Hae
Outi Karita

Hyvän ystävän muistilista

Löysin kalenterini takasivuilta tällaisen listan ja ajattelinpa jakaa sen teillekin, mutta muokaten hieman noita kohtia (lainausmerkkien sisällä olevat kohtien sisällöt lainattuja). Tällä viikolla oli ystävänpäivä ja silloin jo kirjoitin, että on ihanaa kun on yksi erityinen päivä kalenterissa ystävyydelle. Ystävyys on kuitenkin tärkeääelämässä kokoajan. Se on tärkeä ja arvokas asia elämän poluilla ja niinkuin Instagramissa kirjoitin cappuchinokuvaan tällä viikolla:

”Tää oli täydellinen cappuchino, pehmeä maku, kuohkea vaahto päällä ja sokeri seassa täydentäen nautinnon niin kuin ystävyys elämän. Ei siinä tarvita hienosteltuja kuvioita pinnassa vaan aitoutta, vahvuutta ja syvyyttä.”

Hyvän ystävän muistilista

1. Pidä itsestäsi Ensin täytyy pitää ja rakastaa itseään, jotta pystyy olemaan aito myös toisten seurassa. ”Suhteesi ystävään on hyvä, jos suhteesi itseesi on hyvä. Kun pidämme itsestämme, se näkyy myös ulospäin. Olemme viehättävämpiä, ja meillä on enemmän annettavaa. Itseensä luottava ihminen on hyvää seuraa.”

2. Valitse viisaasti Kerää ympärillesi ihmisiä joiden seurassa on hyvä olla ja joiden seurassa pystyt olemaan oma itsesi. Tärkeintä ei ole ysyävien määrä vaan laatu.

3. Tee tilaa kalenteriisi Ystävät ovat tärkeitä, eikö vaan? Silloin sen kuuluu näkyä myös ajankäytössä. Joskus elämä on hektistä, mutta se ei saisi olla jatkuvasti niin hektistä ettei tärkeille asioille löydy aikaa. Tee tilaa kalenteriisi ja kiireisimpinä hetkinä ja pidemmällä asuviin pidä yhteyttä puhelimitse.

4. Tee ensimmäinen siirto Joskus kuluu aikaa ilman yhteydenpitoa, ystävyys voi laimentua ja jäädä etäiseksi. Sinun ei tarvitse olla aina se joka pitää yksin yhteyttä. Kuitenkin jos haluat edellee  ystävyyttä niin älä epäröi ottaa yhteyttä.

5. Kultainen sääntö ”Kohtele ystäviäisi kuten haluat heidän kohtelevan sinua. Toisin sanoen: jos haluat ystäviä, ole itse ystävä. Muista, että ystövöt eivät ole vain sinua varten, vaan sinä olet myös heitä varten. Ole ymmärtävä ja arvostava ystävä.”

6. Muista muistaa Kysy kuulumisia ja huomioi ystävääsi. Kortit ja lahjat ovat kivoja huomion osoituksia ja niilläkin voi huomioida toista myös muutoin kun jouluna ja syntymäpäivänä. Kun näet kirtin mistä tulee ystäväsi mieleen, mikset ostaisi sitä ja lähettäisi, mikset kyläillessäsi veisi toisen lempikukkia tai suklaata…

7. Kuuntele Muista pysähtyä kuuntelemaan toista ja olemaan aidosti läsnä. ”Ystävyydessä hyvä kuuntelija on kultaakin kalliimpi. Usein meillä on niin kiire kertoa omista asioistamme, ettemme jaksa keskittyä kuuntelemaan toisten asioita. Rauhoitu ja kuuntele oikeasti. Älä kiirehdi antamaan neuvoja, ennen kuin ystäväsi pyytää niitä, sillä ehkä hän haluaa vain keventää sydäntään.”

8. Ole lojaali ”Pelaa aina ystäväsi kanssa ”samassa joukkueessa”. Jos hön joutuu perusteettoman kritiikin tai juoruilun uhriksi, puolusta häntä. Silloin voit olla varma, että hän tekee myös niin sinun puolestasi.”

OLE YSTÄVÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.