Hae
Outi Karita

Toivepostauksena Suklainen marjatökkäyskakku

Suklainen marjatökkäyskakku

Aloitetaan viikko herkullisesti!

Viime ruokapäiväkirjassa kyselin haluaako joku tämän ihanuuden reseptin ja sieltä joku heti älähti, että tervetullutta olisi. Itse en tästä ihanuudesta voi kunniaa ottaa vaan tämä Suklainen marjatökkäyskakku -respti on Kotivinkistä. Voin kuitenkin kertoa, että tämä oli todella maukasta ja mehevää sekä helppo tehdä. Varmasti teen toistekin! Itse tein ohjeen kaksinkertaisena, jolloin sain ison uunipellillisen, mutta laitan tähän nyt tämän ohjeen pienempänä, kuten Kotivinkissä oli. Jos kuitenkin haluat täyden ison pellillisen niin kaksinkertainen määrä on just passelli. Usein teen jotkut suklaa- ja kinuskikuorrutukset vähän reilumpina, koska kuorrutusta pitää olla, heh. Tässä reseptissä kuitenkin kuorrutus oli jo valmiiksi runsas! Kakkua en ollut huomannut kuvailla tätä yhtä kuvaa enempää.

suklainen marjatökkäyskakku

Suklainen marja-tökkäyskakku

10 palaa, 30 min + paistaminen ja jäähtyminen 1 t 30 min

Pohja

200 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte

2 dl boysenmarja- tai vadelmasosetta tai vähäsokerista hilloa (esim. Den Gamle Fabrik)
Käytettiin juuri tuon esimerkin nimistä boysenmarjahilloa

Kuorrutus

100 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
Koristeeksituoreita boysenmarjoja tai niinkun minä laitoin, helmiströsseleitä

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Yhdistä muiden aineiden joukkoon.
  2. Laita leivinpaperi neliönmuotoiseen, noin 20 x 20 cm vuokaan tai suorakaiteenmuotoiseen vuokaan, jonka koko on n. 15 x 23 cm. Kaada siihen taikina. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.
  3. Töki kypsään kakkuun reikiä melkein pohjaan asti puulusikan varrella (kakkulapion varsi toimi meillä varsin hyvin). Levitä kakullemarjasose. Työnnä sosetta reikiin.
  4. Sulata paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kermavaahdoksi. Vatkaa suklaasula joukkoon ohuena nauhana. Jos seostuntuuliian löysältä, laitahetkeksi jääkaappiin. Lusikoi kakulle. Koristele halutessasi esim. marjoilla.

IG: @outikarita
Ps. Huomenna blogissa tulossa arvontapostausta 😉

0 kommenttia

  1. M kirjoitti:

    Menee kokeiluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.