Hae
Outi Karita

Lukan 4 kuukauden neuvolalääkäri

Viime viikolla, oikeastaan tasan viikko sitten oli Lukalla neuvolakäynti. 4 kuukauden kohdalla oli neuvolalääkäri. Terkkari kysyi viimeksi halutaanko myös tulla hänelle ja sanoi, että voidaan kyllä sopia 5 kuukauden kohdalle seuraava terkkarikäynti, miten halutaan. Sovittiin terkkarikäynti aikalailla siihen 5 kuukautispäivän tienoille ja koska lääkärineuvolan ja tämän väliin ei jäänyt kuin kolmisen viikkoa niin päädyttiin siihen ettei erikseen sitten mennä tässä 4 kuukauden kohdalla terkkarille. Lääkäriajallakin kun kuitenkin on terveydenhoitaja mukana, joka ottaa mitat. Näin ei ilmeisesti kaikkialla toimita vaan käydään erikseeen terkkarilla joka tekee hänen roolinsa kuuluvat jutut ja sitten on erikseen lääkäri, täälläkin joskus ollut niin. Tämä nykyinen systeemi on kuitenkin ainakin asiakkaan näkökulmasta mukava, kun yhdellä keralla onnistuu kaikki samassa huoneessa. Lääkärineuvolakäynnit on kyllä huomattavasti nopeampia käyntejä, kun terkkarikäynneillä usein enemmän jutellaan kuulumisista, mikä on musta tosi kivaa myös, joten kyllä mä vähän taas odotan sitä meen 5 kuukautisneuvolaa, joka onkin jo kahden viikon päästä.

Lukan neuvolalääkäri on todella mukava ja rauhallinen otteissaan, ihan luotu työskentelemään pienten kanssa. Alkuun hän kysäisi kuulumisia ja sitten siinä vuorotellen lääkäri tutki ja terkkari otti mittoja. Luka ei ihan kaikista lääkärin tutkimuksista olisi tykännyt, mutta kun ne oli ohi niin ei jäänyt pahalle mielelle kuitenkaan vaikka vähän protestoikin tutkimusten aikana. Kaikki oli oikein hyvin ja Luka on hienosti taas kasvanut. Lääkäri tokaisi tutkiessaan, ”poikahan ottaa jo oikein jaloilleen” ja niin hän ottaa, hän on myös viime aikoina oppinut paljon uusia taitoja, mistä sitten saa kertoa 5 kuukauden kuulumisissaan loppukuusta.

Neuvolakorttiin lääkäri kirjasi:

”Kasvaa hienosti rintamaidolla. Oppinut pyörimään lattialla. SÄ (sydänäänet) säännölliset.”
Pituus 64,5 cm ja paino 6680 g

Muutakin toki juteltiin ja kaikki oli hyvin,
ei oikeastaan mitään ihmeempiä 🙂

Mites muiden neuvolakuulumiset?

0 kommenttia

  1. Liisa kirjoitti:

    Itse asun Tanskassa ja täällä ei ole erillistä neuvolaa vaan terkkari tulee käymään kotona. Oma poitsu täyttää vasta 3kk lauantaina mutta on mitoiltaan aika lailla samoissa Lukan kanssa. Hän on 65 cm ja 6,4kg eli hyvin kasvaa ja terve on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.