Hae
Outi Karita

Ensimmäinen vappu perheenä

Hiphei ja terkut vapputunnelmista!

Meidän ensimmäinen vappu perheenä on elelty ja tänä vuonna tää oli vielä rauhaisa vauvavappu. Ensi vuonna voi olla hieman touhukkaampi taaperovappu. Oikeastaan odotan sitä lapsen riemua tällaisissa jutuissa, kuin esim. vappu.  Vappu on meille enemmän ollut ajatuksissa työväenjuhla kuin akateeminen juhla, mutta ennenkaikkea oon pitänyt vappua sellaisena kevään juhlana, iloisena ja värikkäänä juttuna johon kuuluu pallot ja serpenttiinit. Kertaakaan en oo yo-lakkia päähän laittanut vappuna, se ei vaan oo ollut mun juttu eikä oikeen näytä hyvältäkään mun päässä. Tänä vuonnakin laitoin mielummin saparot.

Mulla ja Rikulla on ollut yksi vappuperinne tai oikeastaan kaksi ja tulevina vuosina voipi vappuperinteitä tulla ihan uudenlaisia, kuten vaikkapa tivolissa käynti. Meidän vappuperinteinä on ollut vapputorilla käynti ja jos ollaan sellaiseen aikaan satuttu kun vappupuheita on pidetty niin niitä on saatettu pysähtyä kuuntelemaan. Tänä vuonna puheet missattiin ja piipahdettiin markkinat läpi aika nopsaan sateisessa ja hieman koleassa vappusäässä. Luka oli hereillä kokoajan ja viihtyi hyvin vaunuissaan.

Toinen meidän perinne on ollut Amarillossa syöminen vappupäivänä ja en nyt muista jo kuinka monena vuonna ollaan käyty, mutta monena ja tänäkin vuonna pöytä oli varattuna ja varaukseen olin kirjannut tällä kertaa toiveen pöydästä johon saa vaunut viereen ja mahdollisesti syöttötuolin. Nämä toiveet oli hienosti huomioitu ja syöttötuolikin odotti valmiina. Luka nukahti kun mentiin amarilloon ja nukkui siinä kyllä jonkun tovin, mutta heräsi kyllä kun ruokaa oli vielä reilusti lautasilla. Nostettiin poika syöttötuoliin ja hän viihtyi siinä hyvin meidän seurassa. Meillä oli pari lelua mukana ja maissinaksuja. Välillä myös haluttiin maitoa ja sitä käytiin hörppäämässä vähän sivummassa, vaikka meillä oli rauhaisa pöytä niin Luka ei oikein malttanut nälästään huolimatta saada syötyä kun kaikki muu kiinnosti nälästä huolimatta enemmän. Löydettiin rauhaisa sohvapaikka ja taasjaksettiin olin äidin ja isin pöytäkeverina jameinattiin vähän jäätelöäkin varastaa vanhempien lautaselta, heh.
Oltiin bussilla liikenteessä ja kotiin mennessä poika nukahtikin vaunuihin ja jatkoi uniaan kotonakin vielä niin, että saatiin minä ja Rikukin ottaa ihan kunnon ruokalepo ja päiväunet. Heräiltiin jopa ennen poikaa ja todettiin, että tää päivä on kyllä mennyt niin nappiin kun olla ja voi. Nyt vasta tuli mieleen, että sää oli sateinen ja kolea, mutta siitähän ei onnistunut vappukaan ole kiinni 😉

Mites teillä vappu?

Yksi kommentti

  1. kata kirjoitti:

    Kuulostaa oikein onnistuneelta ja mukavalta vapulta! ?? Täälläkin aika rauhallisissa merkeissä, grillailtiin läheisten kanssa ja syötiin munkkia! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *