Hae
Outi Karita

Hyvä äiti…

Miettii lapsensa parasta

Pitää itsestään huolta

Huomioi puolisoaan

Ajattelee perhettään

Muistaa ystäviään ja läheisiään

Hyvä äiti…

Onnistuu ja iloitsee

Erehtyy ja oppii

Murehtii ja huolehtii

Kasvaa ja kehittyy

Hyvä äiti..

On läsnä

Antaa aikaa muille

Ottaa aikaa itselleen

Hyvä äiti…

Toimii mikä on omalle lapselle, itselle ja koko perheelle hyväksi!

On avoin ideoille ja ajatuksille, erilaisille ja uusille tavoille toimia, mutta luo oman tapansa olla äiti!

Ihanaa äitienpäivää vielä näin iltasellakin ja hei, onhan ihanaa olla äiti!

Lue myös:

Lapsettomien lauantai – Ole tukena

Kurkistus Lukan vaatekaappiin

Instagram

@outikarita

12 kommenttia

 1. mk kirjoitti:

  mitenkäs sinulta onnistuu toi läsnä oleminen kun olet todella paljon somemaailmaan koukussa?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Oikein hyvin! Kun olen lapseni kanssa tai muuten ihmisten seurassa niin en juurikaan someta ?

 2. Suski kirjoitti:

  Ig:n puolella kritisoit kommentoijia. Että mitä tulevat mänttejä kommentteja tänne kirjoittelemaan niin särähti kyllä korvaan. Muutenkin tämä postaus ei omaan korvaan ole mitenkään positiivinen postaus vaan oma määritelmäsi siitä mikä voisi olla hyvä äiti ja vähän itsesi pönkitystä. Että ihan samalla tavalla kommentoijilla on sanavapaus kritisointiin kun sullakin määritellä hyvää äitiyttä.
  Hyvän äidin määritelmää ei ole. Tai se lista olisi loputon. Jokainen perhe ja äiti on erilainen, ei kopio listastasi. Itse en täytä montaakaan kohtaa listastasi ja tiedän silti olevani hyvä äiti, koska oma listani ja tapani on omanlaiseni.
  Et ole mikään äiti-tietäjä. Ärsyttää somessa ja täällä tapasi päsmäröidä kaikesta. Ja juu, tiedän että voin jättää lukematta ja katsomatta. Niin aionkin tehdä.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei Susan!
   Lähetinkin sinulle s-postia ennenkuin julkaisin tämän. En tiedä onko se tavoittanut ja tavoittaako tämäkään.
   Harmillista että tämä postaus otti noin koville ja muutenkin juttuni. Aina painotan sitä, minkä tässäkin postauksessa kirjoitin, että jokainen toimii tavallaan ja luo oman tapansa olla äiti/vanhempi. Jäikö tämä sinulta huomaamatta? En ole sanonut itseäni äititietäjäksi enkä yritä päsmäröidä. Kerron omista tavoistani ja ajatuksistani, sille en voi mitään jos tämä ei miellytä eikä se ole edes minun ongelmani.
   En ole tarkoittanut määritellä hyvää äitiyttä, tämäntyyppisiähän tekstejä on äitienpäiväkortitkin pullollaan eikä kiihin ikinä kaikki voi samaistua. Tämä postaus oli tarkoitettu vain hyvällä enkä tarkoita etteikö olisi hyvä äiti jos nämä kaikki kohdat ei täyttyisi. Tällä postauksella pikemminkin hain sitä että on hyvä äiti vaikka ajattelisi itseäänkin tai muita kuin lastaan ja että on hyvä äiti vaikka murehtisi ja tekisi virheitä. En ymmärtänyt että tästä postauksesta voisi pahoittaa mielensä.
   Minullakin on kuitenkin oikeus pahoittaa mieleni ja itse en ole ketään lähtenyt haukkumaan tai arvostelemaan. On totta että instassa harmittelin että tulee negatiivissävytteistä kommenttia silloin kun itsellä on ollut tarkoitus jakaa hyvää. Tässä erityisesti harmittaa se, että se vie sitä hyvää vibaa pois eikä ole tavoittanut kaikkia niinkuin on ollut tarkoitus.
   Minun ei onneksi tarvitse miellyttää kaikkia ja niinkuin itsekin hoksasit sinun ei tarvitse lukea tai seurata.
   Hyvää kevään jatkoa!

 3. Tiina Paananen kirjoitti:

  Hei,
  Seuraan sinua igessä päivittäin ja odotan usein aamuisin päivitystä. ?
  Ihana äitipostaus, itse odotan esikoistani ja laskettuaika on 6.12. Äitiys on vielä minulle uusi asia mutta uskon että pärjään hyvin ja odotan sitä aikaa paljon. Ja lapsen isä myös on onnesta sekaisin.
  Jatka samaan malliin. ☀️☀️

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos, ihana kuulla 🙂
   Äitiys on minullekin kovin uutta ja paljon opittavaa, eihän tässä koskaan valmiiksi tulekaan, mutta niin mahtavaa hommaa kyllä <3
   Ihanaa odotusaikaa! <3

 4. Eeva kirjoitti:

  Ei kannata aina ryhtyä marttyyriksi ja mielensäpahoittajaksi, jos saa välillä negatiivistakin kommenttia. On oma valinta olla näin paljon julkisesti esillä ja kertoa itsestään kaiken nettiin, väistämättäkin tulee välillä sitä lokaa niskaan. Mitä muita bloggaajia ja aktiivisomettajia katselee, niin verrattuna muihin saat äärettömän vähän negatiivista kommenttia. Myös ne omasta mielestä ikävät kommentit kuuluu juttuun ja homman nimeen, on loputon suo lähteä kaikkia nimettömiä kommentoijia vastaan taistelemaan.
  Tottakai ikävät kommentit tuntuvat ikäviltä. Mutta tosiaan jos haluaa jakaa kaiken kaikille, ei niiltä voi välttyä. Kannattaa ehkä mielummin käyttää energia niihin hyviin ja rakentaviin kommentteihin.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Olen samaa mieltä tuon viimeisen kanettiisi kanssa!
   Tietysti omille tunteilleen ei mitään voi ja minun mielestäni sekin on ihan oikein ilmaista ettei ole okei sanoa/kirjoittaa mitä vaan toisille. Itse ajattelen että on ihan hyvä kertoa sekin, että hei, nyt mulle tuli paha mieli.
   Mun blogi on aika pieni blogi ja nyt kun se on alkanut kasvaa on tottakai lukijoitakin ja näkyvyyttä tullut lisää, mikä tuo monenmoista niin hyvässä kuin pahassakin. Tämän sieto vaatii hieman harjoittelua enkä tarkoita marttyyriksi ruvetakaan. Tiedostan tämän kyllä ja tiedän, että monet saavat paljon enemmän ja pahemmin kuraa niskaan niin snaotusti kuin minä.
   Mutta niinhän se on, että energia kanntaa tässäkin asiassa suunnata siihen hyvään 🙂

 5. Heidi kirjoitti:

  Ihana postaus<3 ikävää kun ihmisten pitää purkaa pahaa oloaan toisten blogiteksteihin kommentoimilla negatiivisesti, ymmärrän täysin että positiivisenä iloisena ihmisenä asia harmittaa, hienoa kuitenkin miten asiallisesti olet jaksanut vastata myös noihin tarpeettomiin negatiivisiin kommentteihin:)

 6. Lode kirjoitti:

  Ihana postaus!? blogin puolta en paljoa lue mutta Ig profiiliasi seuraan paljon ja odotan kans aina kovasti stoorejasi, ne sisältää niin paljon iloa ja positiivisuuta. Jatka samaa rataa!? Itsellä ei vielä lapsia ole mutta toivon mukaan muutaman vuoden sisällä oisi. Kovasti kuitenkin jo puhuttelee nämä äitiyden ja vanhemmuuden jutut kun kaverit saa lapsia ja toivoisi että itsekkin olisi pian äiti??

  • Outi Karita kirjoitti:

   Voi kun kiva kuulla ❤
   Hienoa, että asia kiinnostaa ja toivottavasti toiveesi äitiydestä toteutuu ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *