Hae
Outi Karita

9 kuukauden iässä

Heippa!

Mä oon tänään 9 kuukauden ikäinen ja äiti on heittäytynyt tunteelliseksi, höpisee jotain, että ensin oli 9 kuukautta masussa ja nyt on kulunut taas jo 9 kuukautta siitä kun mä päätin muuttaa sieltä masusta pois. Noh, äiti voi tunteilla tänne blogiinsa joku muu päivä, nyt on mun vuoro höpistä! Tässä on taas kuukauden aikana tapahtunut ja vaikka mitä!


 

On tää maailma kyllä ihmeellinen paikka ja täällä riittää tutkittavaa, välillä vähän pistää jännittäen ja kun jännittää ihan liikaa, niin onneks äiti ja isi on turvana, niiden kans voi myös tutustua semmosiin hirmu jännittäviin asioihin, kuten nyt vaikka uima-altaaseen kotiterassilla. Semmonenkin meille on ilmestynyt nimittäin ja lopulta kun siihen uskaltauduin, niin olikin tosi kivaa äidin kanssa siinä pulikoida, tänään voitas mennä vaiks uusiks! Kattokaas vaikka äidin instasta kuva!

Mä tykkään ihan hirmusesti vedestä ja siinä on kiva pulikoida. En mä osaa kertoa, mikä mua tossa altaassa jännitti, se oli vähänihmeellisen näkönen. Ei mua tääl kotona sisäl jännitä suihku, amme tai lavuaari, kaikki kelpaa kun on vettä! Äiti luuli, että mä jännittäisin yyterissä merivettä, mut mä päätin näyttää, että kyllä mä uskallan! Siellä olikin kiva kontata vedessä! Siitäkin on kova äidin instassa. Äiti ja isi sanoo, että mä oonkin aika vesipeto! Taas uus lempinimi. Äiti sanoo mua myös paljon höpönautiksi kun me hassutellaan yhdessä. Paljon mua kyllä hymyilyttää ja naurattaa, elämä on aikas kivaa!


 

Mä oon alkanut juttelee paljon päristellen ja sillee sormilla huulia lerputtaen tai heilutellen. Äiti ja isi juttelee sillai mun kanssa välillä. Oon mä yrittänyt vähän sanojakin tavailla ja melkein oon osannut sen ”äiti” sanankin jo. Mä tykkään hirmusesti musiikista ja siitä kun mulle lauletaan, sillai on kiva leikkiä! Myös semmonen tööt-töt leikki on kiva, kun äiti laittaa sormen mun nenälle ja kuuluu tööt, sama ääni kuuluu äidin nenästä. Sitä ääntä mä kerran jo matkeinkin, ”tööt-tööt-tööt”.

Leluista parhaita on purkit ja niistä tehdyn tornin kaataminen, laulava kirja, traktori, rumpupalikat, kengät, juomapullot, puhelimet, säätimet ja johdot! Äidin mielest nuo kaikki ei oo leluja, mut on ne mulle! Leikkimatostakin oon taas innostunut kun siinä voi tehdä kaikennäköistä myös seisten ja siinä onkin taas paljon tutkittavaa. Sit mua kiinnostaa tiskikone, jääkaappi ja pyykkikone ihan hirmuisesti. Kaikkia pöytiä on kiva taputella ja paukutella tavaroita, mut mä oon oppinut taputtaa käsiänikin kun innostun.Mä oon oppinut kävelemään taaperokärryn kanssa, vähän hienoo kun voi liikkua niinkun isotkin! Oon tosi innoissani siitä! Jonkun aikaa oon kävellyt sohvanreunaa pitkin, mut nyt kun hoksas ton kärryn niin johan mennään! Oon myös alkanut harjottelee seisomaan nousua ja seisomista ilman tukea ja oon aikas hyvä jo! Helpompi on nousta seisoo kun pitää jostain kiinni, mut oon mä päässyt ylös ihan ilman tukeakin ja sit tuesta voi kyl irrottaakin, pysyn mä sillaikin pystyssä ja osaan mennä istumaan! aika harvoin enää kupsahtelen.

Ei mua hirmusesti oo kesäkuuma haitannut, nautitaan perheen kanssa kuumasta! Juodaan vaan vähän enempija puetaan vähempi. Mä oon oppinut menee nyhtää äidin paitaa kun haluun maitoo ja oon mä vettäkin nyt juonut vähän enempi. Mä sain semmosen hienon pillimukinkin, josta on hyvä juoda itte! Kaikki ruoka on kyl hyvää, mut aina ei maita just sillon kun mulle laitetaan ruokaa ja nyt kun on taas hammas tulossa niin ei oo ain niin kiva syödä kun ne ikenet kutiaa ja välil sattuukin kun joku osuu niihin. Eniten tuo hampaan tulo häirittee mua öisin silti. Päiväl on niin paljon puuhasteltavaa ja tutkittavaa, ettei ehdi häirittee niin kovasti, kuten kuvista huomaatte.


Tämmösiä mulle kuuluu! Mitäs teille?

Ja hei, saa kysyy mult jotain jos haluutte, voin sit vastailla vielä!
Jos tulee paljon kysymyksii niin voidaan taas tehd äidin kans vastauspostauskin!

Lue myös

Mä oon jo 8 kuukauden ikäinen!

Ilta- / nukkumaanmenorutiinit vauvan kanssa

IG

@outikarita

2 kommenttia

  1. Saana kirjoitti:

    Söpö kaveri! Mikä on sun lempi ruoka? ?

  2. Annie kirjoitti:

    Jotenkin niin ihana kirjoitustyyli näissä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.