Hae
Outi Karita

Lapsettomien lauantai – Ole tukena!

Tänään on lapsettomien lauantai, jota vietetään jo 25. kerran. Meidän lapsettomuustaipale oli loppujenlopuksi lyhyt ja helpoimmasta päästä. Apu lapsettomuuteen tuli yllättävän nopeasti, emme tarvinneet kuin vähän apua. Kuitenkin, on se lapsettomuustaival kuinka pitkä tai lyhyt tahansa, käy siinä jokainen tiettyjä vaiheita läpi ja miten sen kukin kokee on hyvin yksilöllistä. Itse en edes pysty kuvittelemaan kuinka rankkaa se on kun hoidot kestää kauan ja pettymyksiä ja menetyksiä koetaan matkalla enemmän. Kuitenkaan kenenkään lapsettomuutta ja tunteita siihen liittyen ei pitäisi vähätellä. Itselläni rankinta oli aika juuri ennen hoitojen alkamista ja kun muistelen sitä, niin se rankkuus sattuu edelleen. En tässä postauksessa lähde käsittelemään meidän lapsettomuutta tämän enempää, postauksen lopussa on linkit aiempiin postauksiini meidän lapsettomuustaipaleestamme.

lapsettomien lauantai

Lapsettomuudesta kärsiessä kaipaa…

Hoitojen alettua lapsettomuus oli mielessä joka ainut päivä, joinakin päivinä usemman kerran päivässä, joinakin harvemmin. Kun me jätettiin ehkäisy pois oltiin valmiita odottamaan pitkäänkin, alkuun oltiin ajatuksella että tulee kun tulee, eikä varsinaisesti edes yritetty. Kuitenkin kun tarpeeksi pitkään on ilman ehkäisyä ja lapsi on toiveissa niin jossain vaiheessa se alkaa enemmän ja enemmän mietityttämään ja olemaan yhä usemmin läsnä ja mielessä.

Itse kaipasin välillä kuuntelevia korvia ja enimmäkseen kuitenkin aikaa ihmisten kanssa, aikaa jolloin lapsettomuus ei olisi läsnä. Kaipasin muuta ajateltavaa ja halusin täyttää päiviäni, olisin halunnut olla paljon enemmän ihmisten seurassa, lähes jatkuvasti siinä yhdessä vaiheessa. Kaikki ei tienneet kamppailustani enkä halunnutkaan kaikkien tietävän. Aina en jaksanut ottaa itse yhteyttä ja olla pyytämässä seuraa, onneksi sitä oli välillä tarjolla pyytämättäkin ja eräskin ystävä järjesti mulle viikonloppumenoa käskemällä vaan varaamaan päivän hänelle. Puhelinlinjat kävivät kuumina myös tuolloin, muutama ystävä kun asuu pidemmällä.

On varmasti yksilöllistä mitä kukin kaipaa. Itse kaipasin muuta ajateltavaa, joku haluaa enemmän puhua tilanteestaan, joku kaipaa lohduttavia ja tsemppaavia sanoja, joku vertaistukea.

Jos sinulle on ystävä, jonka tiedät kammpailevan lapsettomuuden parissa, niin ole läsnä hänelle ja tarjoa seuraa!
Voit kysyä haluaako hän puhua asiasta tai kaipaisiko hän muuta ajateltavaa.

lapsettomien lauantai

Lue meidän lapsettomuudesta

Lapsettomuus ja pala meidän tarinaamme 1/3

Lapsettomuushoidot ja pala meidän tarinaamme 2/3

Lapsettomuus ja raskautuminen – pala meidän tarinaamme 3/3

Lapsettomuus ja parisuhde – pala tarinaamme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.