Hae
Outi Karita

Kurkistus päiväkirjaani 9 kuukauden kohdalla

Viime viikonloppuna kun Luka täytti 9 kuukautta niin tää äippä kyllä heitti vähän tunteelliseksikin ja paljon muisteli juttuja….

Muistellaan varsinaista vauvavuotta sitten kun tää vauvavuosi on ohi, mutta hei, enää 3 kuukautta meillä on vauva! Toinen juttu, mitä on ollut ajatus muistella enempi on raskausaika ja pian alkamassakin postaussarja raskauden eri kolmanniksista synnytykseen asti. Palataan näihin juttuihin kuitenkin myöhemmin! Nyt pääsette mun ajatuksiini, joita oon kirjoitelut omaan pinkkiin muistojeni päiväkirjaan, kiitollisuuden vuosi päivyriini.


 

”9 kuukautta kasvoit mahassani ja nyt toiset 9 kuukautta tässä ihan lähellämme.  Olit konkreettisesti ne ensimmäiset 9 kuukautta osa minua, eikä tuo symbioosi yhteen synnytykseen lopu. Olen hirmu tärkeä sinulle ja niin sinä minullekin. Riku sai tuntea sinut alkuun hentoina liikkeinä masuni läpi ja heti synnyttyäsi pian jo ihollaan, paitansa sisällä. Meistä tuli sinulle tärkeintä  koko maailmassa ja niin sinustakin meille! Olet rakkainta minulle tässä koko maailmassa, olet kaikkeni ja ainakin hetken, olen myös sinun kaikkesi.”

”Olet opettanut meille jo niin paljon uttaa elämästä ja maailmasta. Miten osaammekaan opettaa sinulle kaiken tärkeän; itsesi ja toisten arvostamisen, ymmärtämisen, hyväksymisen, avarakatseisuuden…. Olla juuri sinä, sellainen kuin olet, esittämättä muuta. Opit jatkuvasti maailmasta, elämästä ja itsestäsi uutta ja me autamme ja tuemme sinua siinä. Saat itse luoda uskomuksesi, ajatuksesi ja arvosi, mutta me olemme vanhempinasi suurina vaikuttajina elämäsi suuntaan ja arvojesi ja ajatustesi rakentumisessa. Se on suuri vastuu…”

”Olet niin ihanan utelias tutkija ja samalla jännität uusia juttuja. Olet rohkea ja touhukas ja samalla tiedät saavasi turvan äidin ja isin luota kun liikaa jännittää. Tiedäthän sen vielä isompanakin. Me ollaan aina sinua varten! Me ollaan sinun pysyvä turvasatamasi, mihin tahansa purjehditkaan! Ja vaikka sinulla jonakin päivänä on omakin koti, on myös meidän kotimme aina myös sinun kotisi.”

Lue myös

9 kuukauden iässä (Lukan kuulumisia)

Ps. Blogin sivubannerista tai kännykällä luettaessa postausten jälkeen skrollaamalla löydät suosituimmat postaukset ja heti niiden jälkeen blogiarkistot, joista voi selailla vanhoja postauksia kätevästi, vaikka niitä Lukan syntymän aikaisia (2017 marras-joulukuulta) tai raskaudenaikaisia…

IG

@outikarita

2 kommenttia

  1. Tinde kirjoitti:

    Voi apua itku tuli! Ihana!! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.