten kun huomasi ettei ketään kiinnosta niin tuli rento olo ja on tullut imetettyä jos jonkinlaisessa paikassa missä vauvalla nälkä sattuu nyt olemaan mutta veikkaan että harva sitä on edes huomannut ? Lapsi täytti juuri vuoden ja edelleen imetys jatkuu enkä jännitä vanhemmankaan lapsen julki-imetystä! 🙂 Itsellä myös oma rintavarustus kasvoi huomattavasti imetyksen myötä ja vieläkään en ole ihan sinut näiden kanssa joten ymmärrän täysin ”tissiongelman” ? ihanaa imetystaipaleen jatkoa! ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juuri noin kävi itsellekin, alkuun jännitti, mutta jännitys kaikkosi hyvien kokemusten myötä ?
   Ihania imetyshetkiä sinnekin ?

 12. Victoria kirjoitti:

  Joku tosissaan vertasi täällä imetystä tupakointiin, ei jumalauta oikeasti.

 13. M kirjoitti:

  Taas ollaan kovin samoilla linjoilla! ?
  En oikein edes muista, mikä mielipide mulla on ollut ennen lapsia asiasta mutta kahden lapsen jälkeen näen (julki)imetyksen asiana, jota voi ja pitää pystyä ( ilman ulkopuolisia paineita) tekemään missä vaan.
  Mä ehkä arastelin aluksi julki-imetystä juurikin sen liikaa vilauttamisen pelossa. Pienen vauvan oli vaikea saada heti kunnon imuotetta. Jouduttiin hakemaan ja veivaamaan. Myöhemmin ja varsinkin toisen lapsen kohdalla olen kyllä imettänyt missä vaan. Julkisilla paikoilla tai tilaisuuksissa ollaan vetäydytty syrjemmälle. Kotona olen ” heittänyt tissin tiskiin” jos paikalla on ollut naispuoleisia vieraita. Miesten ( oli ne sitten kuinka läheisiä, omaa miestä ei lasketa!) läsnä ollessa olen koittanut vähän peitellä.
  Kirjoitit hyvin siitä, että ” tissiä ei tarvitse kokonaan lyödä tiskiin” vaan imettää voi myös huomaamattomammin.
  Ja voi pyhä Sylvi näitä joitakin kommentteja! ?

 14. Julia kirjoitti:

  Miksi joku haluaisi ”lyödä tissin tiskiin”? Vähintä mitä voi tehdä on peitellä ja hoitaa asia mahdollisimman huomaamattomasti. Miksi kukaan haluaisi muiden näkevän rintojaan? Oli kuinka luonnollista tahansa niin kyllä jonkinlainen itsekunnioitus ja yksityisyys on oltava.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Eikös tässä juuri niin kirjoitettu, että tissiä ei tarvi lyödä kokonaan tiskiin vaan imettää voi huomaamattomastikin.
   En ymmärrä nyt kommenttiasi, luitko tekstini?

 15. Nina kirjoitti:

  Kauan olet suunnitellut imettäväsi? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.