Hae
Outi Karita

My Day by Luka – Kotipäivä

Nyt tulee toivepostausta, My Day by Luka eli päivä Lukan kertomana ja päiväksi valikoitui tältä viikolta yksi kotipäivistämme.

8.00
Tuhinaa ja puhinaa, vähän silmien raottelua, nyt voisi alkaa heräilemään tähän päivään, mutta äiti saisko alkuun pienen maitohuikan. Äidin viekusta on ihana herätä, ollaan kaksin vallattu sänky, isänkin puoli kun se on jo töihin lähtenyt. Mä haluun olla silti tosi lähellä äitiä vaiks tilaa oliskin. En halua enää makoilla vaiks ehkä vähän väsyttäis. Äiti hakee istelleen smoothien ja sitten ottaa mut mahansa päälle istumaan ja laulaa mulle lauluja. Mä yritän vähän mukana laulaa, mutta enhän mä osaa tommosia sanoja vielä. Hauskaa mulla kuitenkin on ja varpaita on myös tosi mielenkiintoista katsella, siis omia varpaita, ne näkee tällee aamusin äitin vattan päällä istues tosi hyvin. Kuvaillaan isil joku video, minkä äiti lähettää sille, mä toivotan äidin kans hyvää työpäivää isil.

Kun ollaan laulettu monta laulua niin lähdetään aamupuuhille. Äiti ottaa yövaipan pois ja pemppupesun jälkeen mikä on aina must tosi kivaa, äiti antaa masuhierontaa, mikä sekin on aina tosi kivaa. Masuhierontaa ja pumppajumppaa, niin äiti sanoo ja samalla laulellaan pyörät ne pyörivät ympäri laulua. Sit äiti pukee mut ja vie leikkimatoll, jossa mä viihdyn hetken, mutta haluun heti kääntyy kyl vatsalleni. Pian mä haluun kuitenkin äidin syliin, ei jaksa touhuta viel kauheesti kun vähän viel väsyttäis. Äiti ottaa mut syliin ja hetken pääst laittaa sitteriin. Äiti syö aamupalaa ja keikuttaa jalalla samalla mun sitteriä ja mä nukahdan. (nukkuu 9.20-10).

Herään kun äiti lakkaa keikuttamasta, mut nyt mä jaksan olla hetken sitterissä varsinkin kun äiti laittaa musiikkia soimaan, Anatudea, jee! Sit äiti kolisuttelee astioit, siirtelee niit paikast toiseen ja lopuks laittaa kuitenkin astioit sin ekaan paikkaan mist ensin otti pois toisia, outoa… (astianpesukone) No, mut sit mennäänki sohvalla, jee. Äiti ehti ennen kun ehdein pyytää, nyt saan nimittäin maitoo. Jäädään viel pötköttelee siihen sohval tai mä pötköttelen äidin jalkojen pääl vattallaan ja bongaan jonkun kivasti rapisevan paperin, äiti antaa mun rapisutella sitä, mut en saa laittaa sitä suuhun. On mul kyl rapinalelui joita saan laittaa suuhun, mut täs oli nyt joku juttu miks en saanut tätä paperia laittaa.

Sit mennään taas, vaihdetaan mun vaippa ja mennään äidinkin vessaa, se laittaa kolmesta purkista jotain kasvoihinsa ja sit alkaa se surina, kun äitipesee hampaita, mä en tommosia juttuja vie tarvi. Äiti nostaa mut hetkeks pinnikseen, mut sen täytyy kyl tyhjät sitä ensin. En oo ollut aikoihin pinniksesja äiti on kasannut sinne vaan jotain vaatteita. Pinniksen yläpuolel on semmonen härveli josta en joskus oikeen tykännyt, mut nyt sitä hetken kattelen, kun siinä pyörii jotain hahmoi ja siit kuuluu ihan kiva musiikki. Äiti touhuu jotain, ainakin sil vaihtu paita, mikähän niis vaatteis oli vikana mitkä pääl nukuttiin kun tarvi meilt kummaltakin ne vaihtaa toisiin….? Aika pian mä kyllästyn ja käännyn vattalleni, mut tässäkin on ihan tylsää olla ja kerron sen äidille, joka nostaa mut sitten syliin ja mennään kurkkaamaan yhdessä peilistä. Hassua, et siit näkyy äiti vaiks mä oon sen sylis, mut näyn mäkin siin peilis vissiin. Äitii siit kuitenkin kattelen ja alkaa hymyilyttää.

Mua alkaa vähän väsyttää ja äiti sanoo ”jos syöt nyt niin lähdetään vaunulenkil sitten.” Mä vähän protestoin enkä suostu tissille, jumppappallon päälläkään äidin sylis en rauhotu. Äiti ottaa mut syliin pystyyn sohvalla ja laulaa hiljaa rauhallisia lauluja, heijaa ja silittelee, täs on hyvä olla. Mulle tulee parempi mieli ja sit mä syön, paljon, kummastakin tissistä. Äiti oli oikees, kannatti ennen päiväunia syödä. Hetken pääst äiti alkaakin pukee mua ja nukahdan vaunuihin ennenku ollaan ees ulkona.
Klo 12-13 lenkillä

Äiti teki mun kanssa vissiin pitkän lenkin ja lenkin jälkeen jätti mut vaunuissa ulos, mut halusin sisälle jatkamaan unia. (Klo 14.30) Nyt on nälkä ja vähän kuumaakin vaiks äiti onkin availlut makuupussin ja mun haalarin. Huutelen äidille että oon herännyt ja haluun maitoo. Mennään sohvalle ja saan äidinmaitoa. Sit mä saankin sen rapisevan lelun, jota saa laittaa suuhunkin, touhotan sen kanssa hetken ennenkun lähdetään vaihtaa mun vaippaa. Vaipan vaihdon jälkeen mennään äidin kanssa leikkimatolle ja mäpä prötistän oikeen kunnolla, nyt kun on puhdas vaippakin ja kaikkee. Äitii vähän naurataa ja taas mennään vaihtaa vaippaa.Äidin kans tehdään yhtä ja toista lattialla ja sohvalla, paljon äiti laulaa mulle. Omia ja äidinkin sormia on kiva syödä ja sit se on hauskaa kun äiti pärisyttää kieltään, mäkin tykkään veulata kielelläni. Sit me myös tanssitaan ja äiti vissiin jumppaskin jotain. mut must se oli vaan leikkii munkanssa. Tanssin ja jumpan, siis leikin jälken mennään taas sohvalle ja mä saan syödä ja väsähdän siihen, nukahdan…

17-17.40 zzzZZZzzz

Kun mä heräilen oon käärittynä ihanan pehmoiseen peittoon, annan äidin viel hetken touhuta ennenku huutelen sitä enemmin. Voisin ottaa vähän maitohörppyäkin kun viimeks nukahdin vähän niinku kesken syömisen, hups. Syömisen jälkeen äiti ottaa mut keittiiön mukaansa ja laittaa sitteriin. Isikin tulee kotiin ja nostaa mut sitteristä kattoo mitä äiti on tehnyt, se kokkas jotain keittoo sille ja isille. Mennään siin kans vaihtaamun vaippa, olin salaa prötistellyt oikeen kunnolla, heh.

Iskän ja äidin syödes on vuorotellen kuimmankin sylis siin ruokapöydäs ja saan leikkii mun kirahvilelulla ja kattella jotain kortteja kun äiti ja isi pelaa jotain niillä. Kun isi ja äiti on syönyt niin mäkin haluun vähän syödä ja sit vietänkin isin kans aikaa. jossain kohtaa nukahdan isin syliin kun ollaan jumppapallon päällä, mut hetkeks vaan… Mäkin sain yks päivä muuten kortin mun kummitädiltä!

Klo 20.45…

Äiti ottaa mut tissille ja sen jälkeen mennään kaikki kolmestaan mun iltatoimille. Iskä pesee mun pempun ja tekee massuhieronnan ja -jumpan, äiti laittaa mul yövaipan ja yövaatteet. Hetken aikaa jaksan hengailla vielä äidin ja isin kanssa, mut sit kun alan väsymään niin mennään äidin kans makkariin sänkyyn, mä syön ja nukahdan… (Äiti nousee vielä hetkeksi sängystä, mutta kömpii itsekin pian pojan viereen unille niinku isikin.)

Tämmönen oli mun yks kotipäivä!
Tuli mieleen haluisitteks te kysellä jotain multa?

Jos vaiks tulee oikeen paljon kysymyksiä niin äiti saa kirjottaa joku päivä mun vastaukset ihan omaan postaukseen 😉


Seuraa mun äitiä instassa: @outikarita
Ja katos äidin nääkin postaukset:
Luka 4 kk tässä moro!
4 kuukauden hulinat ja Lukan nukkumiskuviot

0 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Mitä pidät kylpemisesta? Saatko itkukohtauksia? Mikä niihin auttaa? Mikä saa sut nauramaan? ?

 2. EssiS kirjoitti:

  Mikä on isäsi mielipide, että olet paljon esillä äitisi blogissa?

 3. Liisa kirjoitti:

  Mikä on sun lempipuuhaa? Mitä mieltä olet vauvauinista, tahtoisitko aloittaa sen? Suututko ikinä? Tykkäätkö oleskella itsekseen? Onko sinulla jo lempilelua? ”Puhutko” paljon? Tykkäätkö nauraa ja hymyillä? Oletko hyvä ottamaan katsekontaktia? Vierastatko muita ihmisiä?

 4. Cee kirjoitti:

  Kuinka paljon nukut päivisin, kuinka paljon öisin? 🙂

 5. Taru kirjoitti:

  Käytätkö tuttia ja jos käytät niin missä tilanteissa ja minkä ikäisenä aloit sitä käyttämään?

 6. Erja kirjoitti:

  Hei Luka! Miten suhtaudut uusiin ihmisiin ja paikkoihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.