Hae
Outi Karita

Makuuhuoneemme ennen ja jälkeen uuden sängyn

Mä oon aina halunnut sängyn laitoineen, siis en pelkkää jenkkisänkyä tai runkopatjaa tai mikä lie, vaan ihan oikean sängyn. Oikeita sänkyjä kait ne muutkin on, mutta mä miellän sängyksi erillisen sängyn, johon laitetaan sitten patjat ja mulla on päähänpinttymä, että sellainen sänky meillä pitää olla, heh. Edellinensänky oli matala ja tykkäsin siitä paljon silloin ja pitkään sen hankinnan jälkeenkin. Sängyssä oli vähän juuri sitä itämaishenkisyyttä, josta osittain sisustuksessa tykkään, matala sänky, jossa oli reunoja joka suuntaan 15 cm. Reunat oli kätevät myös yöpöytinä. Riku alkoi jossain vaiheessa puhua, että haluasi korkeamman sängyn, mutta mä jarruttelin, tykkäsin meidän matalasta sängystä kunnes…
 

Niin, kunnes olin raskaana ja sängystä nouseminen alkoi muuttua työläämmäksi. Matala sänky, jossa reunaakin patkan jälkeens en 15 senttiä, ei ollut viimeisillään raskaana kauhean kiva nousta yöllä kovassa vessahädässä 😛 Pinnasänky toimi jo tuolloin apuna, otin siitä usein öisin tukea kun kipusin itseäni sängystä ylös, voi apua! Rupesin haaveilemaan myös siitä korkeammasta sängystä! No laidathan ei myöskään ole silloin lätevät jos haluaa pinnasängyn sivuvaunuksi ja sellainen ajatus ollut, että se sitä voisi jossain vaiheessa olla. Lukaa kyllä kiinnosti kovasti tuo meidän sängyn päädyn ”kolo”, eli patjan jälkeen alkava 15 sentin reuna, joka teki kivan kolon. Välillä kyllä oltiin hätää kärsimässä kun sinne möngerrettiin, eikä päästy pois 😛

Jonkun aikaa tuossa tuli katseltua sänkyjä, eikä oikein mikään iskenyt, Rikulle olisi kelvannut jenkki, mutta mulle ei! Sitten mä bongasin tän Ikean sängyn ja olin myyty. Meillä tuli muutto lattiatasosta korkeuksiin, sillä tää uus sänky onkin sitten korkea. Alkoi, jopa vähän hirvittää, että mitä jos Luka möngertää alas sängystä ja pinniskin on löytänyt tiensä sänkyyn kiinni, eri asia onkin nukutaanko siinä edelleenkään 😉

Niin ja oli meillä öisin vanhassakin sängyssä pinnis kiinni taisiinä vanhan sängyn reunassa ja siihenhän jäi sitten se 15 sentin kolo. Noh, mutta oon aivan ihastunut tähän! Samat patjat kuin ennenkin, mutta jotenkin parempi nukkua, mutta tässä olikin vähän erilainen tuo pohja patjojen alla. Isot säilytyslaatikot plussaa! Päädyn säilytystila oli kuitenkin se, mihin ihastuin tässä. Meille ei oikein yöpöytiä tuohon sängyn viereen saisi ja ilman tuota päätyä olisi tarvinnut ehkä miettiä jotain hyllyä seinälle toisenlaisen sängyn kanssa.

Meen makkari tuli mun mielestä myös valoisemmaksi tän sängyn myötä. Verhot ehkä vähän tappelee tällä hetkellä tapetin kanssa ja meillä onkin ollut eri verhot aiemmin tässä makkarissa. Halusin nääkuitenkin käyttöön, kun kangason aikoinaan Intiasta meille tuotu ja teetetty meen vanhaan kämppään nää verhot. Muihin huoneisiin nää ei kuitenkaan millään sovi ja vaikka ehkä vähän tappelee tapetin kanssa niin tuo pehmeää ja lämmintä valoa meen makkariin nyt. Oon oikeastaan tosi tyytyväinen nyt meen makkariin! Tuli otettua tää vika kuva muusta makkarista vielä vanhan sängyn kanssa, mutta tältä näyttääs änkyä vastapäätä oleva seinusta. Lipastokin on Ikeaa, vaaterekki taas DIY rekki, johon Riku osti mulle lahjaksi joskus nuo putket ja yhdessä koottiin 🙂

Eikös tullutkin valoisampi?

Lue myös!

Bucket lista kesälle ja loppuvuodelle

Miten meillä nukutaan yöt 7 kuukauden iässä?

IG

@outikarita

 

6 kommenttia

 1. Aurora kirjoitti:

  Tuli valoisampi ? Mä oon kans tykännyt tosta (tästä) sängystä ☺️ Juurikin tuo pääty, korkeus ja säilytyslaatikot on tosi hyvät. Me on myös hankittu laita toiselle laidalle, kun ei oo pinnistä vieressä.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Oon kyllä aivan ihastunut tähän ?
   Tuo laita onkin varmaan hyvä ratkaisu ?

 2. maikki kirjoitti:

  Mulla myös samainen sänky ja pääty ollut jo 4 vuotta, ja oon kyllä tykännyt 🙂

 3. Leevi kirjoitti:

  Meillä on juurikin tuo Ikean valkoinen sänky päätyineen, hyvä on ja niiden säilytyslaatikoiden takia se aikanaan hommattiinkin. Sinne on kätevä laittaa vuodevaatteita ja pyyhkeitä ym.. Olen myös omistanut tuon leveälaitaisen Ikea sängyn joskus vuosia sitten, ja en myös pitänyt siitä.. jotenkin kolhin itseäni aina niihin leveisiin laitoihin.. no se tuli annettua vaimon kaverille, ja on heillä edelleen käytössä.
  Taidetaan me Porilaiset olla niin samanlaisia, että poimitaan ikeastakin samoja kalusteita koteihimme 😉

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hih, Porilaisilla on sama maku ?
   Ja nuo säilytuslaatikot oli kyllä isoa plussaa ?
   Niin Ikeassakin taitaa olla tuollainen melko samanlainen leveäreunallinen sänky, meidän oli Askosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *