Hae
Outi Karita

Paluu Italiaan….

Paluu Italiaan muistoissa, mutta joskus vielä ihan oikeastikin. Viime kesänä toteutettu Italian unelmamatka Rikun kanssa oli juurikin sitä, unelmamatka. Noihin paikkoihin voisin mennä uudelleenkin, mutta kaikenkaikkiaan Italia on ihana ja lähellä sydäntä, ehkä siksikin että se oli myös isäni matkailuintohimon kohde. Jaoin tuossa jo instassakin näitä matkamuistoja, mutta jaetaan ne nyt vielä tännekin! Viime eksänä kohteista postauskirjoitukset jäi Venetsiaan, niin kelataan nyt kaikki kohteet pikana läpi! Mä en kyllästy näihin kuviin ja niitä olisi vaikka kuinka, nyt kuitenkaan ei tule kuva hyökkäystä vaan muutamat kollaasit. Toki voin tehdä kuvahyökkäyksiäkin näistä kohteista jos haluatte (?) 😉


 

Venetsia

”Niin kaunis kaupunki, eikä vielä kesäkuussa mitenkään mahdottoman paljon turisteja, ei pahaa hajua vaan ihanaa meri-ilmaa, hyvää ruokaa, paljon nähtävää ja romantisointia. Haikea olo oli lähteä, täällä olisi viihtynyt kauemminkin pikkukujille eksyen.”

Me lennettiin Venetsiaan ja lentokentältä vuokra-auto alle, jolla lähdettiin huristelemaan läheiseen pikkukaupunkiin, jossa viihdyttiin sitten kaksi yötä. Ensimmäisenä matkapäivänä otettiin autolla suunta pienelle Chioggiasaarelle Venetsian viereen, jossa vietettiin päivää ja iltaa. Tokaksi päiväksi suunnattiin sitten Venetsiaan jo aamusta ja oltiin siellä iltaan asti. Tuli käveltyä oikeastaan Venetsia läpi, kun mennessä päätettiin ottaa jalan suunta Venetsian nähtävyys kohteisiin, joihin oli tovi kävelymatkaa. Nähtiin siinä samalla hyvin paikallista eloa ja oloa Venetsiassa ja lopulta päädyttiin koluamaan Markuksen tori ja kirkko läpi nähtävyyksistä. Käytiin gondoliajelulla, jolla toki on hintaa, mutta suosittelen. Ajeluita oli kolmen hintaisia/kolmen pituisia ja otettiin se keskihintainen. Noilla gondoliajeluilla näkee Venetsian kuitenkin täysin eri perspektiivistä ja on se hieno kokemus muutoinkin! Sanoisin, että jos Venetsiassa käy niin en jättäisi välistä, kuitenkin jos tulee usemman kerran käytyä Venetsiassa niin ei se nyt sellainen juttu ole, että tarvisi joka kerta mennä, mutta kerran koettava ehdottomasti!

Paluu Italiaan
Paluu Italiaan

Firenze

”Kuuma ja kultturelli Firenze, jossa voisi kuluttaa enempikin aikaa museoissa, mutta me keskityttiin suurilta osin ulkoilmaan. Upea kaupunkihan tämäkin oli ja saatan joskus eksyä uudelleenkin, mutta ei jäänyt varsinaisesti haikeutta palata uudelleen.”

Firenzen läheisessä kaupungissa Fiorentinossa vietettiin 2 yötä ja ehdittiin tekemään Firenzeen kolmena päivänä visiitit! Fiorentinoon saapumispäivänä otettiin autolla suunta Firenzeen, mutta se oli virhe. Motari teki pitkän lenkin ja maksoi, samoin pysäköinti Firenzessä maksoi! Halvemmaksi, helpommaksi ja nopeammiksi tavaksi mennä Firenzeen tuli seuraavina päivinä tehdyt junamatkat, jotka maksoi muistaakseni ihan muutaman euron/pää.

”Firenze/San Niccolo, ihana Firenzen kaupunginosa. Kyllä näiden näkymien ja Daavidin takia kannatti kivuta ylös, vaikka koville ottikin. Illan päätteeksi kannatti luottaa matkaopaskirjasen ravintolavinkkiin, La Beppa Fioraiassa aivan loistavaa pizzaa ja parasta artisokkaa, jota olen koskaan syönyt. Edullinen, iso ja ilmeisen suosittu ravintola, onneksi saatiin pöytä.”

Paluu Italiaan

”Turistipäivä”, tänään matkattiin junalla Firenzeen ja käytiin mm. Hard rock cafessa, Duomossa ja Galileo museossa. Kuuma ja vähän turhan pitkäpäivä näillä viikoilla näissä lämmöissä vaikka rennosti päivää vietettiinkin, olisi vaan tarvinnut päästä päivähuilille välillä.”

Paluu Italiaan

”Rento ja kuuma (+ 40) päivä maustettuna mm. hyvällä gelatolla, josta ei saa tarpeekseen, maukkaalla ruualla ja kauniilla viulumusiikilla. Goodbye Firenze, huomenna uusi kaupunki.”

Paluu Italiaan

Verona 

”Veronaan rakastuin! Oltiin oikeastaan Gardalla, mutta tehtiin sieltä yhden päivän omatoimiretki rosoisen kauniiseen Veronaan. Tänneehdottomasti uudellee, viettämään vaikka viikonloppua joskus!”

”Rosoinen kauneus ja rauhallinen sekä tiivis tunnelma sai mut tuntemaan tän kaupungin omakseni. Romeon ja Julian rakkaustarina näkyi Veronassa ja käytiinhän me Julian parvekketta ja patsasta katsomassa, heh. Verona pääsi mun Top 3 kaupunkeihin ulkomailla ja tänne on päästävä vielä”

Garda

”Gardalla oltiin vietetty jo yksi yö ennen Veronaa ja vietettiin yhteensä 3 yötä täällä. Huikea paikka ja tännekin suunnattava uudelleen, ehkä perhereissulle joskus…”

”Gardajärvellä panostettiin hieman enemmän hotlaankin rentoilukohteena. Gardalle saapumispäivänä järvenrannalla käyty, altaalla pulikoiti ja illallinen nautittu ihanassa Espanjalaisessa ravintolassa järven rannalla”

Paluu Italiaan

”Last day, Last night… Lähdettiin ajelemaan Gardan eteläpuolelta länsirantaa pitkin pohjoiskärkeen Riva del Gardaan ja matkalla nähtiin paljon upeita maisemia, joita välillä pysähdyttiin ihailemaan. Koko Gardakin olisi upea kiertää, mutta aika oli rajallista ja haluttiin viimeisenä iltana rentous vielä hotellillakin. Illallinen nautittiin hotellin lähellä, aivan rannassa. Ihana päätöspäivä lomalle!
Gardalle on varmasti suunta joskus uudestaan, kenties niin, että Tiitikin pääsee näkemään Gardan ihanuuden lapsen silmin.”

Paluu Italiaan

Raskaana Italiassa

Niin tuolloin Luka oli vielä Tiiti ja reissun jälkeen selvisi, Tiiti tulis olemaan poika. Liitoskivut alkoivat onneksi vasta tämän reissun jälkeen ja tästä matkasta voitiin nauttia ilman kipuja. Toki kuumuus tuntui kovemmin pienen raskausmasun kanssa, mutta sen mukaan liikuttiin eikä hötkyilty turhan tiukilla aikatauluilla ja suunnitelmilla. Tein postauksenkin

RV 20 ja raskaana Italiassa

Oli kyllä aivan mahtava reissujavinkatkaa ihmeessä joshaluatte kuvahyökkäyspostauksen jostakin näistä kohteista vielä. Vuosi sitten piti tehdä jokaisesta kohteesta oma postauksensa, mutta tuo postaussarja jäi lyhyeen, se jäi Venetsiaan. Ventsiasta tosiaan tein viime kesänä postauksen

Italian matkakaertomukset – Venetsia ja Chioggia


IG: @outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *