Hae
Outi Karita

Vuoden ensimmäinen ruokapäiväkirja

Nyt on luvassa yhden päivän ruokapäiväkirja. Yksi tavoitteeni tähän alkuvuodelle oli ja on kohtuullistaa sokerin määrää ja vähän viilata ruokavaliota taas sinne hyvään perustaan. Ajattelin, että pitäisin ruokapäiväkirjaa enemmänkin, mutta niin ne kuvailut vaan jää tässä vauva-arjessa eikä niitä päivän päätteeksi muista mitä on syönyt ja mihin aikaan. Tämän vuoden ensimmäinen arkipäivä tuli kuitenkin aikas hyvin kuvattua, joten tässä ruokapäiväkirja tammikuun toiselta päivältä. Tän ei ole laisinkaan tarkoitus hipoa täydellisyyttä terveydellään vaan näyttää ihan tavallista ja rentoa syömistä, jossa pohja on kunnossa, silloin mahtuu mukaan myös jäälattet ja yrttivoipatongit. Mulle tärkeää on rentous ja hyvinvointi 😉

9.30 Aamun usein aloitan edellisiltana jääkaappiin valmiiksi tehdyllä smoothiella. Nyt heräiltiinkin pojan kanssa aika myöhään ja hörpein sängyssä smoothieta pojan seurassa. En muista mitä tuona kyseisenä aamuna smoothiessa oli, mutta kuvan smoothiessa on puolet seuraavasta kombosta; banaani, 1/2 verigreippiä, puolukoita, ananasta, vaniljaheraa 1 mitallinen (n.30g), luonnonjugua ja öljyä.

10.30 Aamupuuroa. Keksein kokeilla kaataa gefilus juoman puuron päälle ja se olikin todella hyvää näin. Lisäksi kaurapuuron seassa chiasiemeniä ja mustikoita. Puuro onveteen keitetty ja voilla höystetty. Lasi tuoremehua ja kuppi teetä.

12.45 Lounaaksi kanasalaattia ja kauraleipää. Salaatissa mm. kanaa, raejuustoa, ananasta, aurinkokuivattua tomaattia ja siemeniä.

Klo 15 Välipalana kahvilassa sämpylä ja vanilja-jäälatte

Klo 18 Päivällisenä tulista ja tomaattista kanakeittoa, nokare creme fraisea ja yrttivoipatonkia

Klo 21.30 Iltapalaksi karjalanpiirakkaa juustolla ja kinkulla. Luonnonjugurttia banaanibonnella ja myslillä

Tällainen ruokapäiväkirja tammikuun ensimmäiseltä arkipäivältä ja aikas hyvin pyörähti vuosikäyntiin.
Hyvää perusruokaa!

Välipaloista on toivottu vinkkipostausta ja sellaisen yritän saada väkerrettyä jossain kohtaa 🙂

Tsekkaa myös:
Tavoitteet & Haaveet vuodelle 2018
Hyvinvointivinkit imetysaikaan
Seuraa IG:ssä: @outikarita

0 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  aika tiheään syöt etenkin tuo aamu heti tunnin jälkeen puuro.kuitenkin superhyvä pvä riittävä syöminen ja kiva kun oli sosiaalistakin onko se sinulle tärkeää?vai syötkö mieluummin yksin?onnistuuko greippi smootjhiessa pilkkoutumaan?mitä öljyä käytät?kaikkiaan salliva ja normaali perus sekä ruokavalio johon mahtuu myös herkkuja ja terveellisiä superfoodeja bäalanssi kaikessa.mitä mysliä?suosikkia?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ai, mun mielestä tähän päivään osui hyvin tasaiset ruokavälit 😀
   Tuo aamun smoothie on sitä varten, että saan ensi nälkään heti jotain ja kun ei tiedä koska pääsee kunnolla aamiaisen äärelle. Näin imettäessä voin kertoa, että nälkä on heti aamusta 😉
   Muuten en syö kellon mukaan vaan nälän mukaan ja sen mukaan kun pystyn syömään, patempi tietty jos ei ehdi nälkä yllättämään 😉
   Mä tykkään käydä kahviloissa yksin ja seurassa ja sosiaalinen elämä on kyllä mulle tärkeää, mutta syödä voin yksinkin 😀
   Greippi toimii hyvin smoothiessa, kannattaa testata. Öljynä käytän rypsiöljyä smoothieissa.
   Nyt on jotain axan mysliä, mulla vähän rajoittaa allergiat noita myslivalikoimia…

 2. Anna kirjoitti:

  Kyllä imettävä äiti tarvitsee paljon ravintoa. Ihanan normaalia syömistä. Jäälatte ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.