Hae
Outi Karita

Mites se tammikuu nyt sitten sujui?

Tää vuosi pyörähti kyllä käyntiin hyvällä energialla ja rennolla otteella.

Mä kirjasin tälle vuodelle tavoitteita ja haaveita omassa postauksessaan. Niidenkin osalta tää vuosi on ihan kivasti lähtenyt liikkeelle. Ollaan pysytty täällä kotideuduilla toistaiseksi, mutta ystäville ja sosiaaliselle elämälle on löytynyt just sopivasti aikaa. On käyty Lapsiksen tapahtumissa, nähty ystäviä, soiteltu maratonpuheluita. Kalenteria on ahkerasti täytelty, päiväkirjaa kirjoiteltu vähemmän kuin haluisin kun sille ei aina aikaa löydy, mutta en ole stressannut siitä. Nyt kuun vaihteessa on hyvä aika katsastaa vähän omiin ajatuksiin taas. Tässä postauksessa tsekataan miten tammikuu meni ja omaa postausta tulossa ajatuksista ja tavoitteista helmikuulle.

Perhe ja Arki

Näin kirjoitin tammikuun alussa:
”Aina ei haittaakaan jos kaikki ei ole kokoajan täydellisesti, mutta tiedostan, että järjestys ja asioiden hoitaminen ajoissa pitää mut rennompana. Uusi arki vaatii erilaista arjen hallintaa kuin aiemmin ja siinä pitääkin toimia tiiminä koko perhe, tai no ainakin miehen kanssa. Kalenteria ei saa liikaa täyttää, on hyvä olla päiviä ilman suunnitelmia ja aikatauluja, ne tekevät hyvää niin itselle kuin koko perheelle. Kaikenlainen kiva puuhailu on parasta silloin kun se ei ole kiireellä ja stressillä toteutettua. Pitää muistaa levätä tarpeeksi ja huolehtia myös itsestä, koska jokaisen meidän hyvinvointi heijastuu siihen meidän perheeseenkiin / läheisiin ympärillämme. Luka on tärkein, mutta niin vain on se oma hyvinvointikin, ihan Lukankin takia!”

Täytyy sanoa, että nää ajatukset on olleet kyllä kantavana ajatuksena läpi tammikuun. Välillä pienikin sekamelska kotona saa mut vähän ahdistumaan, kun haluaisin että kaikki olisi kokoajan hyvässä järjestyksessä ja siistiä. Uuden arjen edessä on myös uusia käytänteitä hiottava kotiaskareiden suhteen ja näistä ollaan hyvin käyty keskustelua ja haettu sitä hyvää yhteistä linjaa meille tässä uudessa arjessa.

Uudenlainen arki on aina alkuun opettelua ja niin se oli täälläkin kun vauva syntyi ja oikeastaan jatkuvasti ollaan uuden edessä, mutta tähän uudenlaiseen elämään on tottunut ja mukautunut nyt hyvin. Tunneheittelytkin on tasaantunut, mutta näistä tulossa omaa juttua. Rytmit vaihtelee ja heittelee vielä, tarkkoja aikatauluja kannattaa välttää mahdollisimman paljon, se on mun mielipide. Rento ote ja lapsentahtinen arki tuntuu todella hyvältä! Lukan kuulumisista tulossa postausta pian, hän täytti juuri 3 kuukautta ja haluaa kertoa kuulumisiaan.

Parisuhde

Parisuhde on meillä osana tätä vauva-arkea ja elämää. Meillä on edelleen yhteisiä sohvahetkiä Netflixin äärellä kuten ennenkin. Luka nukkuu pitkiä päikkäreitä, jolloin viikonloppuisin tätäkin aikaa voidaan käyttää kahdenkeskiseen parisuhdeaikaan, mutta Lukan hereillä ollessakin sitä yhteistä aikaa kyllä saadaan ja perheaikakin on aivan ihanaa kolmisin! Tammikuussa käytiin myös treffeillä, joista voi lukea postauksesta DOTY – Tammikuun treffit.

Liikunta, ravinto ja oma keho

Hyvinvointi on ollut nyt avainsana! Halusin voida paremmin!
Koin, että keho oli melkoisen tukossa ja jumissa.

Kehoa huoltavaa ja hyvää mieltä tuovaa liikuntaa on tullut harrasteltua vaunulenkkien, Bailamama2Baby -tuntien, Pilateksen, kotijumppailun ja kehonhuollon muodossa. Mä saan liikunnasta paljon hyvää energiaa ja keho on saanut hyvin huoltoa näistä myös huomioon ottaen keholle sopiva liikunta synnytyksen jälkeen. Tykkään liikkua Lukan kanssa, mutta nyt Pilateksessa olen alkanut käymään yksin Lukan ollessa sen ajan isän kanssa. Hyvin on miekkoset pärjänneet ja mä oon saanut keskittyä tuohon Pilatekseen täysillä.

Ravinnon osalta halusin vähän järkeistää syömisiä ja kohtuullistaa herkuttelua. Tää lähti hyvin käyntiin ja parani vielä kun loppukuustaaloin pitämään ruokapäiväkirjaa. Yksi syy kehon tukkoisuuteen oli varmasti liiallinen herkuttelu. Imettäessä on tärkeää syödä ja juoda riittävästi turvatakseen rintamaidon määrän ja hiilarit on hyvin tärkeässä roolissa. Kuitenkin sitä voi vähän katsoa mitä suuhunsa laittaa ja sen kautta voida paremmin ja energisemmin.

Ruoka- ja liikuntapäiväkirjoja on nyt yksi ilmestynyt tammikuulta ja jatkossa niitä on luvassa ehkä viikoittain, jos vain saan aikaiseksi 😉
VKO 4 Ruoka- ja liikuntapäiväkirja

Talous

Tältä kuulta kaikki kuitit on kerätty, mutta ei vielä ynnätty ja pohdittu noita menoja suuremmin. Mun on tarkoitus opetella taas kerran paremmaksi nuukailijaksi. Päätin jatkaa vanhempainrahasta pienen summan siirtämistä säästöön. Multa siis on mennyt palkasta aina suoraan henkilöstökassaan säästöön pieni summa ja haluan edelleen tätä jatkaa. En tiedä mihin tällä hetkellä säästään, luultavasti johonkin matkaan, koska tänä vuonna haave on ainakin yhteen ulkomaanmatkaan.

Nuukailusta en sitten oikein tiedä miten oon onnistunut… Vähemmän on tullut kahvila- ja lounaskäyntejä kodin ulkopuolella, mutta niistä nyt en ole valmis luopumaan täysin edesnuukailun takia. Itselle tuli ostettua uusi vaatekerta, housut oli aikomus ostaa, mutta mukaan lähti myös yksi paita heräteostoksena. Loppukuusta sain kuitenkin itseni hyvin pidäteltyä vaatekaupoilla ihanien vaatteiden äärellä. Vaateostokset on yks mun heikkous kyllä. Pojalle tuli  tehtyä vähän isomman koon vaateostoksia. Vähempikin olisi varmasti riittänyt, mutta plussaa siitä, että ostin ne vasta tulevaisuuteen ja alesta sekä kirpparilta.

Yhden isomman ostoksen tein. Alkujaan oli ajatus ostaa tabletti istelleni, mutta tulin toisiin aatoksiin sen välttämättömyydestä just nyt. Sen hankinta sai siirtyä tulevaisuuteen, koska tällä hetkellä sen tarve on kyllä aika olematon. Sen sijaan sain päähäni, että haluan aktiivisuusrannekkeen. Mulla on jossain kyllä vanha Polarin Loop, mutta halusin sellaisen joka mittaa ranteesta sykkeen ja huomioi siten mysö ne vaunulenkitkin liikunnaksi. Loopissa ärsyttinkun ilman sykevyötä ei huomioinut pyöräilyä tai pumppitunninohjausta ja salitreeniä ja sen takia se aikoinaan taisi jäädä lopulta pöytälaatikkoon. Mulla ei ole sitä uutta vielä, mutta stadiumissa kävin jo viime viikolla kaupat tekemässä, mutta meni tilaukseen kun liikkeessä ei sitä juuri ollut minkä halusin. Hyvää nuukailua tässä hankinnassa kuitenkin oli se, että ostin sellaisen, jossa oli mulle kaikki riittävä enkä lähtenyt kauhean paljoa hifistelemään.

Kiitos!

Tän vuoden nimesin Kiitollisuuden vuodeksi ja tää tammikuu on kyllä antanut hyvän alun vuodelle.
Kiitos tammikuulle kaikista ihanista hetkistä!
Alla vuoden ensimmäinen kuva!

Tsekkaa tammikuulta parhaat palat vielä!

TOP 10

Läpi vuoden 2017

Tavoitteet & Haaveet vuodelle 2018

Vatsalihasten erkauma ja lantionpohjan toiminta 2 kk synnytyksestä

Luka 2 kk kertoo kuulumisiaan

Kiintymysvanhemmuus- Olenko kiinni vauvassani?

Äitien lihoaminen puhuttaa

Onko enää omaa tai parisuhdeaikaa?

Isimies ja varpajaiset

Äiti-vauvajumppa kotona

Helpot välipalat

0 kommenttia

 1. Stiina kirjoitti:

  Mitä puet vauvalle ulos päälle näillä ilmoilla? ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   No täällä on hyvin vaihtelevat ilmat, joten hyvin vaihtelevat on vaatteetkin…
   Äp pakkauksen makuupussi on vaunuissa ja sinne joko ohkasempaa tai paksumpaa pukua, en likeen selkeetä vastausta pysty antaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.