Hae
Outi Karita

Kurkistus Lukan vaatekaappiin

…oikeastaan vaatelipastoon

Tällaista vaatepostausta on toivottu ja jos jotain kysymyksiä herää Lukan tämän hetken vaatetuksesta niin jättäkää kommenttiboxiin!

Oon paljon laittanut lipaston laatikkoon valmiita vaatesettejä, ei tarvi sitten erikseen arpoa aina mikä body ja mitkä housut vaan senv kun ottaa valmiin setin. Lukalla on keskimäärin vaatteet tällä hetkellä 68 kokoa, joitain isoimpia 62 vielä roikkuu mukana käytössä ja sitten on jo joitain 74 käytössä myös. Housuista osa saattaa olla liian pitkiä, mutta sitten kääräistään lahkeita hieman.


Tykkään oikeastaan monenlaisista vaatteista pojalle. Tykkään hempeästä ”newbietyylistä”, mutta tykkään myös värikkäämmästä stailauksesta sekä erilaisista kuoseista ja kuvioista! Niinkuin itsekin pukeudun monenlaiseen tyyliin, niin löytyy kyllä pojaltakin vaatetta moneen stailiin!

Bodeissa toiset vannoo kietaisubodyjen nimeen, mutta mulle ei oo ollut sillä juurikaan merkitystä. Tykkään kyllä bodeista, joissa on kahdet nepparit haaruksissa ja hihatkin suunniteltu käännettäviksi eli body on pitkäikäisempi kun kasvaa lapsen mukana. Äitiyspakkauksesta nuo raidalliset on ihan meidän suosikkeja!


Paidat nyt ei kauhean käteviä ole, mutta tykkään hirmuisesti näistä neuleista mitä Lukalle on kertynyt muutamia. Kaluspaitalookkiin on kivasti erilaisia kauluspaitabodyja meilläkin ollut, mutta osaksi näitäkin löytyy paitoina, kuten 6 kuukautisjuhlissakin oli päällä ihan kauluspaitaa.Tosi vähän ollaan uutena vaatteita ostettu Lukalle ja niistäkin mitä ollaan uutena ostettu on suurin osa ostettu lahjakortein, mutta toki sitä on tullut ostettua ihan omallakin rahalla jokusia ihanuuksia ja välillä ihan vaan pakko ostaa kun on niin ihanaa. Oon vähän shoppailuholisti, myönnän senkin. Paljon ollaan saatu uutta ja käyettyä lahjana ja käytettynä olen myös ostanut vaatteita mm. facekirppisten kautta. Alla olevan jumpsuitin ostin Rikun isyyspakkaukseen facekirppikseltä.

Meillä on monen merkkistä vaatetta, enkä niinkään pidä merkillä väliä. Tykkään kuitenkin laadukkaasta vaatteesta, joka on pehmeä iholla ja muutenkin käyttömukavuus liikkumaan harjoittelevalla lapsella hyvä, eikä nuppaannu ja kulu heti. Suosikkimerkeiksi ja ostopaikoiksi on muodostunut tähän mennessä Lindex, Newbie, Breden Kids, Nosh, Me&i ja Pomp de Lux, mutta montaa muutakin löytyy. Myös äitiyspakkauksen vaatteet olleet kovasti mieluisia meillä ja paljon käytössä.


Ollaan myös tykästytty jumpsuitteihin ja niitä varmasti jatkossa tulee hankittua myös, kun seuraaviin kokoihin niitä ei nyt taidakaan vielä löytyä lipastosta. Kätevimpiä on sellaiset joissa menee vetoketju lakeeseen tai lahkeet aukeaa neppareilla niinkuin postauksen ekassa kuvassa näkyy.

Meillä on ollut alusta asti haalittuna vaatteita niin, että seuraavankin koon vaatteita on lipastossa. Tosin kesävaatteita täytyy varmaankin jossain kohtaa tsekata, mitä on ja mitä tarvii vai tarviiko… Vaatteiden koot kannattaa kyllä vertailla laittamalla vaatteita päällekkäin, eikä vain tuijottaa kokolappua. Meilläkin tosiaan nytkin bodeja käytössä 62-74 haitarilla 😉

Tärkeää musta on ulkoisten seikkojen lisäksi, yhtään siis vähättelemättä sitä että vaatteiden on hyvä miellyttää ulkonäöllisestikin on juuri laadukkuus, käyttömukavuus ja mieluusti suosisin myös ekologisuutta ja eettisyyttä. On myös kiva suosia kotimaista ja lähellä tuotettua jos mahdollista, kierrätystä unohtamatta! Välillä shoppaillessa toteutuu yksi-kaksi näistä asioista, välillä jopa kaikki.

Meillä on ollut oikeastaan ollut aiempia kokoja liikaakin, mutta nyt alkaa olemaan hyvässä suhteessa tuo vaatteiden määrä. Nyt varsinkin kun ollaan alettu kiinteitä syömään niin vaatteita menee useammin pyykkiin. Aiemmin käytetyissä vaatteissa on ollut myös hurjasti enemmän saatuja, sillä  noita ihan pienimpiä vaatteita saatiin kyllä ystäviltä ja tutuilta paljon käytettynä. Katsotaan jos tehdään taas seuraavan koon kohdalla joku kurkistus

Tässä oli nyt kurkistus Lukan tämän hetken vaatteisiin.

Millainen lastenvaateshoppailija sinä olet ja onko joitain suosikkimerkkejä/kauppoja?

Tsekkaa myös!

Lukan puolivuotissynttärit

Lukan 6 kuukautiskuulumiset

IG

@outikarita

 

6 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Voi kiitis. Ihana postaus! Tuo oranssisävyinen asukokonaisuus oli ihana. Mistä? Samoin tuo I love dad puku. ? kumpi teistä valitsee vaatteet? Mitä nyt helteillä lukalla on ollut päällä? Käytättekö jumppisten alla jotain?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Tarkoitatko tuota mis on bodyssa noita pesukarhuja. Se body ja housut on Noshilta tlattu 🙂
   Mä paljolti ostan vaatteet, mutta jos ollaan yhdessä ostoksilla niin sitten yhdessä valkkaillaa ja viikonloppuisin kun mieskin on vapaalla niin usein silloin hän valkaa aamusti pojan vaatteet.
   Nyt kun on tsoiaan ollut jo ihan kesäkelit niin joku body ja housut, tossa ennen näitä lämpimiä oli usein housujen alla sukkahousut, koska ne on kyllä käteviä! Ulkovaatetustakaan ei välttis ole nyt kuin pipo suojaamassa päätä, mutta kelien mukaan.
   Jumppisten alla ollut t-paitabody ja joskus sukkikset, ilmasta tääkin riippuu. Nyt noi jumppikset onkin vähän turhan lämpimiä…

 2. Hanna kirjoitti:

  Paidat pääsivät aiempaa enemmän käyttöön, kun hoksasin pukea alle hihattoman bodyn, jolloin napa ja selkä eivät vilku. 🙂 Näin kuumalla tosin voi olla turhan hiostava yhdistelmä.
  Samantyyppiset äitiyspakkauksen tuplanepparilliset bodyt ovat muuten olleet yksiä omia suosikkejani – tosi pitkäikäisiä vaatteita!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juu, mäkin oon aina laittanut bodyn alle, mut välillä ne paidat on sit kainalossa kun toista nostaa tai kantaa 😀

 3. Maippi kirjoitti:

  Mä oon kans tykästyny Noshin vaatteisiin,ne housut varsinki on ollut pitkään käytössä korkeiden resoreiden ansiosta! Myös Lindex ja me&i on kuoseiltaan kivoja:) tuollainen pesukarhupaita löytyy meiltäkin☺️

  • Outi Karita kirjoitti:

   Nuo on kyllä ihania kuoseilta ja hyviä muuutenkin käytössä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.