Hae
Outi Karita

Läpi vuoden 2017

Eilen kirjoittelin mietteitä vuodenvaihtuessa ja siitä miten uuden vuoden toiveemme toteutui. Nyt voisi vielä tehdä pienen koonnin vuodesta 2017! Vaikka parastaviime vuodessa ehdottomasti oli raskautuminen, pojan syntymä ja uusi arkipienen pojan kanssa, niin mahtuihan viime vuoteen paljon muutakin muisteltavaa. Muistelen tässä postauksessahieman isomman linjan kautta, en jokaista ystävän kanssa vietettyä hetkeä, en jokaista kahvilakäyntiäni, en jokaista parisuhteen hetkeä. Tässä postauksessa onkuukausien isoimpia menoja. Japaljon iasioita ja tunetita sekä muistoja kätkeytyy näihin kuviin,paljon jää silti nyt poiskin.

Kuitenkin, palasia vuodestamme, olkaa hyvä!

TAMMIKUU

Lapsettomuushoidot alkoi ja itseni vatsaan piikittely tuli tutuksi ja lapsettomuuspolillakin täytyi ajoittain käydä tsekillä. Oli ihan mahdotonta olla ajattelematta lapsettomuutta, kun se asia oli päivittäin läsnä elämässämme. Vaikka asia oli paljon mielen päälle, niin osasi sitä pysähtyä myös hetkeen ja se taito olikin suureksi avuksi jaksamisen ja positiivisen asenteen kannalta. Liikuin ahkerasti, ohjasin jumppatunteja, Party Lite kutsuja riitti ja päivätyönkin työpaikka vaihtui lähemmäs kun uusi päiväkoti valmistui ihan naapuriin. Kuulostaa, että huhkein sinne tänne, mutta olikin hyvä että oli paljon puuhaa. Silti jäi sitä aikaa myös parisuhteelle ja itsellekin siinä kyllä, tuli luettua yksi Harry Potterkin. Ulkoiltiin Rikun kanssa yhdessä ahkerasti ja vietettiin Puuvillapäivääkin Jaakko Halmetojaa kuunnellen ja Hunkseja ihaillen 😉 Tampereella vietettiin muutamien bloggaajien kanssa myös yhtä lauantai-iltaa.

 


 

HELMIKUU

Työkuviot ja harrastukset jatkuivat entisellään. Alkukuusta lähdin ystäväni kanssa katsomaan Winter War crossfitkisoja, joissa ystäväni mies kilpaili ja vitsit noissa kisoissa oli hyvä tunnelma! 10.2. meillä oli lapsettomuuspolilla ensimmäinen inseminaatiohoito, seuraavana päivänä vietettiin Rikun kanssa etukäteis ystävänpäivää uusimman Fifty shadesleffan ja ravintolan merkeissä. Kahden viikon päästä plussasin. Se oli ihan järisyttävää, olin aivan varma, että kuukautiset kyllä alkaisivat, mutta niin vain, pieni Tiitiäinen oli saanut alkunsa <3 Tuossa välissä reissasimme Kiteelle viikonloppua viettämään ja se olikin hyvä rentoutus siihen hoidon ja raskaustestin väliin. Kiteellä meitä kokoontui joukko bloggaamisen kautta ystävystyneitä naisia miehineen Annan kutsumana. Laskiaissunnuntaina vietiin kummipoikaa ja hänen siskoaan luistelemaan ja tottakai, leivoin pullaa.

 


MAALISKUU

Oltiin muutamille läheisille kerrottu jo plussatestin jälkeen ilouutinen, uskallettiin vaikka kaikki oli vielä epävarmaa. Viikot tuntuivat pitkiltä kun odoteltiin varhaisultraan pääsyä. Maaliskuussa päästiin kuitenkin näkemään sentin kokoinen Tiitiäinen ja kuulemaan hänen sydämenlyöntinsä, kyllä siinä kihosi kyyneleet silmiin ja muistan todenneeni ”nyt mä uskon”. Varhaisultran jälkeen kerrottiin muutamille ihmisille vielä, mutta tässä kohtaa pidettiin asiaa vielä vähän salassakin. Maaliskuussa tehtiin myös pieni Turkureissu, kävin kahden ystäväni kanssa katsomassa Tom of Finland musikaalin Logomossa ja yövyttiin ystävien luona Raisiossa, Rikun kanssa käytiin kääntymässä myös Naantalissa katsomassa miltä se talvella näyttää. Elämä jatkui tuttua rataansa kutkuttava tunne sisälläni ja välillä vähän huonosti voiden, myös alkuraskauden virkeys vaihtui väsymykseen. Jumppatuntejakin täytyi muutaman kerran perua kun oli niin etovaa oloa ja väsymystä…
HUHTIKUU

Alkukuusta olin vielä huonovointinen, mutta jo huhtikuun ekan viikon jälkeen helppasi kun otin seaband pahoinvointirannekkeet käyttöön. Huonovointisuuden helpottamisen myötä olokin virkistyi eikä enää niin väsyttänyt. Paremman olon myötä liikunta alkoi taas maittaa paremmin ja ulkotreenitkin tuli taas kuvioihin. Pääsiäistä vietettiin rauhaisasti kotosalla. Loppukuusta reissattiin Helsinkiin ja nähtiin ystäviä. Marissan ja Villen perheen kanssa tehtiin päivä Tukholmassa reissu ja siellä olikin kauniin keväistä. Päästiin myös loppukuusta näkemään Tiitiäistä 12 viikon ultrassa ja voi kun hän oli kasvanut, heitti meille oikein ylävitoset. Pieniä kuplintatuntemuksia alkoi myös loppukuusta jo vähän tuntumaan <3

TOUKOKUU

Vappu ja vappuperinteet, paisteltiin munkkeja, käytiin vapputorilla ja perinteisesti Amarillossa syömässä ja olipa vappuna ihan terassikelikin. Raisiossa tuli käytyä ystäväperheen luona. Äitienpäivänä julkistettiin raskausuutinen, niin ettei se ollut enää salaista ja löysät paidatkin sai jäädä, jos ei sitten muuten tehnyt mieli pitää päällä sellaista 😀 Muakin muistettiin äitienpäivänä <3 Aloitin toukokuussa myös äitiyspilateksen.  Poskiontelotulehduksen onnistuin saamaan kun välttelin allergialääkkeitä. Helsinkiin tuli tehtyä päiväreissu FitFashionin bloggaajakoulutukseen ja samalla kävin äitini luona Parolannummella.KESÄKUU

Kesäkuu aloitettiin Rikun veljen tytön ylppärijuhlilla. Alkukuuhun iski sitten vatsatauti, joka meillä oli töissä jo pitkään jyllännyt. Ihan kaamea tauti muutenkin, saati sitten raskaana ja pieni huolikin siinä tottakai nousi. Tauti oli tosi ärhäkkä, mutta onneksi lyhyt. Kesäkuussa alkoikin sitten parin viikon kesälomapätkä. Loma aloitettiin Turusta ystävien 35+35 synttäreiltä, joissa teemana oli salakapakka ja värikoodina musta-valkoinen. Yövyttiin Rikun kanssa upeassa Park hotellissa ja meitikin tanssi synttäreillä niin, että seuraavana päivänä olin ihan tuskaisan kipeä, ensinnäkin iskias särki todella pahasti ja sitten tuli masuunkin pieniä vihlaisuja ja mieteinkin että onko harkkasupistuksia. Onneksi olot rauhoittui ja kivutkin hellitti panadolilla. Meillä oli nimittäin juhlien jälkeisenä päivänä serkun tytön rippijuhlien jälkeen suunta Espooseen ja sieltä seuraavana päivänä Italiaan. Toteutettiin yks mun unelmamatka ja kierrettiin reilu toista viikkoa Italiaa, nähtiin Venetsia, Firenze, Verona ja Gardajärvi. Matka sujui aivan upeasti ja hyvillä oloilla ja voinneilla. Italian reissulta kotiuduttuamme olikin raskauden puoliväli ja rakenneultran aika. Meille selvisi, että Tiiti on poika <3 Juhannusvietettiin rauhaisasti reissustakin toipuen ja juhannuksen jälkeen oli paluu töihin. Kesäkuun vika päivä lähdin taas Helsinkiin ja reissuun lähdin junalla, tuolloin oli alkanutkin liitoskivut hieman kiusaamaan ja Helsingissä olinkin aika jalaton, kävely teki kipeää…

 

HEINÄKUU

Heinäkuu alkoi Helsinki/Espoo suunnalla ystäväni Marissan synttäreillä. Harmiksi vaan tuossa kuun vaihteessa alkoi liitoskivut, jotka äityi niin pahoiksi että saikulle jäin, välillä kävin kokeilemassa töitä päivän verran, mutta kivut nousi heti takaisin. Saikkuilua ja kesälomailua siis heinäkuu. Ihan liikkumattomnaksi ei tarvinnut ruveta, mutta pitkiä matkoja ei pystynyt kävelemään ja aika iisisti sai ottaa. Siinä jäi sitten kaikki jumppaohjailutkin sitten pois kuvioista, joogaa ja äitiyspilates pysyi kuitenkin matkassa, kehonhuollon merkitys korostui. Pori Jazzit jazzailtiin, käytiin muutaman kerran jazzkadun humussa. 17.7.2017 vietettiin 7-vuotis hääpäivää ja otettiin suunnaksi Turku. Turussa mentiin kylpylähotelli Caribiaan, jossa pulikoitiin, syötiin ja yövyttiin, itseasiassa aloitettiin hotellihuone piknikillä, mikä oli ihan hauskaa. Hääpäivän jälkeen meillä oli kesäteatteritreffit ja yövyttiin Raisiossa. Raisiosta suunta otettiin Espooseen ja pidettiin mm. kaasojen ja morsiammen miitti. Se oli kunnon lomailuviikko yhdessä Rikun kanssa.
ELOKUU

Taas tuli käytyä Helsinki-Espoo suunnalla kun vietettiin Marissan polttareita, rankka reissu itsellekin, mutta ihana! Elokuussa oli myös Party Liten konferenssi, joka myös oli fyyisesti mulle rankka. Liitoskivut kulkivat matkassa. Elokuussa palasin myös töihin kesälomien jälkeen, mutta loppukuusta oli pakko jäädä saikulle. Olin fyysisesti ihan poikki, mutta henkisesti elämäni kunnossa. Paljon tuli siis vietettyä pakostikin rentoiluhetkiä ja kierrettiin Rikun kanssa myös muutama ravintola Porin pintxooviikolla. Loppukuusta vietettiin meidän vuosipäivää (siitä kun tavattiin) ja käytiin leffassa, en muista mitä käytiin katsomassa, mutta muistan että istuminen teki tuskaa…


SYYSKUU

Syyskuussa saatiin Espoosta viikonloppuvieraita ja käytiin itsekin Espoossa samaisten ystävien, Marissan ja Villen häissä, joissa oltiin oktoberfest tunnelmissa ja sain kunnian toimia yhtenä kaasona. Riku täytti vuosia loppukuusta ja mä yllätin sen sushilla. Syyskuun viimeinen päivä suunnattiin Turkuun ja mulla alkoi äitiysloma <3 Turussa vietettiin päivä kaksin, noh, treffasin mä Arkeen kätketty aarre blogin takana olevan Petran. Vietettiin kuitenkin sellaista parisuhdepäivää. Yövyttiin Radisson Bluhotellissa saunallisessa huoneessa ja käytiin syömässä hyvin. Seuraavana päivänä oli muuta menoa, mutta se onkin sitten lokakuuta 😉

LOKAKUU

Vuoden ihanin kuukausi, mulla oli tosi levollinen mieli. Aloitettiin lokakuu tuolta Turun Radisson Blusta, jossa on muuten ihan älyttömän hyvä aamiainen! Kummitytön synttäreillä käytiin Raisiossa ja sitten ajeltiin vielä Kaarinaankin treffaamaan yhtä ystispariskuntaa. Lokakuussa mulle järkättiin Babyshowerit <3 Mä vanhenin vuorostani. sitten ihan loppukuusta tapahtui maailman ihanin asia, Tiiti syntyi 29.10.2017 klo 22.54 <3
MARRASKUU

Marraskuun alussa päästiin sairaalasta kotiin pienenä perheenä <3 Vauvan tuoksua ja tuhinaa, sormenpäitä ja varpaita… Rikun ensimmäinen isänpäivä… Monen monta asiaa ensimmäistä kertaa… Rauhassa kotona pesimistä ja pikkuhiljaa myös kodin ulkopuolellakin aikaa vietetty…
JOULUKUU

Pojan kasvua ihastellen ja vähän aktiivisempi kuukausi jo poitsunkin kanssa, uuteen arkeen totuttelua ja sen opettelua. Vauvantahtista elämää <3 Itsenäisyyspäivän viettoa, Joulun viettoa ja uuden vuoden viettoa. Tiitin nimiäisiä myös juhlittiin ja hänestä tulikin Luka Oliver. Joulua vietettiin Rikun veljen perheen ja Rikun vanhempien kanssa luoden uusia jouluperinteitä. Välipäivihnä osaliistuin Minustako Doula? -koulutuspäivään ja Luka oli mukana. Uusi vuosi vietettiin rauhaisasti kotosalla. Lukan kanssa on ollut helppo touhuta ja kulkea kodin ulkopuolellakin 🙂 Blogiin onkin tulossa Lukan kahden kuukauden kuulumiset piakkoin.
Blogini etusivulta löytyy sivubennaristatai postausten alta (millä laitteella sitten luetkin) postausarkisto, jossa kuukausittain selattavissa postauksia. Jos jokin asia jäi kiinnostamaan, niin sieltä selailemalla löytyy ehkä postauksia tässäpostauksessa nousseista asioista. Saa myös esittää toiveita postauksista, jos sellaisia tuli mieleen.

Ihmeellinen vuosi, joka meni nopeasti ja silti sisältäen niin paljon, eteti sanat riitä sitä kertomaan eikä nämä kuvatkaan loppujen lopuksi.
Tässä kuitenkin paloja ja fiiliksiä vuodesta nyt koottuna.

Olkoon vuosi 2018 myös onnekas!

0 kommenttia

 1. Niini kirjoitti:

  Hei. Voisitko kirjoittaa siitä kuinka painosi on pudonnut ja kuinka fyysisesti voit? Kiinnostaa myös annetaanko teillä pullosta maitoa ja syödäänkö tuttia?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Heippa!
   Fyysisestä voinnista juuri tuli yhdeltä oda-alueeltaan postausta tänään ja varmasti lisääkin tuosta aiheesta ja painostakin tulossa.
   Pistetään mieleen myös syömisasiat, siitä voisi postausta kirjoittaa 🙂

 2. Linda kirjoitti:

  Onko teillä toppahaalaria? Mitä käytöt vaunuissa? ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Vaunuissa on ä-pakkauksen makuupussi ja puen pojalle sisävaatteiden päälle tällä hetkellä tuollaista ”karhunpentuhaalaria”, joka ei ole yhtä paksu tai lämmin kuin toppapuku varmaankaan, mutta hyvin on näillä pärjännyt. Sitten tietty pipoa ym. Välillä saatan laittaa vielä villapeittoakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *