Hae
Outi Karita

Maitojää vauvalle

Maitojää vauvalle, nam nam!

Ollaan osteltu monemoista vauvojen ruokailuun liittyvää tarvetta ja ajattelin niistäkin koota oman postauksensa. Nyt on kuitenkin ihan pakko postata tämä maitojää, jota testattiin. Jostain vauvaryhmästä luin vinkkinä vauvan kutiaville ikenille antaa äidinmaidosta tehtyä maitojäätä. Meillä nyt tykätään kaluta kaikkea ja laittaa suuhun kaikkea, varsinaissesti ikenet eivät ole poikaa silti vaivanneet. Ajattelin siis ihan muuten kokeilla mitäs poika tuumaisi maitojäästä ja tämähän osoittautui ihan hitiksi ja samalla hyväksi harjoitteluksi sormiruokailua ajatellen. Itseasiassa luulenpa loppukuusta meillä olevan aikas hyvät valmiudet jo sormiruokailuunkin kun kiinteitä aloitellaan!

Maitojää vauvalle
Maitojää vauvalle

Ostin siis citymarketista tuollaisia vauvojen NUK merkkisiä mehujäämuotteja ja niihin laitoin pumpattua äidinmaitoa. Luka on aivan innoissaan ja on nyt kaksi kertaa saanut tätä maitojäätä. Vähän sottaisaa touhuahan tämä on, joten ruokalappuakin jo kaivettiin esiin. Hyvin mielellään poika on imeskellyt maitojäätä ja ihan nieleskellyt. Ikenilläkin vähän jäystänyt, mutta kun pala irtosi niin sen sylkäisi vielä ulos hieman hämillään, mutta jatkoi sitten maistelua. Sitten kun aloitellaan kiinteitä, niin näihin voikin laittaa siten makua mukaan ja voihan ihan vaikka smoothietakin jäädyttää tai tehdä kauramaidosta myös tälläisiä jäitä lun kiinteät on aloitettu, jos äidinmaitoa ei ole laitettavaksi. Ei kuitenkaan korvikkeesta, korjauksena aiempaan tekstiini!

Onkos muita maitojäätä kokeilleita tai ootteko tehneet muunlaisia jädejä vauvoillenne?

Maitojää vauvalle
Maitojää vauvalle
Instagram: @outikarita

0 kommenttia

 1. Reeta kirjoitti:

  Kiitos vinkistä, pitääpä testata hampaita tekevän pikkumiehen kanssa äidinmaitojäätelöä! Saattaisi toimia kyllä hyvin. Ihanaa että haluautte sormiruokailla, se on hurjan hauskaa (ja sotkuista) puuhaa.? pakko sen verran korjata että korviketta ei minun mielestäni suositella pakastettavaksi ollenkaan. ? mutta äidinmaitoahan saa pakastaa ja sehän säilyy hyvin! Jänniä hetkiä teillä eletään kun kohta alkaa kiinteiden ihan uusi maailma!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hyvä kun korjasit, korjasin tekstiinkin 🙂
   ja hyvä jos sait vinkkiä.
   Kyllä tuoya kiinteiden aloitusta ja sormiruokailua odottaa innolla ja jännityksellä vaikka haikeuskin on kun pieni kasvaa niin nopeaan ?

 2. Mamma92 kirjoitti:

  Kaurakermaa ja mangobonnea niin maistuu äitillekkin ? tulee ihan soleron makusta???

  • Outi Karita kirjoitti:

   Oi, kaikkia ihania makuja saa lyllä tehtyä mitkä varmaan kelpaa itsellekin. Ens kesä taitaa olla oikein mehujääkesä 😀

 3. Suvi kirjoitti:

  Itse oon laittanut puoleen väliin marja- tai hedelmäpilttiä ja vettä loput. Kyllä on aina jokaiselle muksulle kelvannut. 🙂

 4. Ninnuska kirjoitti:

  Hei, onko valmiudet pojalla täyttymässä oikeasti kohtapuolin vai olitko vaan päättänyt päivän jollon kiinteät aloitetaan? Eli olisitko itse kestänyt kiinteiden aloittamisen puolen v täysimetyksen sijaan mikäli valmiudet olisi ollut esim 4,5 ikäisenä?
  Hauska idea tuo jäähomma. Täytyykin ostaa itse myös. Kiitos vinkistä!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Jos olisi ollut tarvetta niin oltaisiin kiinteät aloitettu aiemmin.
   Sormiruokailuun alkaa valmiudet pikkuhiljaa olemaan selkeät ja täydet 🙂
   Noihin saa varmasti monenmoisia hyviä pikkujädejä 🙂

 5. Essi kirjoitti:

  Miten tiedät, että lapsesi valmiudet kiinteisen syöntiin on tasan kahden viikon kuluttua eikä vaikka tällä hetkellä tai vaikka vasta kolmen viikon? 😀 En halua loukata, mutta en voi olla ihmettelemättä miksi ei voi sanoa suoraan että on oma halu imettää se 6kk, jos se kerta niin tärkeä asia on 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kieltämättä tästä kommentista tuli hieman ikävä fiilis ja yritän olla provosoitumatta.
   Olen aika selkeästi aiemmin blogissani ilmaissut pariinkiin otteeseen halustani 6 kuukauden täysimetykseen mitenkään kiertelemättä, ehkä nuo postaukset ei ole osuneet silmiisi. Tämä postaushan ei edes käsittele sitä asiaa, joten en nyt ihan ymmärrä miksi tällaista kysyt. Jos taas viittaat vatsaukseen, jonka annoin Ninnuskalle, niin minusta se oli aivan selkeä vastaus.
   En ole sanonut että valmiudet ovat kahden viikon päästä. Tässä postauksessa mainitsin sormiruokailun valmiuksista ja nyt ne näyttäisi kovaa vauhtia täyttyvän, joten kuten kirjoitin ”luulenpa loppukuusta meillä olevan aikas hyvät valmiudet jo sormiruokailuunkin kun kiinteitä aloitellaan!”

  • Essi kirjoitti:

   Anteeksi, en tosiaan halunnut loukata tai arvostella. Seuraan myös instagramiasi ja sieltä kuvateksti sekoittui omiin ajatuksiini ja tuli tätä postausta ja edellistä kommenttia lukiessa mieleen. Siellä olit kirjoittanut, että parin viikon päästä lautaselle muutakin.
   Minulla ei itselläni ole lapsia, mutta kiinnostaa kovasti imetyksen ympärillä pyörivä keskustelu. Lähinnä omien ystävien kautta siis, jotka perheellisiä. Tavallaan olen sitä miettinyt, että miksi sanoa että menee lapsen mukaan kun haluaa itse imettää sen 6kk. Kai kaikki noin pienet siihen taipuu jos muuta ei ole tarjolla. En viittaa siis vain sinuun.
   Mutta anteeksi kysymyksestäni, minua ei
   haittaa jos poistat sen ja myös tämän ettei kellekään tule huono mieli 🙂 pohdin vain asiaa ja heitin kysymyksen. Mukavaa kesän odottelua Poriin!

   • Outi Karita kirjoitti:

    Kiitos Essi vielä tästä kommentista ❤
    Selvensi kommenttiasi. Imetys on herkkäaihe ja on jo kuohahduttanut kertaalleen täällä blogissakin aika pahasti niin sitä on aika varpaillaan…
    Pahoittelut siis myös minun puolestani jos vastasin kärkkäästi!
    Aina saa kyllä kysyä!
    Airinkoisia kevätpäiviä ?

 6. HM kirjoitti:

  Täysimetyssuositus on se 4-6kk ja kukin tekee oman päätöksen, milloin oma on valmis maisteluihin. Meillä ensimmäinen 5.5kk ja kakkonen päivä vaille 6kk. Sormiruokaillen menty. Olisi meillä ehkä vähän aiemmin ollut jo valmiuksia, mutta olin itse laiska aloittamaan. Nyt reipas 1v syö hienosti lusikalla. Enää en jaksa pumppailla niin turkkijogu+marja/hedelmä jädeillä mennään. Tai kookoskermaa turkkijogun tilalla. Liity facen simppeli sormiruokayhteisöön, ellet jo ole siellä! Makoisia maisteluja pikkuhralle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.