Hae
Outi Karita

Vastaukset kysymyksiinne!

Viime viikonloppuna sai instassa heitellä mulle kysymyksiä, joihin lupasin täällä blogissa vastailla. Nyt olis niiden vastausten aika sitten. Kuvatkin on muuten viime viikonlopulta kun oltiin Turussa Samppalinnan kesäteatterilla.


”Meinaatko jäädä hoitovapaalle vai meetkö takasin töihin?”
Jään ainakin vuodeksi hoitovapaalle 🙂
”Vaikuttaako kenties ammattisi siihen, että haluat olla pitkään kotona eli että hoidat mieluummin omaa kuin muiden lapsia?”

Voihan sekin vaikuttaa. tietty en osaa sanoa, mitä ajattelisin jos olisin muualla töissä. Olisihan se vähän hassua viedä lpasi hoitoon omaan työpaikkaansa, nimittäin oon meidän lähipäiväkodissa töissä 😀 Onhan mulla tietty työnkin kautta muovautunut oma ajatus lapsen hoidosta/kotona olosta.

”Olet itse päiväkodissa töissä, mutta haluat olla pitkään kotona lapsen kanssa. Kiinnostaisi kuulla, että oletko sitä mieltä, että pienen esim. alle 3-vuotiaan paikka on kotona vai onko kotona olo enemmän omasta halusta kiinni?”

Tähän ei voi antaa oikein yksoikeeta vastausta, kun lapsia on niin monenlaisia kuten perheitäkin. Kaikilla ei ole mahdollisuuttakaan olla kotona, vaikka saattaisivat haluta ja toiset kaipaavatkin nopeammin töihin. Jos ajatellaan vain ja ainoastaan nyt lapsen näkökulmasta niin itse ajattelen, että lapsi ei tarvi välttämättä päiväkotia pienenä. Virikkeitä ja sosiaalisia suhteita voi saada muualtakin, mutta mikä on sitten kunkin perheen juttu.  Kyllä ne vasta eskariinkin tulevat lapset pärjäävät elämässä, samoin pärjäävät aikaisin päiväkotiuran aloittaneet, joten kummastakaan ei kannata ottaa paineita tai syyllistyä. Nämä yksin eivät vaikuta lapsen kehitykseen. Näin tiiviisti vastattuna.Aihe on kyllä hyvä ja mielenkiintoinen ja tästä voisi rustata ihan oman postauksensa!


”Miten sun mies suhtautuu kun päivität niin paljon sun ja teidän elämää instaan ja kun kuvaat häntäkin? Onko siitä ollut kränää ikinä?”

Tätä kysymystä hieman tiivistin. Mun miehelle on ihan okei mun somettaminen, hän käsittää että tää on mun harrastus ja samalla pieni sivutyö, jota yritän kasvattaa turvaamaan hoitovapaallekin jäämistä. Yhdessä ollaan sovittu perheen suhteen juttujen ja kuvien jakamisesta, kränää ei ole ollut, mutta pientä linjaeroa, josta kuitenkin päästy yhteisymmärrykseen.

Joskus saattaa näyttää ulkopuoelelle, että kuvaan paljon ja kokoajan, mutta se ei ihan ole niinkään vaikka aktiivinen somettaja olenkin. Suurimman osan kuvaamisesta hoidan ollessani itsekseni, pojan leikkiessä tai nukkuessa. Kun ollaan yhdessä jossain niin saatan ottaa jokusen videopätkän sen häiritsemättä kuitenkaan yhdessä oloa ja enin aika käytetään ilman kännykkää kädessä. Heh, mä jopa taidan olla se, joka kotona useammin joutuu huomauttamaan toiselle, että katse pois sieltä luurista vaikka mies ei someta, niin se on sitten taas uutiskoukussa.

Mä oon aina ollut kova kuvaamaan ja kuvaisin siis yhtälailla ilman somea, mullahan on jo nuorena ollut aina mukana vanha kunnon filminauhakamera 😀
Ja somettamisesta tulossa varmaan oma postauksensa lähiaikoina 🙂


”Minne haluaisit matkustaa?”
Voi vaikka minne! Yksi ihan unelmakohteeni olisi Uusi-Seelanti ja se on varmasti sellainen pitkän ajan haave…
”Mitä haaveita sulla on?”

Ihana kysymys ja tuossa yllä jo yksi tulikin. Tästä voisi tehdä oman postauksnesakin, jossa näitä vois enempi avata, mutta listataan tähän nyt vaikka kolme erilaista haavetta jo tuon matkahaaveen lisäksi.
Pitkä kotiäitiys, moottoripyörä, hyvinvointivalmentajan työt.


”Mitä blogeja luet?”

Nyt on ollut aika vähällä blogien lukeminen itseasiassa, mutta kun luen niin selailen usein FF:n etusivulta mielenkiintoisia otsikoita ja useimmiten eksyn mm. Umpun ja Monnan blogeihin, mutta luen monia monia muitekin blogeja täältä. FF:n ulkopuolelta lueskelen ajoittain mm. Mona´s Daily Style ja Arkeen kätketty aarre -blogeja. Nyt kun oon taas pitkähkön tauon jälkeen alkanut lueskelemaan blogeja niin vosin lemppareista tehdä oman postauksen, sillä niitä on muitakin kun vaan taas saan lukuvaihteen päälle 🙂

”Ketkä on sun lemppari storynpäivittäjät instassa?”
@marissaleh @monnapursiainen @tuukkapursiainen @petra_arkeenkatkettyaarre @fitfatmatiina @tapsaofficial @umppu
En hakenut teille nyt linkkejä, mutta nimimerkit on nuo yllä olevat, joilla löytyy 🙂

Kiitos kysymyksistä, saa esittää jatkokysymyksiä, uusia kysmyksiä, postaustoiveita ja keskustella 
Itsellä ainakin heräs postausideoita taas, koskahan vaan ehtisin kaikki ideani rustaamaan, hih!

Seuraa instassa: @outikarita

3 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Kysymyksiä: lempiruoka? Miten teillä kotityöt jakautuu? Voisiko joskus blogissasi olla arvonta? Vauvavuoden parhaat palat? ?

 2. Anna kirjoitti:

  Miten aiot hoitovapaan aikana hoitaa blogista saadut tulot? Ymmärtääkseni sunnuntaityötä ei lasketa tuloihin, mutta muina päivinä tehdyt työt vähentävät hoitovapaalta maksettavan tuen määrää. Teet blogin kanssa töitä kuitenkin varmaan myös muina päivinä kuin sunnuntaina? Asia on itselleni ajankohtainen enkä oikein tiedä miten sen kanssa pitäisi toimia. Kiitos avusta!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hoitovapaallahan saa tienata ihan joka päivä sen vaikuttamatta tuloihin ja sitä odottaen, että helpottuu työn teko. Vanhempainvapaa ons itten eri asia. Silloin työt pitää hoitaa pyhäpäivinä tai muutoin vaikuttaa tukiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.