Hae
Outi Karita

Hei, mä oon 3 kuukauden!

Heippa kaikki mun äidin juttujen lukijat!

Mä oon ollut pian jo viikon 3 kuukauden ikäinen ja mä kävin täl viikol neuvolas. Taas äiti aatteli et odotetaan et saan kertoo myös kui paljon oon kasvanut. Oisin mä sen itekin osannut kertoa, kyllä mä oon kasvanut ainakin nääääääin paljon. No mut kerrotaan nyt äitin mieliks et mä oon jo yli kuus kiloo, oon 6210 g ja 61,7 cm. Äiti välil surkuttelee kun jotkut vaatteet käy pieniks, mut sit se on myös innoissaan kun saa jotain uusia ottaa mul käyttöön. Äiti ain välil hypistelee noit mun vaatteit ja järjestelee niitä vähän väliä, ihan hassua. Sit äiti kuvailee must joka päivä iskäl videoit ku isi on töis ja lähettää mammalle kuvia, must se puhelin kapistus on oudon näkönen.

No mut tietteks mul on kaikkii kivoi lelui niitten vaatteiden lisäks. Mä tykkään kun sain sitteriin semmosen, mikä se oli… Äiti sanoo sitä lelukaareks, semmonen värikäs juttu mis roikkuu jotain härpäkkeit, niit kiva huitoo ja sit laittaa myös suuhun, ainakin yks juttu siit ylettyy mun suuhun kun saan vaan kiinni siit. Sit mul on semmonen leikkimatto, siin on musiikkiakin ja kaikkii heiluvii juttui mitä on kiva huitoo. Niit mä en saa oikein suuhun, mut välil äiti irrottaa siit mul semmosen rapisevan seepran ja sitä mä oon maistellut. Seepra on aika hyvää, ootteks maistanu? Kannattaa! Kirahvikin on hyvän makust ja perhonen! Joskus äiti laittaa mul niit pöydälle eteen kun istun äidin sylis kun se syö, no mä syön sit niitä. Niin, tuon leikkimaton ja lelukaaren äiti ja iskä osti Lastentarvikkeesta, ne on kivan värikkäitä kyllä ja äiti kehuu kovasti kun on niin monipuoliset ja monikäyttöset, en mä semmosist ite osaa sanoo, mut tykkään kyl kovasti. Äiti on luvannut mun leluist viel kirjotella teille joskus, niinkun muuten vaatteistakin, kaikesta sekin kirjottelee! Kiinostaakohan teitä ees…

Oikeestaan kaikkee on kiva maistella, omat sormet on hyviä ja äidin sormet on hyviä! Mut kieleensä ei kannata purasta vaiks ei oo ees hampaita, se sattuu! Äidin sormia voi kyllä pureskella. Tutti on edelleen ihan tylsä juttu must ja ei äiti sitä oo enää nyt sit tarjonnutkaan. Ja sit hei se kieli mikä suussa on, niin se on aika hassu juttu, se saa äidin ja iskänkin naureskelemaan ja sit se on hauskaa kun äiti pärisyttää omaa kieltään, oottakaas vaan kun mäkin opin sen jutun! Sit on semmonen kiva plop-plopleikki kun äiti tai iskä heiluttelee mun alahuulta ja pitää semmosta hassua ääntä. Aina kun on kivaa niin mä hymyilen ja mul on kyllä aika usein kivaa! Mäkin kovasti juttelen äidille ja iskälle, välil en ees malta syödä kun tulee kesken kaiken asiaa äidille, mut jutteleehan aikusetkin samalla kun ne syö. En mä kauhesti vielä muille uskalla jutella, mutta kyllä mulle aina syli kelpaa.

Mä tykkään olla kyllä sylissä, mut tykkään olla aika paljon sillee et voin kattella kaikkea ja pystymmässä on kivempi olla kuin ihan makuulla sylissä, sillon näkee paremmin. Aika paljon on kaikkea katseltavaa kyllä aina! Sit jumppaaminen on äidinkans kivaa, sesanoo jumppaavansa välillä kun must se vaan leikkii mun kanssa ja tansiittaa mua ympäri kotii, ja ollaan me käyty jossain Bailamamassakin. Kyllä mä sit välillä viihdyn muutenkin kuin sylissä, mut mä haluun silti et joku ois aina lähellä.Mä en oikeen vielä uskalla olla sillee, mut oon mäjoskus ihan vähän aikaa uskaltanut ja äiti tai iskä kyl tulee kun mä alan niitä huutelee. Mul on myös paljon vauvakavereit, mut ei me vie oikee toisistamme ymmärret, mut on se kiva kun niit nähdään.

Sillon kun mä hoksasin mitä kaikkea suulla voi tehdä, voi maistella kaikkee ja sen kielen kanssa on kiva leikkiä, niin mä en oikein malttanut nukahtaa yöunille. Mua vähän harmitti et ois tarvinnut nukahtaa yöunille vaiks mua kyl väsyttikin. Sillon äiti ottaa mut aika usein kantoliinaan ja sit mä en kauaa jaksa kyllä pitää itteeni hereil jos oon väsynyt. No, kyl mä sit taas aloin nukahtaa paremmin kun nää käsi-suu-kielijutut ei ollut enää niin uusia juttuja. Nyt mä taas maltan nukahtaa yöunillekin. Päiväunia on kiva ottaa vaunuissa tai kaukalossa, äiti kehuukin et mä oon hyvä nukkumaan. Nukun kuulemma 3 tunnin päiväunia, onks se paljon? Ja kyl mä sit öisikin nukun kun vaan maltan ensin nukahtaa, mut kyl välil tarvii herät syömään. Onnekssitä maitoo saa kyl heti kun äiti on aina ihan vieres öisin.

Mä sain pienen nuhankin, se tuntuu välil vähän kenkulta, mutta vähän vaan. Se on tosi kenkkua kun sinne nenään suihkautetaan jotain ja sit jollain imurilla imetään sieltä jotain pois. Kuulemma ihan pienenä mua ei haitannut se imuri juttu, mut en mä kyl oikee enää tykkää kun nenään jotain laitetaan. Siin mua alkaa harmittaa, mut siit kyl tulee parempi olo et kai se hyvä on et äiti ja iskä tekee mun nenäl semmosii juttui. Toivottavasti tää nuha menee jo pian ohi!

Mun piti jo viimeks kertoo et oon alkanut käymään saunassakin! Kylpeminen on aina tosi kivaa ja sit äiti tai iskä ottaa mua välil siihen saunankin puolelle, siel on mukavan lämmin, mut ei ne heit koskaan löylyä kun mä oon siellä, sit ne heittää kun mä oon kylvys. Enkä mä yksin siin kylvys tietty oo, toinen on aina mun kanssa ja toinen siel saunas. Muistatteks kun viimeks mä kerroin et mä kaks kertaa olin kääntynyt vatsalta selälleen, mut mä en oikeen muistanu miten se tehdään? No tietteks mä oon taas kääntynyt kaks kertaa ja nyt mä oon alkanu miettii et miten siit vastalta pääsis eteenpäin, kyl mä jaloil kovasti yritän, mut se ei oo viel tuottanu tulosta. Sitä mä nyt vähän opettelen!

Tulipas tässä jo paljon juttua, ehkä mä lopetan nyt höpinät tältä kertaa.
Äitikin on kova höpöttää ja se saakin sit jatkaa teil näit höpinöit muuten.
Äiskällä on joku instagramikin, mis voi kuunnel sen höpinöit, joskus mäkin kuulen kun se sin höpöttää, mut hei, nyt mä lopetan.
Oli kiva jutella!


Äidin Instagram on muuten
@outikarita
Ja oon mä ennekin kertonut juttui, lue vaikka:
Luka 2 kk kertoo kuulumisiaan

0 kommenttia

  1. Ninni kirjoitti:

    Mikä vaatekoko lukalla on? ?

  2. Susan kirjoitti:

    Näitä on niin ihana lukea! ❤️ Muutenkin sun blogi on niin kiva, että harmittaa kun ei paljon ehdi seurata. Ja tää on sentään ainoa blogi jota nykyään luen ?❤️. Siitä on niin vähän aikaa kun Aura oli 3kk, että senkin takia on kiva lukea ja ”kokea” nuo hetket uudelleen!
    Meillä ei ollut sitteriä mutta Aura rakasti koliikkikeinua, vaikka hänellä ei koliikkia ollutkaan. Se keinun itekseen hytkyminen oli kivaa ja siinä hän monesti nukkui jopa 4 tunnin päikkärit! Onnea Luka 3kk! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *