Hae
Outi Karita

Meidän perheen ensimmäinen pääsiäinen ja perinteet

Mulla ja Rikulla on jo joitain pääsiäisperinteitä ollut enne Lukan syntymistäkin ja ne perinteet istuvatkin hyvin myös perhe-elämään. Myös uusia perinteitä syntyy varmasti ja yhteen perinteeseen onkin otettu tänävuonna ensiaskel. Meille pääsiäisen on lähinnä kevättä, hyvää ruokaa, pääsiäisherkkuja ja rentoutta. Nyt pieni kooste meidän pääsiäisen vietosta!

Riku oli ollut koko viime viikon jo sairaslomalla ja pitkääperjantaita vietettiin kotoillen rennosti ja vielä voimia keräillen miekkoseen. Mä kävin kyllä nauttimassa kevätilmasta vaunulenkillä ja tein Lukan kanssa pienen kotitreenin. Muutoin syötiin hyvin ja rentoiltiin. Pääsiäisviikonlopun lauantaina meillä on ollut tapana käydä Porin pääsiäismarkkinoilla ja sinne suunnattiin tänäkin vuonna. Lähes joka vuosi on taidettu sään salliessa istahtaa ice cream housen eli porilaisittain naamabaarin terassille ja useimpina pääsiäisinä on kelit sen sallineet. Yhtenä vuonna kun pääsiäinen oli viikkoa aikaisemmin niin oltiin myös istahdettu, facebook muistutti ja siksipä ihmettelin kun tänä vuonna tuo naamabaari olikin kiinni. Tästä perinteestä ei voitu pitää kiinni vaikka mielellään oltaisiin ulkosalla hörppäisty kupit kuumaa Lukan tuhistessa untaan vaunuissaan. Ensi vuonna meillä voikin olla muuten sitten eri meininki markkinoilla 😀

Pääsiäismarkkinoilta suunnattiin Rikun vanhempien luokse syömään, jonne mä intouduin vaunulenkkeilemään, koska ilma oli niin täydellinen! Joka pääsiäinen ollaan Rikun vanhempien kanssa jonain päivänä syöty ja sitten ollaan heitä myös kutsuttu meille joko syömään tai kahvittelemaan vähintäänkin. Tänäkin vuonna Rikun vanhemmat sitten tulivat meille sunnuntaina kahvittelemaan. Usein olen myös omaa isääni meille ajeluttanut pääsiäispashalle, joka on isäni suurta herkkua. Tänä vuonna kuitenkin ajelin Lukan kanssa sitten pääsiäismaanantaina isäpapan luo hänen hoitokotiinsa ja mukana oli rasiassa pashaa tietty!Näin ne päivät rennosti kuluivat! Pääsiäinen näkyi kotona myös sisustuksessa ja aivan pääsiäisihastuksenani oli tänä vuonna Indiskan pääsiäiskoritseet. Sain idean, että ostetaan Lukalle oma pääsiäiskoriste, laitetaan siihen pohjaan oikein Lukan nimi niin se varmasti on hänelle nimetty. Se on tuollainen keraaminen muna eli tosiaan koriste! Jos lisäälapsia meille joskus tulisi niin tuon tyyppisiä munia löytyisi varmasti lisääkin sitten, jokaiselle tietty oma. Tänä vuonna tuo muna täyttyi mun ihan lemppari pääsiäiskarkeista, jotka tuli mun ja Rikun syötyä pääsiäisen aikana, ehkäpä enimmäkseen mun, heh. Tulevina pääsiäisinä oon kuitenkin ajatellut laittaa Lukalle munan sisälle oman pääsiäisyllärin, joka vaikka sitten odottaa häntä pääsiäisaamuna pöydässä. Riku osti mulle sitten tuon ihanan pupun yllärinä Indiskasta ja mua jäi nakuttamaan kun nyt ei Rikulla ollut omaa pääsiäiskoritetta, mutta hei, siinä onkin hyvä syy ostaa ensi vuonnakin joku uusi pääsiäiskoriste 😉


Saa nähdä mitä perinteitä tulevat pääsiäiset elämäämme tuovatkaan!
Kyllä tää perhe-elämä vaan on niin ihanaa ja rikastuttavaa!

Miten teillä pääsiäinen meni?
Onko teillä joitakin peinteitä?

Lue myös

Luka kertoo 5 kuukauden kuulumisiaan

Pääsiäisen äiti-vauvakotijumpalla huhtikuu alkuun

Instagramissa: @outikarita

0 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Sauna ja autoajelu miehen kanssa lankalauantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.