Hae
Outi Karita

Aurinkoista maaliskuuta sullekin ja täsmennys eiliseen

Heippa maaliskuu,
ensimmäinen kevätkuukausi kun talvi on kylmimmillään,
mutta auringonsäteet kimaltelevat hangella antaen välähdyksiä keväästä.
Nyt onkin kevättalvi!

Eilinen blogipostaukseni keräsikin hirveästi lukukertoja ja kirvoitti kommentointiinkin monet. Kieltämättä yllätyin tästä ”kohahduksesta”, mutta hienoa että saatiin keskustelua aikaiseksi! Korjaisin hieman tänään postaukseni ekaa kappaletta, kun huomasin itsekin että se oli kehnosti kirjoitettu ja antoi osittain väärää kuvaa tilanteesta, pahoittelut siitä. Sain paljon hyväää kommenttia ja eriävätkin mielipiteet on sallittuja. Itseäni kuitenkin on harmittanut kommenttien sadellessa myös se väärinymmärrys, joka kyllä tuntuu välillä hakemallakin haetulta. On ikävää että sanojani muunnellaan kommenteissa ja hukataan osa tekstiä. Väärinymmärryksiä tulee toki muutenkin ja se on inhimillistä, silloin onkin hyvä, että kommenteissa voi korjata asiaa. Itse pyrin olemaan loukkaamatta toisia ja arvostelematta toisten valintoja.

Minun mielestäni jokainen imetystaival on yhtä arvokas! Jokainen tekee imetyksen ja imettämättömyyden suhteen oman tilanteensa ja lapsensa mukaan ratkaisut, tämän kirjoitin jo alkuperäisessäkin tekstissä. Vaikka kirjoitin että tavoitteeni on 6 kuukauden täysimetys niin kirjoitin myös ettei tämä ole kiveenhakattu ja elämme meidän lapsemme  ja tilanteemme mukaan tässäkin asiassa. Nämä kohdat olivat kenties osalta jäänyt huomaamatta tai unohtui kommenttia kirjoittaessa ja tuntuu kurjalta joutua itseään toistamaan samalla kun syyllistetään minun nostavani yhtä tapaa jalustalle, mitä en missään nimessä ole tehnyt, enkä tarkoittanut. Imetys on arka aihe, niin se taitaa olla minullekin, arka ja tärkeä. Ethän loukkaannu toisen valinnoista, ethän loukkaa toista hänen valinnoistaan, en minäkään!

Ps. Vastaan kyllä jokaiseen kommenttiin, kunhan täältä vauva-arjesta ehdin,
joten jatketaan tuosta imetysaiheesta keskustelua tuossaeilisessä postauksessa!
4 kuukautta ikää, mites imetys ja kiinteät?

AURINKOISIA KEVÄTTALVEN PÄIVIÄ!


Instagramissa: @outikarita

0 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Oikein hyvä ķirjoitus oli, ja mielestäni toit itsesi ja ajatuksesi hyvin esiin. Itselleni blogiasi ja sinua muutenkin seuranneena -ja sinut tavattuani- on niin selvää, millainen sydämellinen, avarakatseinen, fiksu ja aito ihminen eilisen tekstin takana on! Hirveän herkästi – varsinkin netissä – ihmiset tekee omia tulkintojaan mm. siitä, millä äänensävyllä kirjoittaja lukijan mielestä ”puhuu”, eikä aina muisteta huomioida kokonaisuutta tai yritetä ymmärtää oikein. Eri mieltä saa tietysti olla, ja keskustelu onkin mielenkiintoista – mikä on asia, mitä mielestäni usein sanotkin. Hienoa, että uskalsit puhua juuri sinun ja teidän toiveistanne!
  Ihanaa maaliskuuta teille koko perheelle! ?
  -Petra
  http://www.arkeenkatkettyaarre.fi

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos Petra tästä ihanasta ja mieltä piristävästä kommentista! ❤

 2. Eeva kirjoitti:

  Kiitos täsmennyksestä! Ensimmäinen teksti antoi jyrkän vaikutelman alkuun, minkä takia minäkin tulin kommentoimaan. Toivottavasti et kokenut minun kommentteja loukkaavaksi. Se ei ollut ainakaan minun tarkoitukseni!
  Hassua miten niin luonnollisesta asiasta kuin imetys on tullut näin tunteita kuumentava juttu!
  Toivotan mukavaa ja rentoa imetystavalta!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Heh, enpä osannut itsekään arvata että tämä näin kohahduttaisi vaikka tulenarka aihe onkin.
   Kiitos keskustelusta ja mukavia kevättalven päiviä 🙂

 3. HeidiÄ kirjoitti:

  Itse en saanut edellisestä postauksesta mitenkään jyrkkää kuvaa, vaan mielestäni se oli hyvin kirjoitettu ketään mollaamatta? hienoa että teillä imetys sujuu? harmiksi blogiteksteihin haetaan negatiivisuutta ja yritetään aiheuttaa harmia kommentoimalla ja juuri vääristämällä sitä ajatusta mikä kirjoittajalla on, nämä taitaa olla niiltä ”ammattikommentoijilta”? ihanaa keväänodotusta sinulle ja perheellesi!

 4. Susan kirjoitti:

  Tänään ehdin lukemaan kyseisen kirjoituksen. Huomasin että kommentteja oli paljon mutta niitä en ehtinyt vilkaista. Vaikka meidän imetystaival meni metsään ja tulikin korvikevauva (joka aloitti soseet jo 3kk ikäisenä), ei minun mielestäni tekstissä ollut mitään, mikä olisi lytännyt meidän erilaisen taipaleen. Mielestäni osasit lähestyä aihetta hyvin ja asiallisesti ❤️

 5. Alexandra kirjoitti:

  Tuli vähän paha mieli, mutta vaan sinun puolestasi. Tuntuu että jouduit nyt vähän turhan äkkiä ns tuomituksi tästä kirjoituksesta. Kirjoitettu teksti voidaan herkästi ymmärtää väärin ja toisaalta toki voi myös kuulostaa tahtomattaan jyrkemmältä kuin onkaan tarkoitus, koska tekstin kautta ei välity ilmeet, eleet eikä äänenpainot jne. Sun instastoryistä kyllä hyvin näkee millainen tyyppi sä oot, tai ainakin miltä sä vaikutat sellaisen silmissä, joka ei sua henkilökohtaisesti tunne. Lämmin, empaattinen ja fiksu tyyppi! Itse en lainkaan kokenut tekstiä syyllistävänä. Kommentoin jo aiemmin että meidän imetys ei lähteny kovin hyvin alkuun ja onkin loppunut 3 kk kohdalla. Vauva täyttää kohta 4 kk ja aletaan sen jälkeen maistelemaan soseita. Jos koinkin jotain ns negatiivisiä fiiliksiä sun kirjoituksesta niin lähinnä ehkä semmosta surua että ite ei pysty imettää enää. Mutta se taas ei johtunut susta vaan itsestäni ja siitä että kaipaan imetystä ja jos pystyisin samaan kuin sä, tekisin juuri samalla tavalla. Ole ylpeä teidän ratkaisuista, ei se ole yläpuolelle nousemista/nostamista vaan mun mielestä jos onnistuu siinä minkä kokee tärkeäksi niin siitä saakin olla ylpeä 🙂 Suomessa nyt on muutenkin vähän niin että pitää olla hiljaa vaan ettei kukaan pahoita mieltään 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos ihanasta kommentistasi ja ymmärryksestäsi! ❤
   Ole sinäkin ylpeä teidän imetyksestä, vaikka olisi jäänytkin lyhyemmäksi mitä olit ajatellut, se on ollut kuitenkin yhtä arvokasta!
   Onnistuneita sosehetkiä teille ?

 6. D kirjoitti:

  Mielipidettään on aina lupa muuttaa. Edellisen tekstisi loppu ”Parin kuukauden päästä voidaan palailla sitten kiinteiden aloittamiseen uudelleen ?” ei oikein vaan tuonut millään muotoa tuonut esiin, että tilanteen mukaan on tarkoitus elää. Mukavia imetyksiä!

 7. Katriina kirjoitti:

  Ihan vilpittömästi mietin ja en tiedä mistä se olo tulee, kun lukee esim. sormiruokailijoiden, täysimettäjien tai jonkun tietyn ruokavalion kannattajat tai johonkin asiaan ” vihkiintyneiden” kommentteja tai tekstejä, niin tulee semmoinen olo, että se on ainut oikea/hyvä/paras tapa. Ja sitten jos tulee jotain kritiikkiä suuntaan tai toiseen, niin ei olla valmiita joustamaan asiasta tai omista mielipiteistä vaan puolustetaan kaikin keinoin. Joitain asioita toki voikin puolustaa ja saakin puolustaa ihan loputtomiin. 🙂 Mutta osassa asioissa on vain monta hyvää tapaa ja siksi en lähtisi ihmettelemään miksi jotkut aloittaa kiinteät ”jo” 4 kk kohdalla, jos ja kun sille ei ole kunnon perusteluita/tutkimuksia, että se olisi haitaksi vaan ennemminkin hyödyksi nykytutkimusten mukaan. 🙂 Hyvä, että näistä asioista puhutaan! Ja eri mieltä saa ehottomasti olla ja hyvä jos asiat perustelee!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Mähän en ihmetellyt kiinteiden aloittamista 4 kuukauden iässä ja kirjoitin hyvinkin avoimesti sen suhteen, että jokaisen on hyvä tehdä päätökset oman tilanteen mukaan. Toin tekstissäni esiin mikä on meidän tavoite ja ajatus ja näiden lisäksi nykysuositusten mukaista infoa. Hyväksyn täysin myös muut tavat ja kuten joudun itseäni toistamaan, mikään ei ole kiveen hakattua meilläkään ja jokaisen tulisi tehdä ratkaisunsa oman tilanteen mukaan.
   Itse taas koen, että heti jos kertoo haluavansa täysimettää mahdollisimman pitkään niin pidetään jonain ”imetysnatsina”, jota en ole. Se, että kertoo omista ajatuksistaan ja tavoistaan, ei kai torppaa toisten tapaa. Näistä asioista on hyvin vaikea, mutta tärkeä kirjoittaa ja keskustella avoimin mielin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.