Hae
Outi Karita

Huhtikuun liikunta-ajatuksia ja tavoitteita

Oon kirjoittanut, että mun tavoitteet on tällä hetkellä liikunnan ja ruuan osalta lähinnä hyvä olo ja rentous. Tämä tarkoittaa sitä että ruuan suhteen ei nipoteta ja syödään paljolti kehoa kuunnellen ja herkutkin sallien, välillä menee ehkä vähän överiksi, mutta se ei haittaa kun olo pysyy hyvänä! Loppuvuodesta oli sen verran tukkoinen olo, että silloin oli pakko vähän enempi kiinittää huomiota ruokaan ja musta se on loppujen lopuksi nyt ihan kivassa tasapainossa. Olisihan se kiva päästä myös lopuista raskauskiloistakin eroon, mutta kaikki ajallaan. Mun keho ei halua vaan niistä vielä luopua, eikä paino liiku siis suuntaan eikä toiseen.

Liikunnankaan suhteen en halua tehdä tiukkaa treenisuunnitelmaa vaan liikkua enempi sen mukaan, mitä tekee mieli tehdä. Maaliskuussa salitreenit astuivat taas kuvioihin vaunulenkkien, kotijumppien, pilateksen ja bailamaman rinnalle. Onhan tuossa muuten aika monipuolisesti jo liikuntaa! Noh, maaliskuussa tuli myös flunssailtua ja oltua vatsataudissa, joten näissä kaikissa tullut vähän katkosta, tosin vähiten katkosta vaunulenkeissä, jotka on kyllä tosi tärkeitä ja mieluisia mulle just nyt, ne on eräänlainen henkireikäkin. Vaunulenkit on ihana katkos päivään, omaa aikaa jonka ajan yleensä kuuntelen äänikirjaa ja nautin ulkoimasta. Vaunulenkillekin siis löytyy aivan muut syyt kun itse liikunta ja treenaaminen, niinkuin muillekin liikuntamuodille se pääsyy löytyy siitä omasta halusta ja tykkäämisestä.

Pilateksen ja Bailamaman katkokset harmittavat kyllä ihan tosi paljon, mutta ensi viikolla taas kiinni niihin! Pilates on mun hetki huoltaa kehoani ja Bailamama on mun ja Lukan yhteinen liikuntahetki. Nyt koti- ja salitreenien myötä olen huomannut, että lihasvoima on huimasti pienentynyt ja nyt aletaan taas sitä kaivelemaan esiin. Tämä tuli todettua varsinaisesti tällä viikolla punnerrusten suhteen. Oon nimittäin ollut aikas hyvä punnertamaan, mutta etunojapunnerruksiahan ei ole ”saanut”, siis kannattanut erkauman takia vielä tehdä, niin huomaankin olevani punnerrusten saralla nyt aika nollissa kun kokeilin ns. naistenpunnerruksia, tähän asti kun olen punnerrellut konttausasennosta. No tällä viikolla vähän tuli kevyesti sitten salilla penkattua, heh.

Raskauden jälkeen aerobinen kunto oli myös matalampi mihin olen tottunut. Noh, olihan mulla nuo liitoskivut pitkään kiusana raskaana ollessani ja estivät ihan kävelylenkitkin ja niiden samojen kipujen takia jäi salitreenitkin. Lähinnä kehoahuoltavaa liikuntaa tuli harrastettua Pilateksen ja joogan muodossa. Loppuraskaudesta sitten löysin vesiliikunnan ja kävin uimassa sekä vesijuoksemassa ja nämä raskauskehoni kesti. Aerobinen kunto on kyllä kohissut ylöspäin vaunulenkkien ja pojan kanssa tanssahtelujen myötä. Uimahallille on vieläkin menemättä vaikka tekisi kyllä kovasti mieli. Katsotaan saisinko aikaiseksi vielä ennen kuin uimahallit pistävät kesäksi ovensa kiinni. Nyt myös odotan kovasti, että saan laittaa rulaluistimet jalkaani. Olen aina tykännyt rullistelusta ja viime kesänä sitä nyt sattuneesta syystä ei tullut harrasteltua, mutta tänä keväänä sitä kyllä niin odotan! Saa nähdä saanko jo tässä huhtikuussa laittaa ne luistimet jalkaani vai meneekö toukokuulle tai kenties kesälle asti….

2016 Kauneus & Terveys -lehden kuvauksista

Tsekkaa myös aiheeseen liittyen:

Tältä näytän 4kk synnytyksen jälkeen

Äitien lihoaminen puhuttaa

VKO 13 päiväkirjassa pääsiäisherkuttelua ja kotijumppaa

Pääsiäisen äiti-vauvakotijumpalla huhtikuu alkuun

Instagramissa: @outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.