Hae
Outi Karita

Nimiäiset

nimiäiset

Tiitin nimiäiset vietettiin sunnuntaina ja nimihän on jo paljastettu. Meidän Tiitistä tuli Luka Oliver. Tiiti tulee varmasti pysymään ns. hemmottelunimenä pitkään, joten täällä blogissakin saattaa vaihdella, että kirjoitanko Tiiti vai Luka. Juhliin olemme olleet koko perhe todella tyytyväisiä ja moni vieraskin kehui, että oli ihana tilaisuus, kaikinpuolin siis onnistuneet nimiäiset. En lähtenyt hakemaan mistään mitään runkoa nimiäisistä, enkä ole ollut nimiäisissä koskaan, tai no, on mulle pidetty myös jonkinlaiset nimiäiset, mutta siitä nyt ei ole mitään muistikuvaa, heh. Nimiäiset ohjelmineen rakentui täysin mun omasta päästä ja tarjoilutkin hoidettiin paljolti itse. Serkku teki upean kakun tilauksesta ja Henkell tarjosi alkoholittomat kuohuvat.

nimiäiset

Nimiäiset – ohjelma

Tiitille on laulettu jo masuun Tiitiäisen tuutulaulua ja sitä lauletaan hänelle edelleen. Nimiäiset oli tarkoitus aloittaa tällä laululla, mutta meni ohjelma vähän sekaisin ja ensin vähän höpöteltiin ja toivotettiin vieraat tervetulleiksi kummien kanssa. Kummeiksi Tiitille valikoitui Rikun veli puolisonsa kanssa sekä meidän pitkäaiakainen ja rakas ystäväpariskunta.

”Tiitiäinen, metsäläinen,
pieni menninkäinen.
Posket tehty puolukasta,
tukka naavan tappurasta.
Silmät on siniset tähdet.”

nimiäiset

Riku toivotteli vieraita tervetulleeksi ja mun oli tarkoitus myös lukea pieni teksti siitä ajatuksesta miten uutena vuotena kuiskasin toiveemme tähdille ja siitä miten oli päätetty, että tämä tulisi olemaan onnen vuotemme. Onneksi olin sopinut yhden kummin kanssa, että hän lukisi jos en pystyisi. Niinhän siinä kävi, etten päässyt edes alkuun kun aloin kyynelehtimään, joten kiitos lukuavusta!

Rakas universumi,
katsoin viime yönä tähtitaivasta ja näin erään tähden – pienen ja kaukaisen – välkkyvän kirkkaampana kuin mikään muu suurista tähdistä. Tunsin olevani kuin se pikkuruinen tähti… ja että kohta elämässäni alkaisiuusikausi – ihan kuten olen salaa toivonut jo pitkän aikaa. Enkä voi muuta sanoa kuin että olen valmis! Valmiina kaikkeen, mitä sitten oletkaan minulle tuomassa. Valmiina muuttumaan, elämään, ja välkkymään kirkkaampana kuin koskaan.
Terveisin,
Minä.

nimiäiset

Tässä kohtaa sitten oikeasti lauloimme tuon tuutulaulun ja skoolasimme. Meinasi lasien kohottaminenkin unohtua kun meni ohjelma sekaisin. Kaikille sentään oli lasilliset kuohuvaa kaadettu ja annettukin. Laulun ja skoolauksen jälkeen sanoin muutaman sanasen kummeille ja luin heille ja muillekin läheisille toiveen, jonka olin kirjoittanut myös tekemiini kummitodistuksiin. Tämän jälkeen rakas ystäväni piti kummin ominaisuudessa aivan mielettömän ihanan puheen. Siitä iso kiitos Marissalle!

”Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä.
Ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Ole suoja pienelle suuri puu,
jotta pienellä juuret vahvistuu.”

Kummin puhetta en nyt tähän laita. Puheen jälkeen oli nimenpaljatuksen vuoro. Olimme tehneet videon kuvista sekä raskausajalta, että Tiitin ensimmäisiltä viikoilta, aina raskaustestistä nimiäispäivään. Videon taustalla soi Aki Sirkesalon Pikkuihminen laulu. Tuo laulu löytyy spotifystä, mutta youtubesta vain Maarit Hurmerinnan versiona. Itse tykkäsin enemmän alkuperäisestä Akin versiosta. Videon lopussa tuli kuva lightboxista…

AKI SIRKESALO – PIKKUIHMINEN

Sun puhees täyttää huoneen, En siitä ymmärtää voi sanaakaan, Mut ehkä samaan juoneen, Minut tuut jo pian tempaamaan

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Kädet ilmaa kahmii. Jalat polkee, suu selittää. Katseesi kaiken ahmii, Mitä miettiikään sun pieni pää

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Oon yksi miljoonista, Kerro miksi minut valitsit. Tän pallon tallaajista, Miksi juuri minut kesytit

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Hei, me eletään nyt aikaa, Pienten ihmeiden. Elämä on taikaa, mmm, Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Sä tiedät sen, Pikkuihminen

Nimiäiset – tältä meillä näytti

Sitten pääsitiinkin rentoutumaan. Huh, voin sanoa, että jännitti juuri ennen juhlia, ennempää en ehtinyt jännittää.

Tältä meillä näytti

nimiäiset
nimiäiset
nimiäiset


nimiäiset

Nimiäiset – tarjoilu

Henkell tosiaan tarjosi alkoholittomat kuohuviinit juhlajuomiksemme. Olinkin halunnut kuohuvaa juhliin ja tämä oli oikein hyvän makuista ja pidänpä jatkossakin mielessä heidän alkoholittomat tuotteensa, sillä tämä oli oikein maistuvaa.

nimiäiset

Serkkuni teki tuon upean kakun. Itse en olisi tuollaiseen ulkonäköön kakun suhteen taipunut ja musta oli kiva saada näyttävä kakku, mauiksi toivoin mustikka-vaniljaa ja siitä tulikin oikein hyvä. Itse tein glögijuustokakun, Kinuskikissan minttusuklaaleivoksia, pipareita sokerikuorrutteella ja suolaisena kana-fetakvinoasalaattia ja aura-rapukroisantteja.

nimiäiset

Kukkaset ostin luottopaikasta, Kukkapuoti Johannasta Porin Ruosniemestä. Johannalta olen monenmonituiset kukat ostanut.


 

Kodin somistelu ja tarjoilut oli enemmän kuin mieleen.
Tärkeintä silti oli tunnelma joka luotiin ihmisillä ja meidän suurella onnella!

LUKA OLIVER

nimiäiset
Katso myös: My name is…
Seuraa Instagramissa: @outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.