Hae
Outi Karita

6 kuukautta synnytyksestä ja painokin vihdoin tippuu

Puoli vuotta synnytyksestä kulunut ja vihdoin tosiaan painokin on taas tipahtanut. Olen kirjoittanutkin, miten painoa lähti aluksi hieman ja sitten stoppasi tiettyyn lukemaan.Aika vähän jäi sairaalaankaan. Paino pysyi suurinpiirteins amoissalukemissa söinsitten enemmän herkkuja tai vähemmän. Ruokaa olen syönyt kokoajan täysin kehoa kuunnellen miettimättä sen kummemmin mitään määriä. Silloin on syöty kun nälkä on ollut ja alkuun se oli aivan jatkuvaa. Pikkuhiljaa tuo näläntunne tasaantui ja huomaan edelleen esim. tiheän imun aikaan nälän nousevan ja se onkin täysin luonnollista imetyksen kuluttaessa aika paljon.

Päivä ennen synnytystä, alle viikko synnytyksestä ja 6 viikkoa synnytyksestä

Yhdessä ruokapäiväkirjapostauksessa jokunen povasikin, että mun syömisillä ei kyllä paino tule kauaa pysymään aloillaan vaan lähtevän nousemaan. Noh, toisin kävi. En ole tietoisesti tehnyt mitään asiaan eteen, koska en ole nähnyt imetystä ja laihduttamista hyvänä kombona. Olen luottanut siihen, että jossain vaiheessa kroppa alkaa hellittämään noista kiloista. Toisillahan imettäessä paino tippuu nopeasti, joillakin liiankin rajusti, tosilla taas ”imetyshormonit” toimivat niin, että ne pitävät kiloista kiinni turvatakseen imetystä. Luulenpa, että mulla on ollut tuo prolaktiinihormoni aika korkeallakin kun maitoa on piisannut yli äyräiden. Samapa tuo silti mistä tuo painon junnaaminen on johtunut.


4 kuukautta synnytyksestä

Olen jatkanut edelleen rennolla otteella ja reilusti hiilareitakin syöden. Herkkuja kuluu vaihtelevasti, välillä enemmä, välillä vähemmän. Noh, mun ruokapäiväkirjoista näkee hyvin miten on syöty ja miten liikuttu. Yllätyinkin itse kun kävin vaa´alla ja huomasin että paino on lähtenyt tippumaan. Olin tästä hyvin innoissanikin. Kysyin Rikultakin olenko ihan hölmö intoillessani tästä, mutta onhan se hienoa kun kroppa alkaa toimimaan paremmin. Nyt toivon, että tää suunta jatkuu, kyllähän mä kuitenkin haluan päästä lopuistakin raskauskiloista eroon. Kuitenkaan en ota tästä asiasta paineita tai stressiä, koska ei tässä ole mihinkään kiire jailman paineita ja stressiä kroppa toimii paremmin monessakin suhteessa. Mä uskon, että hiljaa hyvä tulee!


6 kuukautta synnytyksestä
Huhtikuun loppupuolella paino tippui 2 kg n. 2-3 viikossa

On hyvä muistaa, että synnytyksessä palautumisessa on paljon tärkeämpiä asioita kuin paino ja ulkonäkö. Mietinkin välillä kun kysytään, miten olet palautunut synnytyksestä, että mitä sillä tarkoitetaan kysyä. Haluaako kysyjä tietää miten paino on tippunut vai miten muuten olen fyysisesti ja henkisesti palautunut. Muistakaa olla itselle armollisia ja antaa itsellenne aikaa palautua rauhassa ja kokonaisvaltaisesti!

Tsekkaa myös!

Vatsalihasten erkauma ja lantionpohjan toiminta 2 kk synnytyksestä

Äitien lihoaminen puhuttaa

Mitä mulle kuuluu 4 kuukautta synnytyksestä?

Huhtikuun ruoka- ja liikuntapäiväkirjat

VKO 13 päiväkirjassa pääsiäisherkuttelua ja kotijumppaa

VKO 14 Takaisin arkeen – Ruoka- ja liikuntapäiväkirja

VKO 15 – liikunnan iloa ja hyvää ruokaa vinkkeineen

VKO 16ja saisko lisää aktiivisuustasoja, ruoka- ja liikuntakooste

Ps. Viime viikolta jää nyt kooste väliin teknisten ongelmien takia 😛

IG: @outikarita

5 kommenttia

 1. Sara kirjoitti:

  on yksilöllisiä juttuja nää ja varmasti toki ruokavaliosta ka liikunnasta riippuu myös. Mulla painoa raskaiden aikana tuli 9 kg ja n.4 kg jäi laitokselle (vauva oli vähä alle 3 kg). Loput lähti parissa viikossa. Syömisiä en oo miettinyt , toki oon yrittänyt syödä terveellisesti vaikka herkkuja on tullu syötyä melkeen joka päivä joku pikkujuttu ? maitoa on myöa tullut ylimäärin, vaikka kilot lähti pois heti ja nyt paino on taas vähä alle 50.

  • Outi Karita kirjoitti:

   On tosi yksilöllistä miten se kroppa toimii synnytyksen jälkeen ja millaiset hormonitasot kelläkin on vaikuttaa myös.
   Toki liikunnalla ja ruualla on isot vaikutukset myös 🙂
   Sulla onkin nopsasti kilot ja toki täällä oli myös vähän enempi noita raskauskiloja 😛

 2. N kirjoitti:

  Veikkaan et aiemmat kommentit painostasi on liittynyt nimenomaan siihen, että plussakaloreilla olisi vähän outoakin odottaa painon tippuvan juuri ollenkaan. Kyllä se laihtuminen myös imettäessä tapahtuu miinuskaloreilla. Eihän sitä miinusta tarvitse paljoa olla. En ehkä ihan käsitä miksi pienet miinuskalorit on ihan mörkö sulle imettäessä, jos kerta maitoa kuitenkin hyvin riittää. Että kyllä maltilliset miinuskalorit ja imetys sopii ihan hyvin yhteen niin kauan kun maitoa riittää.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Siis nythän minulla on paino tippunut ?
   Ja en ole halunnut tässä kohtaa miettiä kaloreita tai dietata vaan antaa kehon rauhassa palautua. En edes tiedä paljonko olen kaloreita syönyt ja ruudun toisella puolella sitä on myös vaikea arvioida 😉
   Myös hormonitoiminta vaikuttaa painoon paljon 🙂

 3. Tarja kirjoitti:

  Ihanasti kirjoitat äitiydestä ja vauva-arjesta.
  Kuten mainitsitkin,mitä tarkoittaakaan kysymys:oletko palautunut synnytyksestä….
  Ei varmaan ole ainoastaan sitä,että saa painon putoamaan entisiin lukemiin.
  Sinulla on joustava ja myönteinen asenne,osaat olla armollinen itseäsi kohtaan,mikä on osa
  kokonaisvaltaista hyvin vointia:)
  Tiietty on oikein olla ilahtunut kun puntari näyttää alenevia lukemia 😀
  Sterssi ei painoa pudota,mutta niinkuin monasti oot kirjoittanut hitaasti hyvä tulee pätenee tässäkin,
  paino ja sen lasku on todellakin yksilöllistö(kolmen lapsen äitinä,jokaisen raskauden jälkeen painonlasku on ollut erilaista)
  Aurinkoista kevättä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.