Hae
Outi Karita

Lukan 6 kuukautiskuulumiset

Heippa taas!

Mulle tuli eilen ikää 6 kuukautta! Mä oon oppinut vaikka mitä uutta ja sit monenmoista muutakin uutta on mun elämässä tapahtunut taas kuukaudessa.

Ei nuo äiti ja isi tahdo oikeen pysyy mun perässä. Siis ihan kirjaimellisesti, nimittäin mä liikuskelen jo niin paljon ja oon alkanut tutkia meen kotia jo enempi itse. Kaks viikkoa sitten mä opein ryömimään ja nyt meenkin välillä jo aika vauhdilla. Välillä vaan tarvii tarkistaa että äiti tai isi on lähellä, sit mä uskallan enempi tutkia ja olkkarin pöydän välissä on kaikkea kivaa mitä on kiva tyhjentää lattialle ja vähän maistellakin. Mä kierin, pyörin ja ryömin ja uskokaa pois, pian mä konttaan! Kun äiti laskee mut lattialle, niin jään välillä semmoiseen konttausasentoon ja nyt ihan viime päivinä mä oon siinä tuumaillut että jos tästä pääsis eteenpäin ja vähän jo kerran irrotin kättäkin siitä asennosta lattiasta ja heijaillut itseäni. Ryömimällä pääsee kuitenkin nopeempaa ainakin vielä niin se on enemmän mun juttu ollut nyt.

Äiti ja isi sanookin, että kun en mä malta olla aloillani. Hoitoalustalla en malttais yhtään pysyä kun mua kiinnostaa se allas siinä vieressä ja se vesi, mut ei mun anneta ryömiä sinne altaaseen, reunalla oon saanut vähän kuikuilla. Kuulemma vaipan laitto on siinä hankalaa kun en pysy aloillani, sori. Kylpy on ihan parhautta myös, tykkään lotrata vedellä! Yks päivä äiti yllättyi kun mä istuin sen jalkojen välissä lattialla ja kun äiti aukas jalkojaan niin mä jäin siihen hetkeksi istuu ilman tukea, mut sit mua alko taas nuo mun varpaat kiinnostaa. Varpaat on kyllä tosi kiinnostavat, mut niin on isin ja äidinkin varpaat mun mielestä kiinnostavia. Toisten sormia ja hiuksiakin mä tykkään syödä!

Mul on kivoja leluja joita mä aika usein tykkään maistella, mut sit kaikki rapiseva kiinnostaa ja kaikki mikä tuntuu käsiin jänskältä. Mä tykkään rapsuttaa paljon kaikkea. Rpasuttaminen ja kaiken suuhun laittaminen ja jäystäminen on kivaa. Pesulaput on muuten tosi kivoja ja isi halus ostaa mulle semmosen merkkirievun mis on paljon semmoisia kivoja merkkejä joita maiskuttaa. Paljon äiti ja isi loruilee ja laulaa mulle ja nyt äiti on alkanut näyttää mulle joitain kirjojakin, must silti paras on tuo mun ensikirja kun siinä on rapsuteltavaa ja maisteltavaa.

Äidinmaito on kyllä edelleen ihan parasta syötävää, mut mä oon saanut vähän maistella muitakin juttuja jo äidin ja isin kanssa. Äiti saa siitä enempi joku kerta teille kirjoitella, mut sen mä kerron, että maissinaksut on ollut ihan mun lemppareita tähän mennessä, siis sen äidinmaidon jälkeen! Äidinmaitojää on ollut tosi hyvää, siitä oottekin varmaan kuulleet äidiltä vaiks ei se sitä oo syönyt. Mä tein sopivasti mun 6 kuukautispäivänä yhden hampaan! Äiti ja isi on tiiraillut mun suuhun ja puhuneet että ikenissä näkyy hampaan muodot ja nyt mulla on sit yks hammas. Sain jo hammaslääkäriajankin, niin aattelin että täytyy siellä nyt sitten olla jotain mitä esitellä. Vähän se teki kipeää, mut aika hassua. Pian tulee varmaan lisää hampaita, ainakin äiti niin povaa.

Mä oon alkanu välillä nukkuu öitäni rauhallisemmin taas, välillä vaan masu kipristelee aamuyöllä ja sit äiti tai isi on tehnyt semmoista pumppajumppaa ja kyllä nuo hampaatkin on vähän vaivanneet. Äidin ja isin vieressä on kyllä kiva nukkua! Masun kipristelyä äidin mukaan saattoi lisätä rokotukset kun taas sain sellaisia. Nyt on onneks niistä taukoa, kun ne ei oo kyllä yhtään kivoja.

Mulla oli semmoset puolvuotisjuhlat, kun äiti ja isi sanoo, että aina on syytä juhlia. Vieraita kävi ja mä söin niiden kanssa maissinaksuja tai ne kyl vissiin söi jotain muuta, mut kyl äiti, isi ja mamma on maistanut mun naksujakin. Äiti saa kertoa noist juhlista enempi, mä kun nukuinkin osan aikaa. Huomenna on kuulemma joku vappu ja mä oon saanut vappupalloja, mul on semmosia isoja ja sit tommonen pienempi jolle annoin kyllä aika kyytiä kun se oli mun tuolissa kiinni 😀

No mut hei, hyvää vappua!

Lue myös nää jutut!

Vauvan värikkäät lelut

Lukan shoppailut

Maitojää vauvalle

Imetystarinoita Lukan kertomana

Ajatuksia täysimetystaipaleestamme

Seuraa mun äitiä instassa

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Noah kirjoitti:

    Moi Luka. Mä oon Noah ja mä oon 4,5kk. Musta on aina kiva ku äiti lukee mulle sun tarinoita. Mä oon vähän kateellinen et sä osaat jo ryömiä ja nii monia hienoja juttuja. Mutta kyllä mäki osaan jo vaikka mitä. Mä en kyllä osaa vielä kääntyä selältä mahalleen mutta mahalta selälleen mä oon jo osannu tosi kauan. Mutta mä kyllä sinnikkäästi harjoittelen kaikkee uutta koko ajan. Noi hampaat on kyllä aika jännä juttu. Tuleekohan mullekki niitä? Mun mielestä olisi kiva tietää kuinka pitkä ja painava sä oot ja mitä vaate kokoo sä käytät? Kun kaikki aina sanoo mulle että mä oon tosi iso. Mä oon 69cm ja 7,5kg. Mutta onnea sulle 6kk päivän johdosta ja mä jää tänne odottelee taas uusia kuulumisia sulta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.