Hae
Outi Karita

Luka vastailee kysymyksiin

Viikko sitten Luka kertoi yhdestä kotipäivästämme ja tuohon postaukseen sekä instaan on saanut jättää siitä asti Lukalle kysymyksiä.
Tänään Luka vastaa näihin kysymyksiin.

Heippahei! Ihan ensteks mä kerron, et sain ton muumikortin mun Raision kummitädiltä. Pääsenköhän mäkin joskus muumimaailmaan, kyllä varmaan! Te olittekin kyselleet multa paljon ja mä yritän parhaani mukaan nyt vastata!

Mitä pidät kylpemisesta?
Oi, pidän ihan hirmuisesti ja mulla on kaks tosi kivaa kylpyleluakin. Tänään vissiin olis taas mun kylpypäivä, jee!
Saatko itkukohtauksia? Mikä niihin auttaa?
Öisin joskus unissani itkustan ja sit kun oon jo ihan yliväsynyt saatan myös itkustaa. Rauhalliset laulut, keinuttelu tai pomputtelu jumppapallon päällä ja kantoliina rauhoittaa mut parhaiten.
Mikä saa sut nauramaan?
Tällä viikolla mä itseasiassa ekaa kertaa nauroin sillee oikeen ääneen vähän pidempää kun äiti hassutteli ja kutitteli mua kaulasta. Kaikki pärisyttelyt ja kukkuuleikit on tosi hauskoja kyllä!

Mikä on isäsi mielipide, että olet paljon esillä äitisi blogissa?
Isi ja äiti on sopinut tästä jutusta keskenään, muutenkin ne puhuu ja sopii yhdessä muhun liittyvistä asioista aika paljon. Enkä mä mielestäni ihan hirmu usein täällä blogissa oo. Ootteko huomanneet muuten, että must on vaan tosi vähän kasvokuvia täällä? Mut en mä kuitenkaan mikään salaisuus oo 😀
Äidin välihuomautus: Mun mielestä tällaiset asiat on aina kummankin vanhemman yhdessä tehtäviä päätöksiä 🙂
Mikä on sun lempipuuhaa?
No äidin ja isin kanssa oleminen. Tykkään paljon olla tällä hetkellä pystyssä, siis seisoa vaiks äiti sanoo ettei näin pieni poika voi vielä seisoa. Sit rapisevat lelut on ihan parhaita ja niin se kylpy, se on tosiaan superkivaa!

Mitä mieltä olet vauvauinista, tahtoisitko aloittaa sen?
No ainakin mä tyykkään kylpee! Oon kuullut kun äiti on pohtinut tota vauvauintia tai sit et alettais käymään muuten perheenä uimahallissa. Mimmonenhan paikka se on? Kyl mä voisin tykätä kun tykkään niin tosta vedestä ja siks äitionkin vähän miettinyt.
Suututko ikinä?
Joskus ihan pienenä mä suutuin välillä äidin tisseille, kun niist tuliihan hirmusesti sitä maitoo sillee suihkuten, mut mä oon jo tottunut siihen.
En mä niinkään suutu, mut joskus mua kyl harmittaa varsinkin jos oon väsynyt enkä osaa oikee nukahtaa.
Sit mua saattaa joskus harmittaa kun en pääse oikeen kunnolla viel eteenpäin lattialla, mut kyl mä jo vähän pääsen. Välil haluisin vaan päästä tosi paljon enempi, helpommin ja nopeempaa.
Tykkäätkö oleskella itsekseen?
No ihan pieniä hetkiä joo, joskus vähän kauemmin jos äiti tai isi on kuitenkin ihan vieres.
Leikkimatolla tai sit ihan muuten vaan lattialla tälleen voin joskus viihtyä hetken.
Onko sinulla jo lempilelua?
Joo, se mun rapiseva seepra!

”Puhutko” paljon? Tykkäätkö nauraa ja hymyillä? Oletko hyvä ottamaan katsekontaktia? Vierastatko muita ihmisiä?
Huh, nyt on paljon kysymyksiä! Kyllä mä juttelen jos en oo ihan väsynyt tai jos mä en ala ujostelemaan.
Nauramisesta mä tossa jo kerroinkin, et en oo kauheesti vie ääneen nauranut, ihan pieniä naurahduksia vaan ja kerran täl viikol nauroin vähän isommin. Paljon mä kuitenkin nauran sillee äänettömästi ja kyl mä paljon taidan hymyillä, ainakin mä oon usein kyllä hyvällä tuulella. Kamera saa mut kuulemma usein silti vakavaks, mä vaan alan kattoo et mikäs kapistus se on.
Kyllä mä tosi paljon seuraan katseellani juttuja ja katon toisia ihmisiä kyllä.
Mut tosiaan, mä saatan olla vähän ainakin aluks varuillaan uusista ihmisistä, täytyy aina ensiks vähän miettii et kukas tää tyyppi on. Silti mä ylees viihdyn sylissä kuin sylissä.
Kuinka paljon nukut päivisin, kuinka paljon öisin?
Äiti on itseasiassa kirjoittanut tästä täällä blogissaan tämmösen postauksen kun;
4 kuukauden hulinat ja Lukan nukkumiskuviot

Käytätkö tuttia ja jos käytät niin missä tilanteissa ja minkä ikäisenä aloit sitä käyttämään?
No en oikeestaan. Nyt äiti on paristi sitä kokeillut kun oon pitänyt jotain hulinaa ja tässä kerran nukuin päiväunet tutin kanssa, mut aika turha kapistus se mun mielestä on, kun en mä sitä oo oikeestaan tarvinnut.
Hei Luka! Miten suhtaudut uusiin ihmisiin ja paikkoihin?
No heipähei! Vähän tähän jo vastasinkin. Välillä alkuun vähän mittailen että mikäs paikka ja kukas tyyppi, mut oon mä tähän mennessä ihan kaikkialla viihtynyt ja kyllä mulle kivojen ihmisten sylikin aina kelpaa.

Onko sulla lempinimiä?
Mua kutsuttiin jo masussa Tiitiäiseksi ja Tiitiksi, ootte ehkä täältä blogistakin sen lukeneet. Ja sit mua sanotaan välillä ainakin jätkänpätkäksi ja kullaksi, muru murmeliksi ja rakkaaksi.
Mikä kokonimesi on?
Mä oon Luka Oliver
Minkä ikäinen olet?
Kahden viikon päästä mä oon jo 5 kuukautta vanha.
 

Tämmösiä juttuja tällä kertaa!

Tsekkaapa myös nää postaukset!
My Day by Luka – Kotipäivä
4 kuukauden hulinat ja Lukan nukkumiskuviot
Lukan 4 kuukauden neuvolalääkäri
Luka 4 kk tässä moro!
Instassa: @outikarita

0 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  suosittelen vauvauintia 🙂 se oli ihana kokemus vauvalle ja ilman sitä ei olisi tullu kyllä sukellutettua vauvaa. sielläkin suosittelivat ettei mee uimahalliin pienien kanssa kun se vesi on viileetä ja lastenaltaassakin jopa todella likaista verrattuna siihen kun vauvauintia varten vaihdetaan puhdas vesi ja lämmitetään allas 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Näiden syiden takia aloiteittaisiinkin perheenä käymään siinä 6 kk iässä jos ei sitten intouduta siihen vauvauintiin. Pidän vaan tuota vauvauintia melko kalliina, mutta puntaroin vielä asiaa.
   Täällä lastenaltassa ja monitoimialtaassa on lämpötila hyvä, toki ei ole puhdistettu kuin ennen vauvauintia, mutta sen takia odotettaisiinkin tuonne 6 kk:n paikkeille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.