Hae
Outi Karita

Ensimmäinen ”pidempi” reissu ja yökyläily vauvan kanssa

Aikas kauan sitä ollaan täällä kotinaisemissa jo viihdyttykin. Viime viikonloppuna oli meen pisin tähän astinen ajomatka ja eka yökyläily. Huomasin, että pääpaino on ollut viikonloppuna ihan muussa kuin valokuvaamisessa. Viikonlopulta ei nimittäin juuri muita kuvia tallentunut kuin ruokakuvia ja alla oleva kuva Lukasta, joka tykkää nukkuessaan vetää päänsä päälle nykyään rätin, peiton tai mikä nyt siinä onkin.

Ajeltiin lauantaina Littoisiin Raision Myllyn kautta. Ajomatka ei sinäänsä ollut pitkä ja tähdättiin se Lukan päikkäreihin. Hyvin poika nukkuikin koko alle 2 tunnin ajomatkan. Myllyn parkkikselle kun auto saatiin niin poika heräili. Ensin siis Lukan ruokahetki ja sitten mun ja Rikun. Tosin Luka ei halunnut viihtyä kaukalossa meen ruokailun aikaa, kaikki oli hyvin kun kuljeskeltiin ympäri Myllyä, mutta kun pysähdyttiin niin haluttiin syliin. Siinä sitten vähän vuorotellen  syötiin. Sushia oli tehnyt mieli ja tällä kertaa ihan Hanko Sushi sai toimia nälän apuna. Huomaa kyllä, että on tottunut jo vähän parempaan sushiin, nyt sushielämys oli ihan ok…

Vatsat täynnä sitten ystävien luo Littoisiin. Vietettiin mukavaa iltaa ja Lukan kummitäti, hyvä ystäväni tuli myös käymään, oman nuorimmaisensa, meidän kummitytön kanssa. Syötiin hyvin ja höpöteltiin vaikka mitä. Onneksi ystävien luota löytyi jumppapallo, se toimii hyvin nukutukseen kuin muuhunkin rauhoitteluun Lukan kanssa ja vaikka ilmankin olisi pärjätty niin hyvä apu tämä oli. Matkassa oli mukana myös kantoliina ja sitteri, koska ne ovat myös hyviä rauhoittajia ja viihdykkeitä.

Kiitos ystäville hyvistä tarjoiluista ja yöpaikasta <3

Yö meni ihan ok. Selvästi vähän Lukaa jännitti vieraassa paikassa vaikka mun kainaloon pääsikin. Ensi yökyläilyyn varaudun ehkä omalla peitollamme, jos se loisi tuttuuden tunnetta. Nyt oli mukana tuttu soittorasia, jonka musiikki Lukaa rauhoittaa. Alkuyöstä Luka heräsi muutamaan otteeseen, mutta nukkui sitten yhden selvästi pidemmänkin pätkän. Nyt tullut muutenkin lisää yöheräilyjä, joten en tiedä johtuiko vieraasta paikasta niinkään. Nopeasti Luka kuitenkin nukahti takaisin eikä herätellyt muita kuin vanhempansa. Vähän nämä useammat heräilyt öisin painaa silmäluomia tällä hetkellä.

Aamupäivää vietettiin myös ihanan rennosti ystävien kanssa, ei ollut hoppua mihinkään. Kotimatkalle lähtö ajotettiin päiväuniaikaan, mutta käytiin vielä kotiin lähtiessä porukalla Myllyssä syömässä, tällä kertaa Classic Pizzassa. Pizzat oli kyllä ihan tosi hyvät!

Tuossa Myllyssä vierähti tovi vaikkei muuta kuin syömässä käyty ja matkaevääksi tuli haettua kunnon kokoinen vanilijalatte. Luka nukkui koko tuon ajan, mutta unta ei riittänyt ihan kotiin asti. Matkalla täytyi kerran pysähtyä syöttämään Lukaa takapenkillä ja loppumatka meni välillä torkahdellen, siis pojan torkahdellessa. Mä vietin myös tuon loppumatkan takapenkillä Lukan kanssa. Reissu vähän jänskätti lähinnä tuon yön suhteen, mutta hyvin se sitten meni ja maaliskuussa olisi seuraava reissailu tiedossa. Nyt meillä on ilmeisesti menossa ”4 kuukauden hulinat”, joista voisin kirjoitella joku päivä oman postauksensa.

Miten muilla yökyläilyt ja reissailut pienen vauvan tai miksei isomman taaperonkin kanssa on sujunut?

0 kommenttia

  1. Heini kirjoitti:

    Meillä on jo reilun vuoden ikäinen taapero. Helpoin on edelleen ajoittaa automatkat päiväuniaikaan. Silloin pääsee kaikkein helpoimmalla. Muutamia pidempiä automatkoja on ollut, missä on pysähdytty suunnilleen jokaiselle huoltoasemalle rauhoittelemaan vauvaa. Pääasiassa matkat on menneet kuitenkin hyvin. Meilläkin poika nukkuu levottomammin vieraassa paikassa ja pakko sanoa, että niin itsekin nukun. 😀
    Pitää vielä kommentoida noista neljän kuukauden hulinoista, että siitä meillä alkoi koko loppu vauvavuoden kestäneet hulinat. Poika nukkui ihan pikkuvauvana tosi hyvin, mutta siitä neljän kuukauden iästä alkoi nukkua levottomammin ja heräili enemmän kuin aiemmin. Onneksi nukahti heti rinnalle herättyään ja nukkui aika pitkiä yöunia, joten en kovin väsyneeksi yleensä tuntenut itseäni. Mutta kyllä pidemmän päälle ne katkonaiset yöt alkoivat rasittaa. Äskettäin tässä vuoden iän kynnyksellä lopetin yöimetykset ja kuin kertalaakista poika nukkuu välillä jopa kokonaisia öitä tai yleensä korkeintaan yhdellä herätyksellä. Ah mikä autuus! Toivotaan, että teillä on tosiaan kyse vain neljän kuukauden hulinoista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.